سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چشمان تر ، روایتی از ناآرامی های اخیر

فیلم کوتاه داستانی"چشمان تر" با نگاهی به ناآرامی‌های اخیر در کشور و از خودگذشتگی و ایثار خانواده شهدا تولید شد.

فیلم کوتاه داستانی "چشمان تر" با نگاهی به ناآرامی‌های اخیر در کشور و از خودگذشتگی و ایثار خانواده شهدا به نویسندگی و کارگردانی صلاح الدین فرجی منیر با حمایت و تهیه کنندگی حوزه هنری استان کردستان با موضوع ایثار و شهادت در سنندج تولید شد.

دراین فیلم "شریفه احمدی، بختیار خلیلی، فرید امیری و احسان جوانمردپور" روایتگر داستان پناه بردن چند جوان که در ناآرامی‌های اخیر پلاک نامگذاری شده کوچه‌ای به نام یک شهید را از جا در آورده اند و در پی تعقیب مأمورین انتظامی به منزل پیرزنی می‌روند است که دراین منزل اتفاقاتی صورت می‌گیرد که می‌تواند مخاطب را با داستان فیلم همراه کند.

مصلح الدین فرجی منیر"به عنوان مدیر تولید، "کارو احمدی" در نقش دستیار تولید، "مهدی‌کرمی" مدیر تصویربرداری و" اهون احمدی و نیما زهرایی" دستیاران تصویربرداری، "متین نصراللهی‌" صدابردار و"کامیاب اردلان" دستیار صدا در کنار "جمیله معظمی" در نقش منشی صحنه، "پژمان راز" صداگذاری و میکس، "رسول سبحانی" تدوین، "محمد احمدی" به عنوان اصلاح رنگ و امور فنی تدوین و "رسول احمدی " به عنوان دستیار اول و برنامه ریز یاریگر صلاح الدین فرجی منیر نویسنده و کارگردان این اثر داستانی بوده اند.

صلاح الدین فرجی در خصوص هدفش از ساخت این فیلم گفت: بنده به عنوان کسی که تجربه زیست در خانواده‌ای نظامی را داشته ام و از نزدیک با مسائل و مشکلات پیش رو آشنایی دارم از یکسویه نگری‌های ناشی از رواج شایعات که غالبا توسط دشمنان این سرزمین در جامعه منتشر می‌ شود بسیار در عذاب هستم و تلاشم این بوده است تا بتوانم به نوعی همدلی و تفکیک قائل شده مسائل در بین مردم و شناخت سره از ناسره را به تصویر درآورم.

او افزود: در هرجامعه‌ای ممکن است به فراخور مسائل و مشکلاتی وجود داشته باشد و افرادی تلاش بکنند تا با بهره مندی از موقعیت‌های خود رانتی را به وجود اورند، اما این را نمی‌توان به کل یک جامعه نسبت داد و زمینه فروپاشی اعتماد و شکستن حرمت‌ها را فراهم کرد.

این کارشناس و پژوهشگر حوزه علوم اجتماعی ادامه داد: در طول جنگ تحمیلی بیش از ۲۵۰ هزار نفر از مردمان این سرزمین در مسیر عزت و سرافرازی کشور عزیزمان ایران بدون توجه به هر گونه گرایش خاص سیاسی و عقیدتی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و روا نیست تا با حرمت شکنی‌ها و به بهانه اعتراض به حریم مقدس این افراد دست درازی کنیم.

او که در زمینه فلسفه نیز فعالیت دارد، تصریح کرد: مسیر اعتراض مشخص است و در این مسیر همخوانی خاصی با ایجاد ناامنی اجتماعی و هتک حرمت به افراد خاص علی الخصوص شهداء دیده نمی‌شود.

این فیلمساز کردستانی که سابقه ساخت یک اثر داستانی دیگر را نیز در کارنامه خود دارد افزود: براین باورم جوانان عزیز با پژوهش در زندگی بسیاری از ایثارگران و خانواده شهداء به صورت بسیار زیادی با واقعیت‌هایی از زندگی ساده و بی آلایش آنان پی خواهند برد. خانواده‌هایی که با کمترین امکانات زندگی را سپری می‌کنند و به وجود عزیز شان که در راه سرزمین و آب وخاک کشور به درجه رفیع شهادت رسیده اند می‌بالند.

این فیلمساز و فعال فرهنگی با قدردانی از حوزه هنری کردستان در بخش توسعه فرهنگ وهنر و انتقاد از کم کاری‌های صورت گرفته در زمینه نهادینه کردن این واقعیت‌ها تصریح کرد: متولیان فرهنگی باید به این باور برسند که هرگونه کوتاهی و کم کاری در زمینه تحکیم هنجار‌های اجتماعی می‌تواند تبعات جبران ناپذیری را بدنبال داشته باشد.

فرجی در پایان اظهار امیدواری کرد تا جامعه اعم از مردم و مسئولین با درک درست واقعیت‌ها اجازه بروز ناهنجاری‌های اجتماعی و فرهنگی را به بدخواهان ندهند و بتوانند با فراهم سازی بستر‌های درست گفتگو نسبت به رفع کاستی‌ها و قرار دادن کشور در مسیر توسعه و آبادانی و ایحاد رفاه توأم با امید و نشاط اجتماعی فراهم آورند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.