سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا صدق الله العلی العظیم با صدق الله العظیم تفاوت دارد؟

تلاوت قاری جوان ایرانی در یکی از مسابقات عربستان باعث شد تا برخی از او خرده بگیرند که چرا «علی» را در انتهای تلاوتش نخوانده است.

یکی دو روز است که کسب رتبه نخست در مسابقات عطر الکلام در عربستان از سوی یک قاری جوان ایرانی به نام یونس شاهمرادی به کانون توجه بسیاری از فعالان قرآنی و مردم تبدیل شده است.

شاهمرادی در رقابت با سه قاری دیگر از کشور عربستان و مراکش توانست رتبه نخست بخش تلاوت دومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن و اذان عطر الکلام را از آن خود کند. اداره کل رفاه عربستان اعلام کرد که محمد آل الشریف از کشور میزبان و یونس شاهمرادی از ایران به ترتیب در رشته‌های اذان و قرائت رتبه نخست را کسب کردند که به نماینده کشور میزبان دو میلیون ریال سعودی و به یونس شاهمرادی سه میلیون ریال سعودی جایزه اعطا شد.

شاهمرادی که متولد زنجان و ساکن تهران است، اکنون سال دوم رشته حسابداری در دانشگاه آزاد اسلامی را می‌گذراند، ولی از هشت سالگی پای رحل قرآن نشست و تلاوت را آغاز کرد و تاکنون رتبه‌های مختلفی را کسب کرده است. مثلا مقام نخست مسابقات قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه استان تهران در سال ۱۴۰۱ یا کسب رتبه برتر در جشنواره مردمی تلاوت‌های مجلسی است.

یکی از حاشیه‌هایی که بر متن این مسابقات غلبه کرده، بخش پایانی تلاوت شاهمرادی است که گفته صدق الله العظیم و برخی بر او ایراد گرفته اند که چرا نگفته صدق الله العلی العظیم. احمد ابوالقاسمی قاری و داور بین المللی کشورمان در این زمینه اظهارنظر کرده است که آیا کار قاری ایرانی درست بوده یا نه. این قاری پیشکسوت به فرازی از دعای پایانی اعمال ام داود اشاره می‌کند که ابتدای آن با صدق الله العظیم آمده است.

ابوالقاسمی گفت که جمله صدق الله العظیم یک جمله جدیدی نیست که اهل سنت آن را ساخته باشند و مرحوم علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان در پایان تلاوت خود می‌گوید صدق الله العظیم. این موضوع در اهل سنت نیز یک موضوع معمولی است و آن مقداری که ما در این زمینه حساسیت داریم، آنان چنین حساسیتی ندارند.

برخی بر این باورند که اگر کسی در پایان تلاوت خود عبارت صدق الله العظیم را به کار برد، از اهل سنت است و اگر گفت صدق الله العلی العظیم، شیعه است در حالی که قاریانی از اهل سنت در پایان تلاوت هایشان می‌گویند صدق الله العلی العظیم.

بر اساس روایات هر دو عبارت یعنی صدق الله العلی العظیم و صدق الله العظیم پس از قرائت قرآن، صحیح و مستحب است. در روایتی از رسول خدا (ص) سوال کردند که در ابتدا و انتهای قرآن چه بگوییم که فرمود: در ابتدای قرآن بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ‏ و در پایان آن صَدَقَ‏ اللَّهُ‏ الْعَلِیُ‏ الْعَظِیم بگویید.

برخی مراجع تقلید در این زمینه که آیا می‌توان تلاوت را با جمله صدق الله العظیم تمام کرد، پاسخ داده اند. مثلا رهبر انقلاب اعلام کردند که گفتن صدق الله العظیم اشکالی ندارد؛ آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی تاکید دارند که بر طبق معمول شیعه گفته شود و آیت الله العظمی صافی گلپایگانی پاسخ دادند: همانطوری که در آیه شریفه آیة الکرسی، قرآن می‌فرماید و هو العلی العظیم؛ لذا شما هم در ختم قرآن بگویید صدق الله العلی العظیم.

