سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هاری در گربه ها؛ آیا گربه‌های خانگی هم ممکنه هاری بگیرند؟

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: باید دانست بیماری هاری تنها مربوط به سگ‌ها نیست و حتی حیوانات خانگی، چون گربه نیز می‌توانند این بیماری را منتقل کنند.

 بخشی مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در مورد روند افزایش بیماری هاری در استان، گفت: بسیاری از افراد تصور می‌کنند هاری تنها مربوط به سگ‌هاست، در صورتی که حیوانات دیگر نیز مبتلا به این بیماری می‌شوند و خطر انتقال این بیماری از طریق گربه‌ها که بیشتر در محیط زندگی ما هستند بیشتر است.

او افزود: در سال گذشته تعداد ۱۶ مورد گزیدگی دام توسط حیوانات انتقال دهنده هاری به شبکه‌های دامپزشکی استان گزارش شده که طی آن هاری تعداد ۱۲ مورد توسط آزمایشگاه تأیید شده که تعداد ۳ قلاده شغال، ۲ قلاده گربه خانگی، ۵ قلاده سگ، یک رأس گوسفند و یک رأس الاغ بوده‌اند.

بخشی بیان کرد: طی امسال از ۱۰ حیوان مشکوک به هاری نمونه برداری شده که ۶ مورد توسط آزمایشگاه دامپزشکی، هار تشخیص داده شده که از این تعداد چهار مورد گربه، یک مورد سگ و یک مورد الاغ بوده که بسیار نگران کننده است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی ادامه داد: شغال، گرگ، خفاش، روباه، راکون و راسو ناقلان این بیماری در طبیعت و سگ‌ها و گربه‌ها را ناقلان بیماری در جوامع شهری و روستایی هستند و سرایت بیماری به حیوان یا انسان بیشتر از ۹۵ درصد از طریق گاز گرفتن یا خراش پوستی ناشی از پنجه کشیدن است.

او  با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۵۹ درصد گزیدگی‌های انسانی توسط سگ، حدود ۳۹ درصد توسط گربه، حدود یک درصد توسط دیگر حیوانات اهلی و کمتر از دو درصد توسط حیوانات وحشی بوده است، تصریح کرد: بهره گیری از نظرات کارشناسان شبکه‌های دامپزشکی در صورت مواجهه با حیوان مشکوک به بیماری ضروری است.

بخشی بر واکسینه کردن حیوانات خانگی در کلینیک‌های دامپزشکی تأکید کرد و گفت: جلوگیری از رها کردن یا بیرون بردن و پرسه زدن حیوان خانگی در خارج از منزل و پرهیز از هرگونه تماس با حیوانات وحشی، ولگرد و حتی حیوانات اهلی غیر واکسینه علیه هاری از توصیه‌های بهداشتی در مورد این بیماری است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی افزود: توصیه می‌شود در صورت هر گونه گزش توسط حیوانات بلافاصله محل زخم ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب و صابون شست و شو، سپس با آب معمولی صابون زدایی و بعد از ضد عفونی با الکل یا بتادین سریعاً به مراکز بهداشت برای دریافت سرم و واکسن ضد هاری مراجعه شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.