علی شهبازی معاون مطالعات منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: موضوع مدیریت سیلاب در سدهای خوزستان به ویژه سد دز از بهمن ماه پارسال آغاز شده و تمام سیلابهایی که تاکنون به وقوع پیوسته اند بصورت ایمن مهار شده است.
او میگوید: در حال حاضر پیرو هشدار سطح قرمز هواشناسی خوزستان و هشدار نارنجی که در ۱۷ فروردین ماه صادر کرد بحث مدیریت سیلاب در مخازن و حوضههای میانی را در دستور کار دادیم. بر این اساس به منظور اطمینان از حجم ذخیره کنترل سیلاب مناسب خصوصا در سد دز، افزایش خروجی سد آغاز شده و در روزهای آینده افزایش محسوس دبی و تراز رودخانهها را به ویژه در دز و کارون در تمام مسیر رودخانهها شاهد خواهیم بود.
معاون مطالعات منابع آب سازمان آب و برق خوزستان ادامه داد: در این مدت با خروج سامانه بارشی متناسب با پیش بینیهایی که صادر میشود احتمال انجام تغییرات در خروجی سدها را داریم و براین اساس باید احتیاط لازم در مسیر رودخانه ها صورت پذیرد.
آقای شهبازی افزود: افزایش دبیها صورت گرفته و کاملا در محدوده ظرفیتهای ایمن رودخانهها است و در این زمینه مشکلی در حال حاضر وجود ندارد.
او با بیان اینکه بر اساس بررسی کانونهای بارشی، پیش بینی شده که سیلابی شدن رودخانهها و مسیلها را در حوضههای میانی و پایین دست سدها خواهیم داشت ، گفت: از ۲۳ تا ۲۵ فروردین شاهد دبیهای سیلابی در رودخانههای بالارود، کهنک، دشت بزرگ، لالی، کوپال، حوضههای میانی رودخانه اعلا، رودخانه زرد، ابوالفارس و تشان خواهیم بود.
معاون مطالعات منابع آب سازمان آب و برق خوزستان افزود: بارشهایی که پیش بینی شده، از نظر شدت در محدوده زمانی کوتاهی به وقوع میپیوندند و این مورد منجر به افزایش سریع دبی رودخانهها و مسیلهای پایین دست سدها میشود.
آقای شهبازی ادامه داد: باتوجه به این مسئله ضرورت دارد که شهروندان به اطلاعیهها توجه داشته باشند و از اسکان در حاشه رودخانهها و مسیلها اجتناب کنند.
ازمسئولان سدکرخه تقاضاداریم این روزهاآب خروجی سدروبه حداقل برسونن چون همه کشاورزان به اب نیازندارن انشاالله برج ۴آزادسازی کنید
در سال های گذشته با توجه به حاکمیت چنین تفکراتی بر مدیریت آب کشور ، باعث از بین رفتن گونه های جانوری و شوری دهها هزار هکتار از اراضی مستعد کشاورزی از جمله میلیون ها نفر نخل گردید