سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عید فطر؛ جشن شکرگزاری و تعهد به ارزش‌ها

عید سعید فطر برای مسلمانان سراسر جهان اهمیت بسیاری دارد و پایان یک ماه عبادت معنوی و آغاز فصلی جدید از ایمان و تعهد به ارزش‌های اسلام است.

عید سعید فطر اهمیتی چندوجهی و ریشه‌های عمیق فرهنگی، اجتماعی و معنوی دارد. در این روز که زمان شادی و جشن است، مسلمانان در نقاط مختلف جهان با خانواده و دوستان خود برای هدیه دادن، توزیع غذا، دعا و نیایش گردهم می‌آیند.

مسلمانان در عید فطر نماز می‌خوانند چرا که یک جشن مذهبی است و پایان ماه مبارک رمضان را نشان می‌دهد.


بیشتربخوانید


عید فطر پایان یک ماه روزه، دعا و تامل است. مسلمانان در سراسر جهان مشتاقانه فرارسیدن این روز را انتظار می‌کشند. در روز عید فطر، مردم هدایایی رد و بدل می‌کنند، لباس نو به تن می‌کنند و در مساجد نماز می‌خوانند. عید سعید فطر زمان شادی و شکرگزاری و پایان ماه تهذیب معنوی و نفسانی است.

پیشینه عید فطر به زمان پیامبر اکرم (ص) که اسلام را بنیان نهاد، برمی‌گردد یعنی قرن هفتم. طبق روایات اسلامی، از آنجایی که قرآن نخستین بار در ماه رمضان بر پیامبر اعظم (ص) نازل شد، این ماه مقدس شمرده می‌شود. در پایان این ماه، جشن عید فطر برگزار می‌شود که به معنای جشن افطار یعنی پایان ماه روزه از طلوع فجر تا غروب این ماه و آغاز ماه شوال است.

مسلمانان در روز عید فطر، در مساجد در حالی که لباس‌های نو بر تن دارند، با خواندن دعا‌های خاص این روز در نماز صبح شرکت می‌کنند. در این روز که با ضیافت آغاز می‌شود، مسلمانان به مقادیر زیادی غذا‌های سنتی و شیرینی، خرما و بریانی به یکدیگر هدیه می‌کنند.

عید فطر روز بخشش است و مسلمانان برای مشارکت در امور خیریه تشویق می‌شوند. در این روز مسلمانان به کمک نیازمندان می‌شتابند.

جشن عید فطر یادآور ارزش‌های اجتماعی، مهربانی و سپاسگزاری و روزی برای تامل و تجدید معنوی است. از دیدگاه معنوی، این روز، روز جشن و شادی است چرا که مسلمانان یک ماه روزه‌داری را با موفقیت به پایان رسانده و به واجبات دینی خود نیز عمل کرده‌اند.

عید فطر، زمان سپاسگزاری از خداوند به خاطر نعمت‌های دریافت شده در ماه رمضان و طلب آمرزش برای گناهان انجام شده، است. عید فطر، زمان تحکیم پیوند‌های میان خانواده و جامعه و شفقت و سخاوت نسبت به نیازمندان است.

از منظر فرهنگی هم این روز، عید فطر یک مناسبت مهم است که قرن‌هاست جشن گرفته می‌شود و سنت‌ها، آداب و رسوم منحصر به فرد خود را دارد، مانند پوشیدن لباس‌های نو، تزئین خانه‌ها با چراغ‌ها و زیورآلات و تهیه غذا‌های خاص. این آداب و رسوم از منطقه‌ای به منطقه دیگر متفاوت است، اما همه بخشی از میراث فرهنگی غنی اسلام است.

عید سعید فطر یک روز مهم معنوی، اجتماعی و فرهنگی است که شادی، اتحاد و آرامش را برای جامعه مسلمانان به ارمغان می‌آورد و اهمیت ایمان، خانواده و اجتماع را به مردم یادآوری می‌کند.

عید فطر، جشن شکرگزاری در آلمان

عید سعید فطر تنها مختص کشور‌های مسلمان نیست و در دیگر کشور‌ها نیز این روز گرامی داشته می‌شود؛ به گزارش نشریه آلمانی Augsburger Allgemeine، مسلمانان این کشور، عید فطر را در روز جمعه، ۲۱ آوریل جشن می‌گیرند.

محوریت توزیع غذا در جشن‌های روز عید فطر باعث شده که این جشن در برخی کشور‌ها از جمله آلمان جشن شکرگزاری نامگذاری شود.

 پیش‌بینی می‌شود که بیشتر کشور‌ها این جشن را در روز جمعه امسال جشن بگیرند و چند کشور دیگر مانند مراکش انتظار دارند روز شنبه روز عید سعید فطر باشد.

افزایش تقاضا برای لباس عربی زنان در آستانه عید سعید فطر

الحسکه یکی از استان‌های سوریه است که زنان در آنجا لباس سنتی عربی را حفظ کرده‌اند چرا که بخشی جدایی ناپذیر از میراث فرهنگی منطقه شمال شرق این کشور محسوب می‌شود.

به نوشته پایگاه خبری عنب بلدی، با فرارسیدن فصل بهار و نزدیک شدن به عید سعید فطر، بسیاری از زنان و دختران حسکه به ویژه در مناطق روستایی لباس‌های سنتی عربی می‌خرند تا در دیدار‌های متقابل آشنایان و دوستان در عید سعید فطر آن را بپوشند.

ماه مبارک رمضان یکی از ارکان پنج‌گانه اسلام و عید فطر در پایان ماه روزه، نماز، خود اندیشی و نیکوکاری جشن بزرگ مسلمانان است. زمانی است که خانواده‌ها و دوستان دور هم جمع می‌شوند و با توزیع غذا و نوشیدنی به شادی و سرور می‌پردازند. خانواده‌ها به کودکان هدیه می‌دهند و لباس‌های نو بر تن می‌کنند.

در روز‌های پایانی ماه رمضان، یکی از سرپرستان خانواده‌ها موظف به پرداخت فطره یا زکات فطره است تا به نیازمندان به مناسبت جشن آن روز کمک کنند. حتی وقتی جشن می‌گیرند، مسلمانان باید به برقراری جمع‌های گسترده‌تر توجه داشته باشند، به طوری که هیچ‌کس را جا نیاندازند.

مسلمانان روز عید را با گفتن عید مبارک، به همدیگر تبریک می‌گویند و همچنین یکدیگر را در آغوش می‌گیرند.

منبع: ایرنا

برچسب ها: عیدفطر ، ماه رمضان
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.