سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رقابت دانش آموزان لیککی در جشنواره و نمایشگاه غذای سالم

دانش آموزان دبیرستان عفاف و بنت الهدی لیکک در جشنواره و نمایشگاه غذای سالم باهم رقابت کردند.

مدیر آموزش و پرورش بهمئی گفت: در جشنواره غذا‌های سالم که در  دبیرستان عفاف و بنت الهدی لیکک این شهرستان با شعار زندگی سالم و غذای سالم برگزار شد، ۱۰ گروه دانش آموزی و فرهنگیان بهمئی در تهیه و پخت غذا‌های سالم با هم رقابت کردند.
مسعود فرحبخش افزود: استفاده از غذا‌های سالم بومی و محلی مانند آش کارده، آش دوغ، نان کلگ از جلوه‌های این نمایشگاه است.

او ادامه داد: دانش آموزان در طول سال تحصیلی بیشترین ساعات وقت خود را در مدارس می‌گذارند و توجه به تغذیه آن‌ها و سلامت غذایی مهم است.

هاشم طاهری، رئیس شبکه بهداشت و درمان بهمئی از برگزاری برنامه‌های مختلف با موضوع تغذیه سالم با همکاری آموزش و پرورش خبر داد و گفت: از آنجایی که دانش آموزان در حال رشد هستند و یک سوم ساعات روز را در مدرسه سپری می‌کنند، وعده غذایی سالم از اهمیت زیادی دارد و بهتر است همراه با نان، پنیر و گردو، تخم مرغ، شیر کم چرب و عسل باشد و یا از محصولات سالم محلی استفاده شود.

او با بیان اینکه  دانش آموزان باید ۳ وعده غذای اصلی و ۲ میان وعده را در طول روز داشته باشند، افزود: مصرف لبنیات به‌ویژه شیر کم چرب برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن دانش‌آموزان ضروری است و خوردن تخم مرغ به دلیل وجود پروتئین و فسفر می‌تواند نقش اساسی در حفظ سلامت و درمان ضعف فکری داشته باشد.

الهام پورمقدم، کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان با بیان اینکه، صبحانه یکی از وعده‌های غذایی بسیار مهم دانش آموزان است که در سلامت جسمی و فکری آن‌ها نقش موثر دارد افزود: نخوردن صبحانه باعث می‌شود قند خون دانش‌آموزان پایین آمده و آنان توانایی یادگیری در مطالب درسی را نداشته باشند.
او با بیان اینکه دانش آموزانی که در مدرسه چیپس و پفک استفاده می‌کنند، سیری کاذب در آن‌ها ایجاد شده و از خوردن غذایی که مواد مغذی و مقوی دارد و موجب رشد کودک می‌شود جلوگیری می‌کند و جزو مواد غذایی کم ارزش است، ادامه داد: بهتر است به جای این خوراکی‌ها از میوه‌های خشک مانند انجیر خشک، توت خشک، برگه زردآلو و هلو، انواع مغز‌ها از جمله بادام، پسته، گردو به عنوان میان وعده در مدرسه استفاده شود.

پورمقدم می‌گوید: خوراکی‌های مجاز بوفه مدارس نیز باید شامل انواع کیک، کلوچه و بیسکویت‌های ساده و بدون کرم و ساندویچ‌های سالم مانند پنیر و نان باشد همچنین نوشیدنی‌های شیرین مانند آبمیوه‌های مصنوعی برای دانش آموزان به عنوان میان وعده در ساعات حضور در مدرسه توصیه نمی‌شود.

او اضافه کرد: مصرف سبزیجات، صیفی جات و میوه‌ها به عنوان میان وعده برای دانش آموزان بسیار توصیه می‌شود، زیرا می‌توانند به عملکرد فیزیکی و فیزیولوژیکی بدن کمک کند.

در شهرستان بهمئی ۱۰۰ دانش آموز به عنوان سفیران سلامت به دیگر دانش آموزان در خصوص تغذیه سالم آموزش می‌دهند.  

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.