سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیش از ۲۹۰ بازداشتی در تظاهرات روز کارگر در فرانسه

در تظاهرات روز کارگر در شهر‌های سراسر فرانسه ۲۹۱ نفر بازداشت شدند.

در تظاهرات اول ماه مه به مناسبت روز کارگر در شهر‌های سراسر فرانسه دست کم ۱۰۸ پلیس مجروح و ۲۹۱ نفر بازداشت شدند.

به گزارش گاردین، پلیس فرانسه روز دوشنبه پس از آنکه اتحادیه‌های کارگری راهپیمایی‌های سنتی روز کارگر را به تظاهرات ضددولتی تبدیل کردند، گاز اشک‌آور شلیک کرد و با تظاهرکنندگان در پاریس و دیگر شهر‌ها درگیر شد.

جرالد دارونین، وزیر کشور فرانسه گفت که در جریان خشونت در چندین شهر در حاشیه راهپیمایی‌های اصلی اتحادیه ها، دست کم ۱۰۸ پلیس زخمی و ۲۹۱ نفر در سراسر فرانسه بازداشت شدند. در پاریس ۲۵ پلیس مجروح و ۱۱۱ نفر بازداشت شدند.

در پاریس، تظاهرات به رهبری اتحادیه‌های کارگری با پیوستن بسیاری از خانواده‌ها با در دست داشتن بنر‌هایی که خواستار عدالت اجتماعی و خواهان استعفای مکرون یا عقب‌نشینی از قوانین اخیر بود به‌طور مسالمت‌آمیز آغاز شد. اما در حاشیه راهپیمایی در حالی که جمعیت از منطقه ۱۱ پاریس عبور می‌کرد، پلیس گاز اشک آور شلیک کرد و با گروه‌هایی از مردان جوان سیاه پوش درگیر شد. 

برخی از ایستگاه‌های اتوبوس و سردر مغازه‌ها در پاریس شکسته شد و با شعار‌های ضد پلیس دیوارنویسی شد. هنگامی که راهپیمایی به نقطه پایانی خود در میدان نشن رسید، پلیس گاز اشک آور شلیک کرد و جمعیت را عقب راند.

در لیون نیز ناآرامی وجود داشت که در آن چندین خودرو به آتش کشیده شد و شیشه برخی از فروشگاه ها شکسته شد. در نانت در غرب فرانسه، سطل‌ها انباشته و در مقابل یک ساختمان اداری آتش زده شد، شیشه‌های مغازه‌ها شکستند و پلیس گاز اشک‌آور شلیک کرد. یک تظاهرکننده در نانت به دلیل آسیب جدی به دستش توسط امدادگران درمان شد.

در مارسی، گروهی متشکل از ۱۰۰ تظاهرکننده برای مدت کوتاهی یک هتل مجلل در نزدیکی بندر قدیمی را اشغال کردند و سپس توسط پلیس عقب رانده شدند. در تولوز و رن نیز گاز اشک آور شلیک شد.

در همین حال پس از اینکه دادگاه پاریس درخواست گروه‌های حقوق بشری مبنی بر عدم استفاده از پهپاد‌ها را رد کرد، در آخرین لحظه به پلیس اجازه داده شد تا از پهپاد‌ها به عنوان یک اقدام امنیتی استفاده کند.

ماه گذشته، مکرون با وجود ماه‌ها اعتصاب، افزایش نامطلوب حداقل سن واجد شرایط برای بازنشستگی دولتی را از ۶۲ به ۶۴ سال امضا کرد. پس از استفاده از فرمان اجرایی برای اجرای قانون بدون رأی گیری در پارلمان، ناآرامی‌ها و درگیری‌های پراکنده با پلیس رخ داد.

مکرون و دولت اکنون در تلاش هستند تا از این بحران خارج شوند اما معترضان همچنان خشمگین هستند.

اتحادیه‌ها خواستار حضور گسترده مردم در روز دوشنبه شده بودند و تظاهرات بزرگتر از راهپیمایی‌های استاندارد روز کارگر بود و صد‌ها هزار نفر در حدود ۳۰۰ تظاهرات در سراسر این کشور برگزار کردند.

مارین لوپن، رهبر راست افراطی گردهمایی اول ماه مه را در بندر نرماندی لو هاور برگزار کرد و مکرون را به دامن زدن به تنش در جامعه متهم کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.