علیاصغر شالبافیان صبح امروز دوشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۲ در محل سالن خلیجفارس معاونت گردشگری، در وبینار ارزیابی عملکرد معاونین سرمایهگذاری استانها و اولویتهای پیش رو که توسط اداره کل سرمایهگذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری طی ارتباط مجازی با معاونین گردشگری و سرمایهگذاری ۳۱ استان کشور تشکیل شد، گفت: بخش دوم شعار مقام معظم رهبری در سال جاری با تاکید بر رشد تولید، بهصورت مستقیم به حوزه سرمایهگذاری گردشگری مرتبط است، از این رو وظیفه ملی ما علاوه بر پیشبرد امور جاری، توجه جدی به پیشرفت پروژههای گردشگری است.
او با بیان اینکه بسیاری از پروژههای گردشگری در حال ساخت نیازمند پیگیری و رفع مشکلات جاری است، افزود: وظیفه مدیران مرتبط به بخش سرمایهگذاری گردشگری این است که در اتاقهایشان به روی سرمایهگذاران باز باشد و آنها را به سوی شرایط مساعد سرمایهگذاری هدایت کنند.
شالبافیان ادامه داد: همچنین نیاز است با از بین بردن بروکراسیهای اداری، امور تشویق و ترغیب سرمایهگذاران بهصورت مستمر انجام شود و با ارزش نهادن به اهمیت فعالیت آنها، حل مشکلات اجرایی و رفع چالشهای حین کار در اولویت اصلی فعالیت مدیران سرمایهگذاری استانها قرار گیرد.
معاون گردشگری با توجه به اینکه از سال گذشته تا کنون تعداد قابل توجه پروژه گردشگری نیازمند حمایت و پیگیری امور احصا شده است، گفت: با توجه به فرابخشی بودن حوزه گردشگری و ارتباط مطلوب حوزه ما با سایر دستگاههای مرتبط، تلاش کردیم تا رفع بسیاری از چالشهای مشترک در دستور کار قرار گیرد.
شالبافیان همچنین ارائه فرصتهای سرمایهگذاری در نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته تهران در سال گذشته را اقدامی شایسته خواند و از استانهای سراسر کشور خواست تا نسخههای تکاملیافته بستههای سرمایهگذاری را با دارا بودن ویژگیهایی از جمله واقعی و جذاب بودن، همراه با اخذ مجوزهای لازم از تمامی دستگاههای فرابخشی را در همایش سرمایهگذاری که قرار است در تابستان پیش رو برگزار شود، ارائه کنند.
معاون گردشگری در پایان گفتههای خود از برگزاری وبینارهای هفتگی با اداراتکل استانی و پایش روند فعالیتهای آنها خبر داد.
اولویتهای سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۲ اعلام شد
همچنین در این نشست احمد تجری مدیرکل اداره سرمایهگذاری، زیرساختها و مناطق نمونه گردشگری نیز با اشاره به اینکه یکی از اولویتهای مهم حوزه گردشگری در سال جاری، شناسایی و ارائه فرصتها و پروژههای گردشگری دارای اولویت است، گفت: لزوم انجام مطالعات نیازسنجی و امکانسنجی تاسیسات گردشگری بهمنظور شناسایی اولویتهای سرمایهگذاری و همچنین توزیع عادلانه ایجاد تاسیسات اقامتی، پذیرایی و سرگرمی تفریحی در سطح استانها مورد تاکید است.
او همچنین بر اهمیت گردشگری دریایی در استانهای ساحلی کشور اشاره کرد و افزود: اعلام مشکلات و چالشهای مرتبط با سایر دستگاههای دخیل در امور دریا با جدیت به وزارت منتقل شود تا به قید اولویت حل آن توسط مقام عالیه در دستور کار قرار گیرد.
تجری ادامه داد: حوزه سرمایهگذاری گردشگری یکی از زیرساختهای عینی و مستعد برای تحقق شعار سال مقام معظم رهبری بهشمار میآید که میتواند با افزایش اشتغالزایی نقش موثری در رونق تولید به همراه داشته باشد.
او همچنین با تاکید بر اهمیت پیگیری پروژههای سرمایهگذاری گفت: با توجه به آمارگیری جدید از استانها و نیز ویرایش و تحلیل اطلاعات ارسالی، در حال حاضر تعداد بیش از ۵۰۰ پروژه بالای ۷۰درصد در سطح کشور در دست احداث است. از اینرو با پیگیری و هماهنگی لازم از اداراتکل استانها پیشبینی تحقق افتتاح و بهرهبرداری این تعداد از تاسیسات گردشگری تا پایان سال جاری از اهداف اصلی تعیین شده بهشمار میآید.
تجری در ادامه با تاکید بر بازنگری و بهبود فرآیندهای سرمایهگذاری در راستای تسریع و کوتاه شدن مراحل صدور مجوز یادآور شد: رویکرد اصلی ما در سال جاری حمایت و پشتیبانی جدی از سرمایهگذاران این حوزه است.
مدیرکل سرمایهگذاری، زیرساخت و مناطق نمونه گردشگری در بخش دیگری از گفتههای خود با تاکید بر اینکه برخی از سرمایهگذاران مشتاق دریافت فرصتها و برخی برای دریافت بستهها مشتاق هستند، گفت: با در نظر گرفتن اینکه کدام مناطق، چه موقعیت و ظرفیتی را برای شرایط سرمایهگذاری دارا هستند، فرصتهای سرمایهگذاری مربوطه تهیه شود و با در نظرگرفتن ظرفیتهای احصا