حبیب پوش پارس گفت: روشی که در تهران یک بار مرور شده تولید برق از زباله است که به آن کارخانه زباله سوز گفته میشود. در حال حاضر یک مرکز زباله سوز ۲۰۰ تنی در تهران داریم و برنامه ما این است که بتوانیم یک مرکز ۵۰۰ تنی را کلنگ زنی کنیم و در مدت زمان هشت ماه به اتمام برسانیم.
سرپرست معاونت برنامه ریزی و توسعه شهری سازمان مدیریت پسماند در مورد هزینه اجرای زباله سوز ۵۰۰ تنی افزود: با توجه به نوسانات ارزی، قیمت متغیر است، اما هزینه، میلیون دلاری خواهد بود.
پوش پارس تصریح کرد: پروژه دوم برای کاهش دفن زباله، پروژه RDF است، کارخانه RDF، زباله را به میزان ۶۰۰ تن دریافت و از سوی دیگر با پردازشی که انجام میدهد، سوخت RDF به میزان ۲۴۰ تن، بیرون میدهد. این سوختی که کارخانه RDF تولید میکند، تبدیل به سوخت مورد نیاز برای راه اندازی کارخانه سیمان کشور میشود.
وی با اشاره به مضرات مصرف گاز و گازوئیل در کارخانههای سیمان کشور، افزود: در حال حاضر کارخانههای سیمان، گاز یا گازوئیل مصرف میکنند که تاثیرات آن را در آلودگی هوا مشاهده میکنیم. ضمن اینکه تعطیلی کارخانهها را در زمان افت فشار برق و گاز شاهد هستیم.
پوش پارس خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم که سوخت پاک تولید کنیم و در اختیار کارخانههای سیمان قرار دهیم که هم تاب آوری صنعت سیمان افزایش پیدا کند و هم کیفیت شاخصهای زیست محیطی افزایش یابد.
زبالههای خانگی جمع آوری شده در RDF کشور امارات نیز به یک منبع انرژی جایگزین و سوخت حاصل از زباله تبدیل شده و قادر است که به جای سوخت در کارخانههای سیمان مورد استفاده قرار گیرد.