سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تدوین سند تحول هنری فارس با محوریت آثار و ادبیات پایداری

رئیس حوزه هنری استان فارس گفت: سند تحول و نقشه زیست بوم استان با محوریت تولید آثار فاخر هنری، ادبیات پایداری و روایت پیشرفت تدوین شده است.

وحید نمازی در دیار با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: مبتنی بر سند تحول و نقشه زیست بوم، موجی از فعالیت هنرمندان انقلابی در کشور شکل گرفت که کار ویژه‌ای بود.

او گفت: در استان فارس نخستین دفتر روایت پیشرفت را راه اندازی کردیم و پردیس «ره اوین» که یک مرکز تخصصی تربیت هنرمندان متعهد جوان انقلابی نیز به عنوان پایلوت کار خود را در این استان آغاز کرده است.

نمازی، ضمن تاکید بر لزوم توسعه زیرساخت‌های فرهنگی به ویژه سینما در کشور افزود: سرانه سینمایی در کشور در مقایسه با دنیا شرایط بحرانی دارد، شهر شیراز دهه ۵۰ به ازای هر ۳۰ نفر یک صندلی داشته در حالی که در آن مقطع، کشور‌های توسعه یافته به ازای هر ۱۰۰ نفر یک صندلی داشته‌اند.

او گفت: امروز تهران به ازای هر ۲۵۰ تا ۳۰۰ نفر یک صندلی دارد، اما شهر شیراز که در دهه ۵۰ سه برابر کشور‌های توسعه یافته صندلی سینما داشته امروز به ازای هر یک هزار نفر یک صندلی دارد و عمده این صندلی‌ها هم در اختیار جریان ضد فرهنگی شهر است و به یک معضل فرهنگی برای این شهر تبدیل شده است.

رئیس حوزه هنری فارس گفت: در مباحث قانونی هم بار ساخت پردیس‌های سینمایی از روی دوش دولت برداشته شده و بسته‌های تشویقی هم تقریباً همه حذف شده‌اند.

نمازی گفت: می‌توان مانند زمانی که به شهرداری‌ها تکلیف شده کتابخانه بسازند اینجا هم تکلیف قانونی شود که با یک سری قواعد در شهر‌ها در بحث ساخت سینما و مراکز فرهنگی نیز ورود جدی کنند.

او گفت: در برنامه توسعه چهارم و پنجم ما مشوق‌های خوبی داشتیم و علاوه بر معافیت‌های بیمه‌ای و مالیاتی، به ازای هر صندلی یک متر مربع تجاری داده می‌شد.

نمازی گفت: الان بار سینما سازی صرفاً بر روی دوش حوزه هنری افتاده و این حوزه هم طبیعتاً چنین توانی ندارد، هرچند معتقدیم این مهمترین ابزار حکمرانی ما است و اگر این ابزار را از دست دهیم قطعاً فضای سینما به سمت دیگری می‌رود.

رئیس حوزه هنری فارس گفت: این ابراز با حکم رهبری در سال ۷۲ در اختیار حوزه هنری قرار گرفت تا بتواند جریان سینمایی کشور را جهت دهی کند، اما عملاً حوزه منزوی شده و در همین استان فارس در ۳۷ شهرستان سینما نداریم و هرچه سینما هست با یک ظرفیت ناقص در شهر شیراز قرار دارد که این یک بحران جدی است.

نمازی، در حوزه اقتصادی جامعه هنری را به ویژه در استان‌ها یکی از شکننده‌ترین و ضعیف‌ترین اقشار جامعه دانست و افزود: سال ۸۱ مصوبه قانونی بود که نیم درصد از بودجه‌های تملک دارایی سرمایه‌ای صرف خرید آثار هنری می‌شد، اما این مساله که تکلیف دستگاه‌ها بود به یک مساله اختیاری تبدیل شد و به دنبال آن هیچیک از دستگاه‌ها دیگر به سراغ آن نرفتند و تنها جایی که می‌شد از هنرمندان حمایت کرد همین مصوبه قانونی بود که از آن نیز محروم شدند.

او گفت: جا دارد این مساله در مجلس دوباره به یک تکلیف قانونی تبدیل شود و دستگاه‌ها موظف شوند که این نیم درصد را خرید اثر هنری کنند تا رونقی برای جامعه هنری ایجاد شود.

نمازی، در خصوص توسعه دامنه جغرافیایی جامعه هنری هم گفت: حوزه هنری با تمام ظرفیت‌هایی که دارد فقط در مراکز استانی فعال است و هیچ ظرفیت قانونی برای توسعه آن‌ها در شهرستان‌ها وجود ندارد که نیاز است این ظرفیت را در دیگر شهرستان‌ها نیز فعال کنیم.

این مقام مسئول تاکید کرد: حوزه هنری در مصوبات فرهنگی جز محروم‌ترین دستگاه‌ها است و هیچ مصوبه فرهنگی شامل حوزه هنری نمی‌شود و از تمام مواد قانونی نیز بی بهره است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.