سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همه چیز درباره ادعای شهرفروشی در پایتخت!/ کاهش چشمگیر مجوز‌های ساخت‌وساز در کمیسیون ماده ۵

دبیر کمیسیون ماده ۵ شهر تهران گفت: این ادعا که شهرداری تهران مشغول شهرفروشی شده، بی‌اساس بوده و آمار صدور پروانه از محل کمیسیون ماده ۵، بسیار کمتر از رویه‌های گذشته است.

محمود فاطمی‌عقدا، دبیر کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص شائبه‌های وارد شده درباره تعداد پرونده‌های ارجاعی به کمیسیون ماده ۵ اعلام کرد: مردم حق دارند و مختارند، درخواست‌های خود را به کمیسیون ماده ۵ ارسال کنند. تعداد پرونده‌هایی که به این کمیسیون ارجاع داده می‌شود زیاد است. نکته اصلی اینجاست که چه تعداد پرونده پس از بررسی با آن موافقت شده و تأیید می‌شود.

وی با بی‌اساس خواندن ادعای شهرفروشی در پایتخت افزود: این ادعا که شهرداری تهران مشغول شهرفروشی شده، تکذیب می‌شود. عملکرد شهرداری تهران در دوره جدید مدیریت شهری در مقایسه با دوره‌های گذشته در حوزه تراکم فروشی، مطلوب ارزیابی می‌شود و بابت صدور پروانه از محل کمیسیون ماده ۵، آمار بسیار کم‌تر از رویه‌های گذشته بوده و با کاهش چشمگیر مجوز‌های کمیسیون بر اساس انتفاع فردی مواجه هستیم.

فاطمی‌عقدا با اشاره به عملکرد دوره گذشته مدیریت شهری اضافه کرد: در سال ۱۴۰۱، ۲ مورد مجوز «ساخت‌و‌ساز بلندمرتبه» صادر شده بود. این در حالی است که در سال ۱۳۹۱، بیشتر از ۱۰۰ مورد مجوز در این زمینه صادر شده است. در سال‌های قبل از آن نیز به همین صورت مجوز صادر می‌شد.

دبیر کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ قبل از دوره مدیریت زاکانی، بالغ بر ۱۶ مورد مجوز از محل این کمیسیون صادر شده بود. کاملاً مشخص است که اگر دادن تراکم به مردم را شهر فروشی بنامیم، در کدام دوره شهر فروشی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه پرونده‌های کمیسیون ماده ۵ به دو بخش موضوعی و موضعی تقسیم می‌شوند و برخی صدور پروانه‌های ساختمانی گره‌های بومی را حل می‌کند، اظهار داشت: رویکرد صدور مجوز‌های موضعی، حل معضلات شهری و منطقه‌ای بوده و در دسته پرونده‌های تأیید شده با موضوع طرح موردی که نفع آن عملاً به یک فرد می‌رسد، محسوب نمی‌شود.

فاطمی‌عقدا در مقایسه عملکرد مدیریت جدید شهری با دوره‌های قبل عنوان کرد: در دوره جدید به هیچ عنوان رویکرد شهرفروشی و کسب درآمد از این طریق در پیش گرفته نشده است.

دبیر کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران با بیان اینکه اگر کسی در جریان ساخت‌وساز تخلف کند، پرونده‌اش به کمیسیون ماده ۱۰۰ خواهد رفت، گفت: کمیسیون ماده ۵ تخلف‌فروشی نمی‌کند. ما با حضور نمایندگان دستگاه‌های مختلف درخواست‌ها را بررسی می‌کنیم؛ اگر مشکلی نداشته باشند، وارد مرحله صدور مجوز خواهند شد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه زمین مسکونی بدون تراکم نیست، بیان کرد: نمی‌توان گفت پرونده‌ای که به کمیسیون ماده ۵ وارد می‌شود، تراکم فروشی است. در این صورت تمام ساختمان‌هایی که ساخته می‌شود تراکم فروشی هستند. هر زمینی یک تراکم پایه دارد که با توجه به آن و سایر موارد اعم از موقعیت، کاربری زمین و بررسی سایر شرایط، مجوز متراکم‌سازی تعلق می‌گیرد.

فاطمی‌عقدا با اشاره به برخورد‌های غیرمنصفانه با عملکرد کمیسیون ماده ۵ اظهار کرد: پرونده‌هایی که از سوی مناطق به کمیسیون ماده ۵ می‌آیند طبق چارچوب‌های تدوین و ابلاغ شده، بررسی می‌شوند و در ادامه با مستندات  ضمیمه شده در پرونده به دبیرخانه ارسال خواهند شد. هر درخواستی مورد قبول واقع نمی‌شود. اگر درخواست منطقه با توجه به شرایط و ضوابط منطقی باشد، مورد قبول و وارد مرحله دریافت مجوز خواهد شد.

