سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چطور شوهرم را به مشاوره گرفتن راضی کنم؟

بسیاری از مردان ایرانی تصور می‌کنند خودشان همه چیز را بلدند و فقط کسانی که مشکل روانی یا کمبود شخصیتی دارند به سراغ مشاور می‌روند.  

همسرم پیش مشاور نمیاد چکار کنم؟  این سوال پرتکرار خانم‌هایی است که به فکر بهبود روابطشان بعد از ازدواج هستند. راضی کردن شوهر به گرفتن مشاوره در فرهنگ ایرانی تبدیل به یکی از دغدغه‌های زنانی شده است که در زندگیشان دچار تنش شده اند و می‌خواهد با کمک مشاور شرایط زندگیشان را بهبود دهند.

زمانی که در زندگی یک زوج مشکلاتی ایجاد می‌شود که نیاز به راهنمایی یک متخصص دارند، قانع کردن شوهر برای رفتن به زوج درمانی چالشی است که بسیاری از زنان با آن روبرو می‌شوند. برای پاسخ به  این سوال در ادامه مقاله با ما همراه شوید. 


بیشتربخوانید


اگر می خواهید بدانید چگونه شوهرتان را برای گرفتن مشاوره قانع کنید می توانید با توجه به شناختی که از او دارید از راهکار‌های زیر استفاده کنید:

• مراجعه به مشاوره خانواده را به عنوان نیازی برای هردو نفرتان مطرح کنید نه فقط همسرتان. 

• مشاوره در زندگی زناشویی را به عنوان یک امر غیر عادی بیان نکنید، زوج درمانی یک روند پذیرفته شده در تمام دنیاست، همسرتان با این نوع تفکر بهتر کنار می‌آید. 

• می‌توانید جلسه اول را به تنهایی به مشاور مراجعه کنید و برای نحوه مشارکت خواست از او راهنمایی بگیرید.

• می‌توانید جلساتی را به تنهایی به مشاوره خانواده بروید تغییرات مثبت را در خودتان آغاز کنید و در صورت اشاره شوهرتان به او بگویید نتیجه کمک گرفتن از راهنمایی‌های مشاور است. 

• حتی اگر فکر میکنید تمام مشکلات تقصیر همسرتان است با تحقیر و توهین همسرتان را مجبور به مشاوره گرفتن نکنید. 

این که از چه روشی یک نفر را برای گرفتن مشاوره متقاعد کنید به این بستگی دارد که چگونه شخصیتی دارد.  اگر شوهر شما شخصیتی دارد که پیشنهاد مستقیم از جانب شما تاثیری رویش ندارد میتونید از افراد تاثیر گذار روی او کمک بگیرید مثل بزرگتر‌ها.

اگر شوهرتان دوست ندارد کسی ازمشکلات و اختلافاتتان خبردار شود باید به خواسته اش احترام بگذارید و درباره مشاوره با فامیل یا دوستان صحبت نکنید. گاهی کمبود اطلاعات از خدمات مشاوره خانواده باعث برداشت و قضاوت نادرست می‌شود. شما باید بتوانید اطلاعات دقیق و تعریفی روشن از مشاوره و فواید آن به شوهرتان ارائه نمایید. 

بهتر است خودتان حداقل یک جلسه به مشاور بروید و اطلاعات لازم را به او بدهید، یک تا دو جلسه اول مشاوره به آشنایی با مراجع و زندگی او می‌گذرد، شاید اصلا در این دو جلسه نتوانید ارتباط قابل قبولی با مشاورتان بگیرید و با او راحت باشید و متوجه شوید با مشاور انتخابیتان هماهنگی ندارید و نمیتواند حرف‌های شما را به درستی درک کند و لازم باشد به مشاور دیگری مراجعه نمایید. 

برای این که شوهرتان را به مشاوره رفتن راضی کنید می‌توانید از راهکار‌های زیر استفاده کنید: 

- شوهرتان را مقصر و متهم جلوه ندهید و به او نگویید که تو مشکل داری و باید بری مشاوره. 
- به او نگویید که از روی لجبازی مشاوه نمی‌آید، این حرف شما لجبازی را به او القا می‌کند و در مقابل شما گارد می‌گیرد و به راحتی شروع به توجیه لجبازی اش می‌کند. 

- به جای تمرکز روی شخصیت همسرتان، درباره احساس خودتان نسبت به مشکل بوجود آمده صحبت کنید مثلا به جای این که بگویید تو چرا مشاوره نمیای؛ بگویید اگر مشاوره نروم حالم خوب نمی‌شود یا نیاز به مشاوره داریم.

- هنگام صحبت کردن به جای استفاده از کلمه " تو " از کلمه " ما " استفاده کنید. مثلا می‌توانید بگویید ما برای بهتر شدن شرایط نیاز به مشاوره داریم. 

