همه خانمها به تمیز بودن آشپزخانه اهمیت زیادی میدهند و وسایل آشپزخانه را تمیز میکنند. جالب است بدانید آشپزخانه مکانی مناسب برای باکتریهایی است که شاید انتظار مواجهه با آنها در این بخش از خانه را نداشته باشید. بنابراین تنها تمیز نمودن آشپزخانه کافی نیست و شما را از ابتلا به بیماریها مصون نگه نمیدارد بلکه بهتر است وسایلی را در آشپزخانه تان شناسایی کنید که ممکن است سبب بروز بیماری در شما شوند و سپس با انجام روشهایی در برابر آلودگیهای آشپزخانهای از خودتان مراقبت کنید. در این بخش به معرفی نقاط کثیف آشپزخانه که باورتان نمیشود، میپردازیم .
سینک آشپزخانه
سینک آشپزخانه یکی از نقاط آلوده آشپزخانه است که میزبان باکتری ئی کولای است. پس از آماده کردن غذا یا شستشوی ظروف تنها سینک خود را با آب نشویید و سینک آشپزخانه خود را با یک محلول سفیدکننده پاکسازی کرده و در آخر با آب شستشو دهید تا میکروبهای آن از بین بروند.
برای استریل کردن آشپزخانه چه کنیم؟
یخچال
اگر دمای یخچال شما پایین تر از ۴۰ درجه فارنهایت باشد، مواد غذایی داخل یخچال شما فاسد نخواهند شد زیرا هوای سرد رشد باکتریها را کند میکند پس حتما دمای یخچالتان را چک کنید. اگر دمای یخچالتان پایین نباشد ممکن است مواد غذایی داخل فاسد شوند و شما را بیمار کنند.
تخته آشپزخانه
اگر درون آشپزخانه خود یک نوع تخته دارید و همه مواد غذایی خام مانند، گوشت و مرغ و هم مواد غذایی پخته را روی آن خرد میکنید، باید بدانید که باکتریهای به جا مانده از مواد غذایی خام مانند انواع گوشتها میتوانند مواد غذایی پخته شده را هم که برای برش خوردن روی تخته میروند فاسد کنند. پس بهتر است برای خرد کردن مواد غذایی پخته، تخته جداگانهای داشته باشید.
روشهای استریل کردن کثیف ترین وسایل آشپزخانه
غذاهای مانده
مصرف غذاهایی که در یخچال به مدت طولانی میمانند موجب ابتلای شما به مسمومیت غذایی میشوند پس غذاهایی را که بیش از ۲۴ ساعت در یخچال شما ماندهاند را دور بریزید. دقت کنید در حین غذا درست کردن اندازهها را دقیق بدانید تا غذا زیاد نیاید تا مجبور نشوید آن را برای مدت طولانی نگهدارید و در صورت نخوردن دور بریزید.
تخم مرغ خام
تخم مرغ خواص بسیار زیادی دارد اما مصرف تخم مرغ خام شما را دچار بیماری میکند. اگر شما از خوردن تخم مرغ خام لذت میبرید باید بدانید که پوسته تخم مرغ پخته نشده، روی خود باکتریهایی دارد که میتواند شما را بیمار نماید پس هیچ وقت تخم مرغ خام نخورید و آن را به کودکتان نیز ندهید .
سالمونیا از جمله باکتریهایی است که در تخم مرغ خام وجود دارد. سالمونلا عامل یکی از شایعترین مسمومیتهای غذایی است. سالمونلا میتواند تخمدانهای پرنده را آلوده کند و قبل از تخم گذاردن پرنده، وارد تخم مرغ شود یا اینکه به هنگام تخم گذاردن پرنده، به پوسته تخم مرغ نفوذ کند. سالمونلا با پختن غذا از بین میرود.
اگر میخواهید در تهیه غذا از تخم مرغ خام استفاده کنید از بستههای استرلیزه تخم مرغ استفاده نمایید تا در معرض این بیماری قرار نگیرید.
بهترین روشهای تمیز کردن آشپزخانه
درب بازکنهای قوطی
دربازکنها یکی از وسایل آشپزخانه هستند که آلودگی را از مادهای به ماده دیگر انتقال میدهند و سبب گسترش باکتریها در آشپزخانه میشوند. پس درب بازکنها را در ماشین ظرفشویی ضدعفونی کنید و یا پیش از هر بار استفاده آن را با آب داغ و صابون بشویید و سپس از یک محلول سفیدکننده استفاده کرده و اجازه دهید در معرض هوا خشک شود.
اسکاچهای اسفنجی ظرفشویی
یکی از کثیفترین وسایل در آشپزخانه اسفنجهای ظرفشویی است که همه ما فکر میکنیم چون هر روز با آب و مایع ظرفشویی تماس دارند آلودگی به خود جذب نمیکنند و تمیز هستند اما باید بدانید بیشترین جرم را روی آنها میتوانید، پیدا کنید و اسفنجهای ظرفشویی ۱۵۰ برابر دیگر لوازم آشپزخانه مکانی برای رشد و پرورش باکتریها هستند. اگر شما اسفنج ظرفشوییتان را در فواصل استفاده از آن، ضدعفونی نمیکنید طبیعی است که باکتریها روی آن تکثیر شوند.
روشهای زیادی برای ضد عفونی کردن اسفنجهای ظرفشویی وجود دارد که با مطالعه آن راه حل از بین بردن باکتریهای اسفنج را بیاموزید و یا اسفنج خیس را روزی دو دقیقه داخل مایکروفر بگذارید و هر دوهفته اسفنج را عوض کنید و یک اسفنج جدید جایگزین نمایید.
ترفند ضدعفونی کردن و از بین بردن آلودگی آشپزخانه
دستمالها و حولههای دستی
دستمالها و حولههای دستی موجود در آشپزخانه نیز به علت جذب رطوبت محیط مناسبی برای رشد باکتریها مخصوصا باکتریهایی مانند ئیکولای مثبت هستند بنابراین پس از هر بار استفاده از حولهها بگذارید آنها به خوبی خشک شوند. و اگر مکان کثیفی را با یک پارچه تمیز نمودید، پارچه را تمیز بشویید و خشک کنید.
قهوه ساز
به گزارش وب گاه نمناک، بسیاری از مردم جهان بعد از بیدار شدن از دستگاههای قهوه ساز استفاده کرده و قهوه مینوشند بنابراین به علت استفاده زیاد از این وسایل، آنها به پاکسازی منظم برای پیشگیری از گسترش میکروب نیاز دارند زیرا در یک قهوه ساز ۴٫۶ میلیون کلونی از باکتریها و قارچ انگلی وجود دارند. بنابراین پس از تعویض آب بعد از هر بار استفاده برای پاکسازی داخلی سیستم از سرکه استفاده نمایید تا از گسترش باکتریها پیشگیری شود.
منبع: ایرنا