دبیر کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران در پایان تصریح کرد: رویکرد کمیسیون ماده ۵ رونق ساخت‌و‌ساز در مناطق جنوبی پایتخت است. بیشتر پرونده‌ها در دوره قبلی مدیریت شهری از مناطق شمالی پایتخت خصوصا مناطق ۱، ۳ و ۵ به دست ما می‌رسید. سعی داریم این روند را به مناطق جنوبی شهر تزریق کنیم. اکنون از مناطقی مانند ۱۸، ۱۹، ۲۱، ۱۲، ۹ و ۱۰ درخواست‌های قابل توجهی برای صدور مجوز داریم.

برچسب ها: مسکن ، شهرداری تهران
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۷:۳۷ ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
دولت باید شهرداری ها رو مجبور کنه آدرس اصناف و مراکز اداری رو تو نقشه شهر وارد کنن تا مردم برا هر کاری تو شهر سرگردان نشن
Bakhtiyarivand
۱۴:۵۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
در کشوری که همه جمعیت در یک درصد جمعیت ساکنند این بزرگترین دیوانگی و اشتباه تاریخی و تهدید برای سرزمین و کشور عزیزمان است
پبدنی
۱۴:۵۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
تشکیل
✓استان دماوند
استان ورامین
استان ری در اطراف پایتخت راهکاری برای نجات پایتخت و افزایش شهرهای معین و پراکنده شدن جمعیت در شهرهای معین در مواقع خطر راهکاری برای کاهش مرگ و میرهای در زمان زلزله و دیگر حوادث خواهد بود
بختیاری
۱۴:۴۷ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
اگر خواهان شهرهایی پاک و آباد و ایرانی پیشرفته و بروز هستیم باید توسعه در همه شهرها و شهرستانهای کشور صورت گیرد و کوچ داد همه جمعیت کشور در چند شهر همچون تهران و اصفهان و اهواز و تبریز و مشهد و شیراز بزرگترین اشتباه بوده و هست و با کوچکترین تهدیدی نابود خواهند شد کشوری خوب و پیشرفته و شهرهایی بروز و نوین فقط با گسترش شهرها و ویلاسازی و احداث شهرهای طولی و برداشتن مجوزهای ساخت و ساز امکان پذیر است
وجود ابر شهری همچون تهران و بر روی گسلهای زلزله و آنهم آپارتمانی خطری است که هر لحظه پایتخت عزیز کشورمان و مردمان ناز و نازنینش را تهدید میکند بهتر است مردم پایتخت در سواحل شمالی خانه و برج داشته باشند و نه در پایتخت
باید مردم سرزمینم عاقل و دانا باشند و با ندانم کاری جان و سرمایه و مال خود را نابود نسازند
ناشناس
۱۴:۴۱ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
شهرهای طولی راهکاری برای نجات همه شهرهای بزرگ کشور و ویلاسازی هم راهکار دیگری برای زیست و زندگی بهتر پر شهرهاست شهرهای طولی همچون تهران دماوند و یا تهران ری و یا تهران قم و یا تهران شمال و اهواز بندر امام در مسیر آزادراه خلیج فارس
شهرهای طولی هم از لحاظ راحتی و هم از لحاظ پدافند غیرعامل و هم از لحاظ پراکندگی و طول شهری خطرات و آلودگیها و بسیاری از عوامل بد شهرها را از بین میبرد
ناشناس
۱۰:۵۶ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
ادعا نیست واقعیته. در هر کوچه و خیابانی یه خونه قدیمی 100 متری به 5 آپارتمان نوساز تبدیل میشه . برای جای پارک یه ماشین مجوز دو پارکینگ میدن. ولی کوچه همان کوچه و خیابان همان خیابان و هوا همان هوا. تازگیها میخوان زمین های دولتی رو هم به مسکونی تبدیل کنند. نتیجه این شده که ترافیکها هر روز سنگینتر و هوا هر روز الوده تر و بیماریهای روانی و جسمی هر روز بیشتر میشه
ناشناس
۰۹:۳۳ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
توسعه جمعیت شهرهای قدیم اشتباه است چون هم کمبود آب دارد و هم مشکلات زیست محیطی فراوان. ایجاد شهر جدید با پایه های علمی روز دنیا همراه با ایجاد شغل در کنار این شهرهای جدید در سراسر کشور بسیار کمک کننده است. باید شغل و جمعیت در سراسر کشور بصورت یکنواخت پخش شود نه اینکه در مناطق خاصی متمرکز شود که باعث گرانی مسکن و کمبود آب و فاجعه های زیست محیطی شود.
بختیاری
۱۴:۴۸ ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲
آفرین،درود