سال گذشته جاسم موسوی در این مسابقات شرکت کرده بود که مقام چهارم را کسب کرد. یکی از قاریان کشورمان به نام داود جعفری در یادداشتی درباره اهمیت کسب مقام نخست مسابقات عطرالکلام توسط شاهمرادی نوشت: هیچکس ننوشت در ماه نزول قرآن و در سرزمین نزول وحی یک ایرانی بالاتر از همه شرکت‌کنندگان اول شد، کسی تیتر نزد که قاری جوان ایرانی بر قله مسابقات بین‌المللی قرآن عربستان سعودی ایستاد، کسی ننوشت یک قاری ایرانی از ۵۱ هزار قاری مدعی دنیا بالاتر از عربستان، مراکش، مصر، لیبی و... ایستاد.

منبع: ایرنا

برچسب ها: قرآن ، تلاوت قرآن
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۰:۲۹ ۲۳ فروردين ۱۴۰۲
ما باید به نیروهای مسلح کشورمان وفرمانده کل قوا افتخار کنیم وحدت اسلامی یعنی همین چرا جمله ای گفته شود که باعث تفرقه مسلمانان شود امروز سران کشور ما امنیت مردم را با هیچ چیزی عوض نمیکنند روزگاری فرار رسد که خاوری ها پشیمان از کرده خود خواهند شد اگر حجاب بتونن دختران ما رو مدیریت کنن که جذب ترکیه نشوند وهمین ازادی رو داشته باشند بی شک غرب از قصه وکینه دغ خواهد کرد بهترین نقطه دنیا ایران ایران بهترین رهبر دنیا ولایت
ناشناس
۰۰:۲۹ ۲۳ فروردين ۱۴۰۲
بهتراست این حساسیتهای غلط راکناربگذاریم.
شاهرودی
۰۰:۲۶ ۲۳ فروردين ۱۴۰۲
آقای شاهمرادی خداانشالله حفظش کندهر آنچه هرمسلمان قاری قرآن داراخرتلاوت قرآن شریف بگوید صدق الله العضیم،يا صدق الله العلي العظيم، فرقي نمیکندشماببخشیدکه داری نظرسنجی میکنید بهترکمی کلام خودراسنجیده بگوییدشیعه وسنی چه فرقی می‌کندهمه برادریم.درضمن چه کسی به مرحوم موذن زاده. اردبیلی گفته برن عربستان خواهر برادر محترم خوب نیست شایعه غلط برای مرحوم درست کنید
ناشناس
۲۱:۲۰ ۲۲ فروردين ۱۴۰۲
مهم ایمان بخدای مهربان است .زیاد سخت نگیرید به ایرانی بودنمان افتخار میکنیم
ناشناس
۱۸:۰۷ ۲۲ فروردين ۱۴۰۲
علی را به چهل ملیارد تومن فروخت
ناشناس
۱۲:۵۱ ۲۲ فروردين ۱۴۰۲
فدای آقاجانمون مولا علی بشم . سوالم اینه که ایشون در همه ی تلاوتهاش این جمله رو میگه یا نه فقط در اون جلسه ؟
من بودم علی العظیم میگفتم
علی
۰۹:۳۸ ۲۲ فروردين ۱۴۰۲
من اگه بودم صدق الله العلی الظیم می گفتم بهتر بود.....
ناشناس
۲۳:۱۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۲
داوران به خاطر همین حذف کلمه بهش جایزه دادند.مگر به استاد موذن زاده اردبیلی نگفته بودند بیا در عربستان اذان بدون علی بگو و ایشان قبول نکرد.
ناشناس
۲۳:۱۶ ۲۲ فروردين ۱۴۰۲
مرحوم موذن زاده اردبیلی در حج اذان گفت حدود 20 دقیقه
پوروطن
۲۳:۲۸ ۲۲ فروردين ۱۴۰۲
احسنت دقیقا همینطوره