سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جمع‌آوری ۸۰ درصد گاز‌های همراه تولید میادین نفتی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: برای فسخ برخی قرارداد‌های مربوط به رامشیر و منصوری گفتگو‌هایی شد که این مجوز در اختیار شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قرار گرفته است.

خجسته مهر گفت: باید بهترین سلیقه را برای انتشار این عملکرد‌ها به خرج دهیم؛ این عملکرد‌ها نباید به فرصت‌های چند ساعته مراسم افتتاحیه محدود شود بلکه باید در فرصت‌های متعدد این عملکرد را به اطلاع مردم برساند‌

او می‌گوید: بخش تحول دولت مردمی در صنعت نفت به ویژه در شرکت ملی نفت ایران شکل گرفته است؛ هر شرکت شاخص‌های متعددی دارد، برای مقایسه باید زمان را در مقابل زمان گذشته قرار داد، ولی قطعاً شرایط امروز نسبت به گذشته سخت‌تر شده، اما با این حال پیشرفت بیشتر است.

به گفته او زمانی که دولت را تحویل گرفتیم، ۲.۲ میلیون بشکه در شرکت ملی نفت ایران تولید می‌شد، چون مصرف بیشتر از این نداشتیم، به دلیل معطلی در فرآیند تولید از جمله عقب افتادگی در مباحث مربوط به تعمیرات اساسی که هم اکنون هم در حال تاوان پس دادن عقب افتادگی‌های گذشته هستیم؛ در حال حاضر بیش از سه میلیون بشکه نفت برای مصرف تولید می‌کنیم، چون مصرف حدود ۸۰۰ هزار بشکه رشد پیدا کرده است.

خجسته مهر با اشاره به صادرات ۷۰۰ هزار بشکه‌ای نفت ادامه داد: آمادگی برای بالا بردن ظرفیت تولید نفت یکی دیگر از شاخص‌ها است که اکنون وجود دارد؛ اگر صادرات ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزار بشکه افزایش پیدا کند، شرکت‌های تابعه آمادگی‌های لازم را دارند در صورتی که این آمادگی در گذشته وجود نداشت.

به گفته او  ملاک رونق کسب و کار و بنگاه اقتصادی سنجش قدرت جذب مالی آن است، عنوان کرد: جذب یا پیشرفت مالی طرح‌ها و پروژه‌ها بیشتر شده به طوری که صورت وضعیت معطل پرداختی در کل شرکت ملی نفت ایران نداریم؛ این شاخص هم یک فرصت (نداشتن بدهی) و هم یک تهدید (نبودن صورت وضعیت به معنای عدم کارایی شرکت‌ها است) محسوب می‌شود، این شاخص با رصد حجم مصوباتی که از هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران تصویب می‌شوند، قابل بررسی است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: تکرار مناقصات شاید بد باشد، ولی اصرار و پیگیری زیاد برای به نتیجه رسیدن آن‌ها نشان دهنده فعالیت‌های زیاد شرکت‌ها است، در ۱۰ سال گذشته حجم قرارداد‌های پژوهشی حدود ۷۰ میلیارد تومان بوده که در حال حاضر فقط در مناطق نفت‌خیز به بالای یک هزار میلیارد تومان رسیده است؛ این ترقی از کار پژوهشی یک کار آزمایشی نیست، شاید قرارداد‌های فناورانه باشد و حتی تولید بار اول نیز یک کار پژوهشی، عملی و دارای قطعیت است.

خجسته مهر به موافقت با پیشنهاد مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای توسعه ۱۶ مخزن نفتی اشاره کرد و  گفت: برای فسخ برخی قرارداد‌های مربوط به رامشیر و منصوری صحبت‌هایی شد که این مجوز را در اختیار مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب قرار دادیم.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: گاز نباید فلر شود و تحقق ان جی ال ۳۲۰۰ کار ارزشمندی است؛ مطالعه مهندسی پایه آن سال ۸۷ انجام شد و اکنون بعد از گذشت ۱۲ سال به نتیجه رسید.

او گفت: به ازای هر مترمکعب گاز که بسوزد جریمه ۵۰۰ میلیون تومان باید پرداخت کنیم که حدود هشت هزار میلیارد تومان می‌شود، در حالی که هم اکنون ۸۰ درصد گاز همراه تولید میادین نفتی جمع آوری شده است؛ در حال حاضر ۶۰ میلیون مترمکعب گاز همراه جمع آوری می‌شود که با این طرح جدید ۲۴ میلیون مترمکعب به این رقم اضافه و معادل سه فاز پارس جنوبی می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: اگر زمستان سال گذشته شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تعمیرات اساسی را انجام نمی‌داد و نمی‌توانستیم حدود ۱۶ میلیون مترمکعب گاز بدهیم، در کشور با فاجعه روبرو می‌شدیم؛ مثلاً در تربت جام فقط برای یک و نیم میلیون مترمکعب گاز درب منازل بخاری توزیع می‌کردیم.

خجسته مهر گفت: طی حدود یک سال و نیم، ۴۰ حلقه چاه در میدان آزادگان جنوبی به تولید آورده شده که کار بسیار بزرگ و بااهمیتی محسوب می‌شود، این کار باعث افزایش تولید به میزان ۵۰ هزار بشکه نفت شده است؛ تمامی نفت‌های سبک و فوق سنگین را صادرات می‌کنیم و اینطور بیشتر متوجه اهمیت موضوع به تولید برگشتن چاه‌های نفت می‌شویم.

یه گفته او برای موفقیت همه باید در کنار یکدیگر به صورت هدفمند، همگرا و مسئولیت پذیر فعالیت کنیم؛ خط ۴۲ اینچ امیدیه و صادرات نفت موضوعات بسیاری مهمی هستند که باید به آن‌ها توجه ویژه داشت.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به موافقت برای اینکه کریدور جدید اهواز را ملی کنیم، چون مزیت‌های خوبی دارد، یادآور شد: آمادگی اجرای طرح توسعه ۱۶ مخزن با اعتبار ۵.۵ میلیارد دلار را داریم؛ برای فسخ برخی قراداد‌ها نیز تفویض اختیارات به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب داده شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۳:۴۹ ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
واقعا حیف اینهمه ثروت ملی که شبانه روز میسوزند و برای دهها و شاید نزدیک و یا بیش از یک قرن تا کنون فکری به حالشان نشده بود