مدثر تیموری رئیس پارک ملی تندوره درگز گفت: در رصدهای ماههای گذشته جنسیت این تولهپلنگ ماده تشخیص داده شد که این تضمینی برای بقای این گونه ارزشمند در پارک ملی تندوره است.
وی افزود: سال گذشته محیطبانان پارک ملی تندوره متوجه تغییرات رفتاری یک جفت پلنگ شدند و همین باعث شد رصد و پایش این جفت پلنگ به طور مستمر انجام شود.
تیموری بیان کرد: اواخر اردیبهشت سال ۱۴۰۱ یک تولهپلنگ متولد و نام باورد که برگرفته از نام قدیم شهر درگز است، برای آن انتخاب شد.
رئیس پارک ملی تندوره درگز ادامه داد: قلمروطلبی پلنگ باعث میشود رصد و پایش این گونه به راحتی انجام شود، اما تشخیص جنسیت تولهها به سختی قابل تشخیص است و نیاز به معاینه دستی دارد.
وی تصریح کرد: از آنجایی که این گونه جانوری آزاد است، تشخیص جنسیت تا حدودی مشکل بوده و جنسیت باورد نیز تا چندی پیش مشخص نبود. برای برنامهریزی آینده باورد و رصد رفتارش، تعیین جنسیت این توله موضوع مهمی بود که از همان ابتدا در دستور کار محیطبانان پارک قرار گرفت و رصدها و پایشها به طور مستمر انجام شد.
وی تصریح کرد: در رصد و پایشی که ۲ ماه گذشته انجام شد، این تولهپلنگ که در حال حاضر در آستانه یکسالگی قرار دارد، به همراه مادرش در پارک ملی تندوره مشاهده شد و خوشبختانه در سلامت کامل بهسر میبرد.
رئیس پارک ملی تندوره تاکید کرد: در یک ویدئوی هفت الی هشت دقیقهای که از این گونه تهیه شده، جنسیت این تولهپلنگ ماده تشخیص داده شد.
تیموری اظهار کرد: از آنجایی که گونه پلنگ به عنوان گونه چتر در پارک ملی تندوره شناخته میشود و در رأس هرم گوشتخواران قرار دارد، تشخیص جنسیت ماده برای این توله میتواند نویدبخش و تضمینکننده بقاء این گونه در پارک ملی تندوره که به بهشت پلنگ ایرانی معروف است، باشد.