ناصر عسکری فرد گفت: طی سال گذشته هیچ مورد مثبتی از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان و تلفات طیور در استان خوزستان نداشتهایم که این مهم با رصد و پایشهای کارشناسان دامپزشکی خوزستان در فصل کوچ پرندگان آزاد پرواز به استان رخ داد.
مدیر کل دامپزشکی استان می گوید: درگیر نشدن استان خوزستان با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در واقع دستاورد بزرگی از سوی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان در سال ۱۴۰۱ محسوب میشود، که این اتفاق درحالی رقم خورد که بعضا در برخی از کشورهای مجاور و همسایه، با تلفات ناشی از این بیماری مواجه بودند.
به گفته او انتقال این بیماری از پرنده به پرنده و از طریق مدفوع، بزاق دهان، نزدیکی و تماس پرندگان آزاد با پرندگان خانگی اتفاق میافتد.
مدیرکل دامپزشکی استان خوزستان گفت: علائم بروز آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور تنفس سریع، سیاهی تاج و ریش و وجود علائم خونریزی در نقاط بدون پر بدن پرنده است.
او میگوید: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان میتواند از پرنده به انسان نیز انتقال یابد و اگر بیماری توان پایداری در بدن انسان را به دست بیاورد، انسان بیمار نیز قابلیت انتقال بیماری را پیدا میکند.
عسکری فرد با گفت: علائم این بیماری در انسان تب، بدن درد، مشکل در تنفس، سردرد و سرفه است، در صورت ابتلای انسان به بیماری آنفلوآنزای فوق حد پرندگان شاهد بروز تلفات در انسان نیز خواهیم بود.