- طوری رفتار کنید که انگار تصمیم مشاوره رفتن را خودش می‌گیرد مثلا به او پیشنهاد بدهید که اگر مشاور خوبی می‌شناسد معرفی کند تا به نزد او بروید. 

- به همسرتان اتهام نزنید و به او برچسب نزنید چرا که او را در لاک دفاعی فرو خواهید برد. مثلاً به او نگویید که من میدانم چرا مشاوره نمیری، چون میترسی دستتو رو کنه. 

- در مقابل جواب منفی او واکنشی نشان ندهید و رفترش را تفسیر و قضاوت نکنید. مثلا اگر شوهرتان موافق مشاوره رفتن نیست سریع به این که شما را نمیخواهد ربطش ندهید. 

- نقش مشاور را مانند یک درمانگر ترسیم کنید نه یک قاضی. مثلا به او نگویید مشاور خواهد گفت کی مقصره، بلکه بگویید مشاور خانواده راه حل‌های خوبی برای رفع مشکل به ما پیشنهاد خواهد کرد.

- هنگام صحبت کردن لحنتان صمیمی باشد و صدایتان را بالا نبرید. 

- خودتان را کنترل کنید و پای خانواده‌ها را وسط نکشید و به همه خبر ندهید که او با مشاوره آمدن موافقت نمی‌کند. 

- با شنیدن جواب منفی، سریع قهر نکنید و پیشنهادتان را بعدا با شکلی دیگر مطرح کنید. یادتان باشد در این مدت برای تحت فشار قرار دادن او محبتتان را کم نکنید. 

- امتیازات منطقی این کار را به او نشان دهید و به او بگویید اگر این کار را انجام دهیم به نظرت چقدر به نفعمان خواهد شد؟ 

چرا مردان در مقابله مشاوره رفتن مقاومت می‌کنند 
برخی مردان در نقش سنتی و مردسالارانه فرو رفته اند و تصور می کنند اگر بی عیب و نقص نباشند، اقتدار و هویتشان زیر سوال می‌رود و اغلب در مقابل پیشنهاد مشاوره مقاومت نشان داده و می گویند من خودم به همه مشاوره می‌دهم. یک سری ویژگی‌های شخصیتی مردانه باعث می‌شود که مقاومت زیادی در مقابل مراجعه به مشاور نشان دهند و تلاش شما برای قانع کردنشان بی نتیجه بماند.

اقتدار: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مردانه احساس اقتدار و بزرگی است و درخواست همسرشان برای مراجعه به مشاور باعث می‌شود احساس اقتدار و بزرگیشان به خطر بیوفتد. 

احساس همه چیز دان بودن: اغلب مردان راه حل محور هستند و برای هر مشکلی یک راه حل دارند حتی اگر آن مشکل را از نزدیک ندیده باشند. آن‌ها ادعا می‌کنند همه چیز را بلدند. مرد‌ها می خواهند خودشان را همه چیز دان نشان بدهند و زمانی که شما به آن‌ها پیشنهاد مشاوره می‌دهید یعنی به کسی که خودش را آگاه به راه‌ها می‌داند می‌گویید برو را حل را از کسی دیگر بگیر. 

تلقین احساس مقصر بودن: برخی خانم‌ها از مشاور به عنوان ابزاری به عنوان تعیین کننده مقصر استفاده می‌کنند و جایش را با قاضی عوض می‌کنند، در این شرایط مسلما حتی اگر مرد خودش را مقصر بداند، مجاب به مشاوره نخواهد شد.

