سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گوهر عفاف در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی نمایان شد

به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نمایشگاه «گوهر عفاف» در کتابخانه مرکزی حرم مطهر حضرت رضا(ع) دایر شد.

این نمایشگاه با معرفی منابع اطلاعاتی اعم از کتاب چاپی و سند تاریخی با موضوع عفاف و حجاب صبح امروز با حضور حجت‌الاسلام و المسلمین سیدجلال حسینی رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران و کارشناسان این سازمان در طبقه همکف کتابخانه مرکزی این آستان مقدس افتتاح شد.
در بخش نخست نمایشگاه گوهر عفاف، مجموعه منتخبی از اینفوگرافیک‌های جواهرانه مؤسسه فرهنگی هنری کاربردی «خیبر» در قالب 25 تابلو با محوریت سیر تاریخی پوشش و عفاف در ایران و جهان، عفاف و حجاب در ادیان و همچنین پوشش و عفاف در علوم و اندیشه‌ها در معرض دید مراجعان کتابخانه قرار گرفته است. 
«تاریخ پوشش و عفاف»، «تاریخ برهنگی»، «پوشش و عفاف در ایران، از آغاز تا امروز»، «حیازدایی استراتژیک» و «بازگشت به عفاف»، از جمله محورهای مرتبط با معرفی سیر تاریخی پوشش و عفاف در ایران و جهان در این نمایشگاه است. 
به طور مثال، نوع پوشش در دوران باستان؛ هزاران سال پیش از میلاد، ایران باستان، قرون یک تا 16 میلادی، قرون 17 تا 19 میلادی و قرن 20 میلادی- انقلاب صنعتی، در تابلوهای نمایشگاهی مجزا معرفی شده است. 
در حوزه عفاف و حجاب در ادیان نیز به معرفی اهمیت این مسئله در ادیان زرتشت، یهود، مسیح و اسلام پرداخته شده و به سؤالات و شبهات آن پاسخ داده شده است. 
عفاف از دیدگاه علوم فیزیولوژی، روانشناسی، جامعه‌شناسی و...، پوشش و عفاف در اشعار فارسی و همچنین در اندیشه مشاهیری مانند تولستوی، ویکتور هوگو، چارلی چاپلین و گاندی، از دیگر محورهای تابلوهای نمایشگاه حاضر است. 
 

معرفی منابع اطلاعاتی مکتوب کتابخانه
در بخش دوم نمایشگاه نیز بیش از یکصد کتاب چاپی منتخب از منابع این کتابخانه در 7 ویترین مجزا در موضوعات «حجاب در آیات و روایات»، «حجاب از دیدگاه علما و بزرگان»، «تاریخچه حجاب در ایران و جهان»، «فلسفه حجاب و عفاف»، «دلیل انتخاب حجاب و شیوه ترویج آن»، «مد و مدگرایی و ترویج بی‌حجابی» و «پژوهش‌های اجتماعی در حوزه عفاف و حجاب» معرفی شده است. 
همچنین 36 سند تاریخی برگزیده از منابع موجود در مرکز اسناد آستان قدس رضوی مرتبط با ترویج بی‌حجابی و مبارزه با حجاب در دوره پهلوی اول در حوزه شهر مشهد و حرم مطهر رضوی در دو ویترین در معرض نمایش علاقه‌مندان گذاشته شده است. 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.