سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رفع مشکلات کارگران بنادر در دستور کار سازمان بنادر و دریانوردی قرار گرفت

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: مشکلات بیمه ای و سایر چالش‌های کارگران بنادر بررسی می شود و تا پایان امسال برطرف خواهد شد.

 

 علی اکبر صفایی مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: سازمان بنادر و دریانوردی پس از بررسی قوانین، و مقررات موجود و بررسی های میدانی در بنادر و همچنین مذاکره با جامعه  کارگران خن کار، انجمن صنفی کارگران، انجمن صنفی شرکت‌های پیمانکاری تخلیه و بارگیری، طرح هایی را برای رفع مشکل بیمه ای و سایر چالش‌­های خن‌کاران به عنوان قشر زحمت کش و موثر در حمل‌ونقل دریایی کشور در دستورکار قرار گرفت.

وی افزود: بررسی‌ها نشان داد خن‌کاران با مسائل و مشکلات مختلفی از جمله عدم پرداخت کسورات بازنشستگی تمام ایام ماه، عدم برخورداری از بیمه درمان در تمام ایام ماه، نبود امکانات رفاهی برای اسکان در ایام کاری و تاخیر دست­کم دو هفته‌­ای در دریافت حقوق و... دست و پنجه نرم می‌کنند.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه اشکالات طرح پیشنهادی سازمان بنادر به صورت ویژه مورد بررسی قرار گرفته و درنهایت مقرر شده است، روش پیگیری و فرآیند اجرایی طرح مربوطه تدوین شود، بیان کرد: پیش نویس دستورالعمل اجرایی تهیه شده، در دست اصلاح و تکمیل است و طی امسال به اجرا گذاشته خواهد شد.

معاون وزیر راه خاطرنشان کرد: طبق توافقات حاصل شده مقرر شده تا این طرح در مرحله نخست در بندر امام خمینی(ره) به اجرا در بیاید و در صورت موفقیت در سایر بنادر جنوبی نیز اعمال شود.

گفتنی است، بیش از ۹۰ درصد واردات و صادرات کالا از طریق حمل و نقل دریایی و توسط کشتی انجام می‌شود. عملیات تخلیه و بارگیری کالاها از/ به انبار کشتی توسط کارگرانی انجام می‌شود که به آن‌ها کارگران خن ‌کار می‌گویند. با توجه به تعدد این افراد و حجم کالاها، امکان انجام کار در تمام‌ ایام ماه برای کارگران خن کار میسر نیست و به اجبار گروه‌های کارگری در روزهایی که نوبت برای کار کردن به آن‌ ها تعلق می‌گیرد ، در محل کار حاضر می شوند.

 این در حالی است که در بازه زمانی یک­‌ماهه، ممکن است تعداد روزهای نوبت به کاری یک خن­‌کار، از یک تا حداکثر ۱۰ روز باشد؛ بنابراین پیمانکاران نیز بر اساس تعداد روزهای کاری تعلق گرفته برای کارگران، کسورات بیمه و بازنشستگی پرداخت می‌کنند. این مسئله موجب می‌شود یک خن­‌کار در پایـان ۳۰ سال کار و رسیدن به سن بازنشستگی، با تجمیع ایام بیمه پردازی، با سابقه ۱۰ الی ۱۵ سال بازنشسته شود و نتواند حداقل حقوق بازنشستگی را به صورت کامل دریافت کند.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.