سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه کسانی در معرض بیماری هموفیلی هستند؟

یک فوق تخصص خون و آنکولوژی گفت: افرادی كه در خانواده سابقه هموفيلی دارند حتما بايد آزمايش بدهند.

غلامرضا باهوش، فوق تخصص خون و آنکولوژی گفت: هموفیلی بر اساس کمبود فاکتور‌های پروتئینی که به فاکتور‌های انعقادی معروف هستند ایجاد می‌شود که ٣ نوع هستند. در مسیر لخته شدن خون اختلال ایجاد می‌شود جایی که زخم می‌شود یا خانم‌ها در دوران عادت ماهانه هستند خونریزی دارند یا در جراحی‌ها که خون بند نمی‌آید.

وی ادامه داد: اختلال نادری است، اما کمبود فاکتور هشت در راس آن است و شایع‌ترین فاکتور ارثی می‌باشد و بعد از آن هموفیلی‌ای و بی و نقطه سی هستند که هر کدام از این فاکتور‌ها کم باشد هموفیلی ایجاد می‌شود.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی در خصوص علام بیماری هموفیلی تاکید کرد: علائم هموفیلی، خونریزی‌های عمقی و تورم در لثه یا گوارش و یا در عضله است که البته در برخی مواقع، در نوزادی نیز این بیماری مشاهده می‌شود که بیشتر بیماری هموفیلی ارثی است و با فرد متولد می‌شود.

باهوش با بیان اینکه در هموفیلی‌ای و بی مادر ناقل است و به جنین منتقل می‌شود، گفت: در واقع بیشتر در پسر‌ها از مادر منتقل می‌شود. ناقلین اطلاعی از بیماری خود ندارند، و افراد ناقل باید شناسایی شوند. افرادی که در خانواده سابقه هموفیلی دارند حتما باید آزمایش بدهند، که افراد ناقل با بررسی ژنتیک، هموفیلی شان مشخص می‌شود.

این فوق تخصص خون و آنکولوژی در پایان گفت:  افرادی که در دوران عادت ماهیانه خونریزی زیاد دارند و در افراد خانواده کلا این مشکل وجود دارد که خونریزی شدیدی دارند حتما باید به پزشک و مراکز مرتبط با هموفیلی مراجعه کنند.

گفتنی است، هموفیلی یک اختلال خونریزی دهنده ارثی است. فرد مبتلا به هموفیلی به علت سطح پائین یا عدم وجود پروتئین‌هایی به نام فاکتور‌های انعقادی قادر به متوقف کردن روند خونریزی نیست.

فرآیند انعقاد خون به جلوگیری از خونریزی بیش از حد کمک می‌کند. انواع مختلفی از هموفیلی وجود دارد، اما شایعترین و شناخته شده‌ترین آن‌ها هموفیلی A – کمبود فاکتور ۸، و هموفیلی B و  کمبود فاکتور ۹ هستند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.