منبع: بیتوته

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۴:۴۳ ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲
می دونی چقدر پول میگیرن؟ اگه مفتی مشاوره میدن باشه بریم.
ناشناس
۲۱:۱۹ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
لطفا یک طرفه ننویسید. خانم‌هایی که نیاز شدید به مشاوره و روانکاوی دارند و اجتناب می‌کنند هم کم نیستند.
ناشناس
۱۹:۳۵ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
سلام من شبها در خیابان بدون چادر میخوابم وقیمت چادر2میلیون تومان شده و اینکه خدالعنتشان کندواینکه قیمت مرغ 100هزارتومان کیلویی شده وقیمت پراید400میلیون تومان شده وقیمت سکه 45میلیون تومان شده
مرد دلشکسته ناشناس
۱۷:۰۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
این فقط مردان نیستند که برخی از اون ها در مقابل مشاوره رفتن واکنش منفی نشون میدن. بعضی خانم ها مقاومتشون از آقایون بیشتر هستش. خانم خودم رو با مهربانی با دوستی با احترام چه من چه خانواده اش بارها ازش خواستم که بریم. با 4 فرد مشاوره چندین جلسه داشتیم ، وقتی به جلسه دوم سوم میرسید و میدید که مشاور بهش داره ایراد میگیره که مهارت زندگی رو خوب بلد نیست و به نیازهای مختلف شوهرش توجه نکرده و تازه طلبکار هستش، دیگه نمی رفت و اگر دفعه بعد میومد مشاوره، میخواست بره پیش یک فرد دیگه. به خدا حتی مشاوری که خودش تایید کرده بود و از دوستان نزدیک خانوادگیشون بود، وقتی رفت مشاوره و بهش ایراد گرفت، دیگه نرفت پیشش!!! ببخشید زیاد نوشتم. من که هر چی مینویسم تایید نمیشه!!!!
ناشناس
۱۶:۰۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
ای زن ببین چه بلایی سر همسرت آوردی که دیگه به هیچی اعتبار و اطمینان ندارد مشکلات امروز خانواده بیشتر از سمت زنان هست که به هیچ مرام مسلک و رفتار اجتماعی انسان تکامل یافته شباهت ندارد
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
امان از آدمهایی که خود را عقل کل و فاقد هرگونه نقص و اشتباهی می‌دانند و معتقدند که تربیت خانوادگی آنها بسیار عالی بوده است. چنین آدمهایی را چطور می‌توان قانع کرد که به مشاوره یا راهنمایی حکما و علما نیاز دارند؟ اصلا اگر چنین پیشنهادی به آنها بدهی، به شدت عصبانی و برافروخته می‌شوند. چون این را توهین به خود تلقی می‌کنند. من شخصا با چنین آدمی برخورد داشتم و شاهد بودم که همسرش چه عذابی از دست این آدم کشید. آخرش هم کارشان به جدایی کشید. یعنی طرف حاضر به جدایی شد ولی حاضر به پذیرش حرف حق نشد.
امان از دست این آدمها یا بهتر بگویم شیاطین. باید از شر چنین شیاطینی به خدا پناه برد.
ناشناس
۱۵:۰۶ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
مشاور.روان شناس.روانپزشک کیست؟
کسی که با وراجی و فضولی از زندگی مردم پول میلیاردی درمیاره .نتیجه هم نداره
ناشناس
۱۶:۰۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
طرف میره مشاوره حالش خوب بشه اسرار خصوصی و رازهایی که خداوند پنهان نگه داشته برملا میشه و باعث جدایی طرفین
ناشناس
۱۷:۰۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
اگه طرف متخصص باشه و بلد باشه گره کور زندگی منا باز کنه، میرم قرض میکنم پولشا میدم، نوش جونش
ناشناس
۱۴:۱۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
حجابتو رعایت کن.برای نامحرم در خیابان جلوه گری نکن.به جای اینکه انرژیتو برای آرایش برای نامحرمان در خیابان بذاری برای شوهرت بذار.اونوقت نیاز به مشاوره نخواهی داشت
ناشناس
۱۷:۰۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
خانواده های مذهبی هم گاهی نیاز پیدا میکنن
صرفا" مسئله این نیست
غفار
۱۴:۰۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
اولامشاوره هاخودشون بشدت نیازبه مشاوره دارن درثانی زنان ایرانی خیلی بیشترنیازبه مشاوره دارن چون زنان و دختران ایرانی دچارمشکلات بسیاربسیارشدید روانی هستند و بسیاربسیارخطرناک هستند.
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
همه آدما مشکلات فکری متعدد توی دوران های مختلف زندگی دارن، از مردا گرفته تا زنا و بله حتی مشاورا.
ولی حرف درست رو آدم از هر کی بشنوه چیزی از ارزش حرف کم نمیشه. ادب از که آموختی از بی ادبان مگه نداریم؟
و بعدش باید در درجه اول به کسی که کلی درس این کارا خونده و دوره دیده و زوجای مشکل دار زیادی رو سر و سامان داده همراهی کرد. حداقل برای بهتر شدن مشکل خودمون همکاری لازمه.
من خودم چند بار مشاوره رفتم خیلی مفید بوده
ناشناس
۱۸:۰۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
آره مخصوصا مردها ک میرن معتاد میشن وانتظار دارن ی زن باهاشون بسازه وبسوزه خاک!!!
علی ایرانی
۱۴:۰۷ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
باسلام مشکل دارترین قشر جامعه همین مشاوران روانشناسی هستند در دانشگاه ما بیشترین چالش ودر گیری در اداره روان شناسی ومشاوره است که بین خودشان (بین رئیس وکارشناسان روانشناسی)وجود دارد درحالیکه سایر ادارات مشکیباهم ندارند.سوال اینجاست یا مشکلداران می روند در رشته روانشانسی تحصیل می کنند یا اینکه رشته روانشانسی خودش مشکلساز است.
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
مزخرف‌ترین شغل جهان مشاور و روان شناس و روانپزشکی

میگی با زنم اختلاف دارم.میگن یه سفر اروپا با ویزای شینگن برو حال و هوات عوض بشه
میگی از شغلم خسته شدم میگن خب شغلتو عوض کن برو سفارت سوئیس بهتر شی

بخداقسم حیف از اون پولی که به اینا بدی
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
ای وای!
یه مشاور خوب این طوری صحبت نمیکنه.