سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ضرر میلیاردی تحریم روسیه برای لهستان

یک نشریه انگلیسی از ضرر میلیاردی برای لهستان به دلیل تحریم نفت روسیه و تفاوت قیمت‌ها خبر داد.

مدیرعامل شرکت نفت دولتی لهستانی پی‌کی‌ان اورلن (PKN Orlen) در مصاحبه امروز (یک‌شنبه) با نشریه انگلیسی فایننشال تایمز اعلام کرد که تحریم نفت روسیه میلیارد‌ها دلار ضرر برای لهستان داشته است دلیل آن هم تفاوت قیمت نفت ارزان روسیه و منابع گران‌تر است که باعث می‌شود این شرکت لهستانی در ساعت ۲۷ دلار ضرر کند.

البته علی‌رغم چنین ضرری، لهستان همچنان بر اعمال تحریم‌های شدیدتر علیه روسیه تأکید می‌کند، لهستان در مارس گذشته متعهد شد واردات نفت روسیه را تا پایان سال ۲۰۲۲ متوقف کند و به گفته مدیرعامل این شرکت لهستانی «چنین اقدامی بدان معناست که نفت خریداری شده در حال حاضر ۳۰ دلار در هر بشکه بالاتر از قبل قیمت دارد.»

این مقام لهستانی اعلام کرد: «من این را باخت نمی‌نامم. این یک هزینه بازار است که برای هر شرکتی که نفت از روسیه وارد نمی‌کند تحمیل می‌شود.»

اتحادیه اروپا در حال حاضر واردات نفت از روسیه از راه دریا را ممنوع کرده است. همچنین نفت خام روسیه که از خط لوله «دروژبا» حمل می‌شود هم تحریم است، این خط لوله «مرکز روسیه را به اوکراین، بلاروس، لهستان، مجارستان، اسلواکی، جمهوری چک، اتریش و آلمان» و به یکدیگر متصل می‌کند.

لهستان یکی از سرسخت‌ترین حامیان ممنوعیت انرژی روسیه در سراسر اتحادیه اروپا بوده است، اما شرکت نفت دولتی لهستانی پی‌کی‌ان اورلن به خرید نفت روسیه از خط لوله دروژبا و به وسیله شرکت نفت روسی « تت‌نفت» (Tatneft) برای مصرف داخلی ادامه داد تا ماه مارس که به دلیل عدم پرداخت هزینه این واردات حذف شد.  این شرکت ماه گذشته قرارداد خود را با تت‌نفت قطع کرد، اما همچنان به پردازش نفت روسیه در پالایشگاه خود در جمهوری چک ادامه می‌دهد.

 مدیرعامل شرکت نفت دولتی لهستانی در این باره به فایننشال تایمز گفت: «تعویض کامل نفت روسیه مستلزم بهبود لجستیک عرضه نفت است که ما با دولت چک روی آن کار می‌کنیم»، او سپس آلمان را به دلیل خرید نفت قزاقستان از طریق خط دروژبا محکوم و اعلام کرد که «طرف آلمانی بهتر است در اخلاقیات کاری که انجام می‌دهد تجدید نظر کند. روسیه با وجود تحریم‌ها از واسطه‌ها برای فروش محصولات پتروشیمی پالایش شده در اروپا استفاده می‌کند.»

او در انتهای مصاحبه بار دیگر تأکید کرد: «به طور خلاصه، من فکر می‌کنم که تحریم‌ها باید شدیدتر باشد.»

از آغاز حملات روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ کشور‌های اروپایی تصمیم به اعمال تحریم‌هایی علیه انرژی روسیه گرفتند، اما این تحریم‌ها به دلیل وابستگی اروپا به نفت و گاز روسیه به ضرر خود اروپایی‌ها تمام شد و در طول این زمان مقام‌های اروپایی مختلف از زمستان سخت در کشورهایشان و همچنین کمبود گاز و نفت ابراز نگرانی کرده‌اند.  

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.