سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای پیامک‌های عجیب بانک‌ها

با فراگیرشدن و گسترش خرید و فروش رمزارز‌ها و پلتفرم‌های آنلاین صرافی رمزارز روش‌های کلاهبرداری این حوزه هم در حال گسترش است.

طی چند روز اخیر بعضی بانک‌ها اقدام به ارسال پیامک‌های هشداری برای مشتریان خود درباره کلاهبرداری‌های رمزارزی کرده‌اند.  نوشتار و نگارش این پیامک‌ها به قدری مبهم و پیچیده بوده که حتی متخصصان این حوزه هم نتوانستند در وهله اول از آن سر در بیاورند. اما اصل ماجرای این پیامک‌ها و تلاش برای اطلاع‌رسانی درباره این حوزه چه بوده است؟


بیشتربخوانید


به‌عنوان نمونه پیامک بانک مسکن که به‌صورت گسترده و با هزینه قطعا زیاد ارسال شده به این شکل بوده است: «کاربر گرامی: آگهی‌های کاریابی که به درخواست از شما جهت ثبت نام در سایت‌های فروش ارز دیجیتال و اقدام جهت خرید رمزارز ختم می‌گردد، کلاهبرداری و به قصد سوءاستفاده از هویت و حساب بانکی شما با اهداف مجرمانه هستند و مسئولیت قانونی آن بر عهده شماست.»

با فراگیرشدن و گسترش خرید و فروش رمزارز‌ها و پلتفرم‌های آنلاین صرافی رمزارز روش‌های کلاهبرداری این حوزه هم در حال گسترش است. آنچه در این پیامک سعی شده درباره آن هشدار داده شود سوءاستفاده از هویت و حساب بانکی افراد برای خرید و فروش رمزارز بوده است.

در واقع کلاهبرداران با وعده پرداخت حقوق، افراد را وادار به احراز هویت و اتصال حساب بانکی‌شان در صرافی‌های آنلاین رمزارز می‌کنند و با اتفاق‌افتادن جرم و کلاهبرداری در این رابطه، این صاحب حساب و مدارک هویتی است که متهم شناخته می‌شود. روز گذشته همچنین انجمن بلاک‌چین هم بیانیه‌ای درباره روش‌های جدید کلاهبرداری رمزارزی و هشدار در این رابطه منتشر کرده است.

این انجمن اعلام کرده که اخیرا روشی جدید از کلاهبرداری مشاهده شده که طی آن فرد کلاهبردار به فرد دیگری (قربانی) مراجعه و مدعی می‌شود موجودی کیف‌پول (والت) رمزارزی‌اش به‌اصطلاح مسدود یا بلاک شده است.

این فرد از قربانی می‌خواهد که با رمز یا کلمات کلیدی وارد کیف پول او شود و همزمان خودش اقدام به خالی‌کردن کیف‌پول می‌کند. کلاهبردار در این مرحله با اعلام در اختیار داشتن اسناد و ادعای سرقت رمرزارزهایش اقدام به باجگیری از قربانی با تهدید به شکایت می‌کند.

اجاره دادن حساب بانکی، اجازه دادن به افراد دیگر برای دسترسی به‌حساب در صرافی‌ها، تشویق به خرید یک‌کوین با وعده رشد قطعی و وعده پرداخت سود ثابت از روش‌های مختلف دیگر کلاهبرداری حوزه رمزارز است که این روز‌ها رشد چشمگیری پیدا کرده است.

منبع: همشهری

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۰۴ ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
همچین پیامی به ما رسید اما خدا می‌داند که واقعا این کلاهبرداری ها از خود بانک صورت میگیره یا از جای دیگه
وگرنه من در هیچ برنامه ارز یا غیره شرکت نکردم
ناشناس
۲۲:۰۳ ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
حسابهایی که پیامک فعال نبود نیز مبلغ ۲۰هزارتومان برداشت شد.بانکها از جیب شان پرداخت نمی کنند.
سجاد
۰۷:۴۷ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
سلام. دقیقا پیامک بانک مسکن برای من هم اومد و من با سابقه 10 ساله در روش های پرداخت اینترنتی و غیره و راهنمایی دوستانم در زمینه پیشگیری از کلاهبرداری ازشون، نفهمیدم چی نوشته بود مجبور شدم با پشتیبانی بانک مسکن تماس گرفتم و از کارشناساشون راهنمایی گرفتم. فرمودند اگر اطلاعات حساب بانکی رو جایی و در لینکی وارد نکردم، مشکلی نیست.
حداقل یه جوری بنویسن مفهوم باشه. ممنون از اطلاع رسانی در این خبر
امیرعلی
۰۷:۲۸ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
کاملا درست هستش یه مقداری شما بی سواد تشریف دارید ... الان کانال های تلگرامی و پیامکی ایجاد شده با هدف استخدام ماهیانه 8 میلیون از کاربر درخواست میکنند رمز ارز خرید کنند یا حساب خود را در اختیار بگذارند.
ناشناس
۲۳:۰۳ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
داره خوده بانک باشه مگر میشه کسی با همین راحتی بیا توی حسابت
یعقوب
۲۰:۴۸ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
برامن هم امد فقط هنگ کرده بودم با اینکه حسابم مسدود بود.
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
برا ما که پیامک برداشت هزینه پیامک میاد
اکبرتبریزی
۱۶:۵۳ ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲
خودت واقعا میدونی اصلا چی نوشتی چیه درست بنویس لاقل ماهم بدونیم
ناشناس
۰۰:۳۵ ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
منظورش پول پیامک سالانه بانکه که گرون شده