سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آخرین وضعیت کارخانه بیواتانول باشت

عملیات اجرایی کارخانه بیواتانول باشت با پیشرفت ۱۵ درصدی متوقف شده که استارت ازسرگیری مجدد عملیات، نیازمند همت وزارت صمت است.

عملیات اجرایی کارخانه بیواتانول باشت مهرماه سال ۱۳۹۸ در زمینی به مساحت ۱۵ هکتار در شهرک صنعتی خان احمد با حضور مسئولان کشوری و استانی با سرمایه گذاری ۱۰۰ درصدی ایدرو آغاز شده، ولی بعد از گذشت مدت کوتاهی تعطیل شد.

بیواتانول باشت با هدف رونق تولید و توسعه کشاورزی و همچنین ایجاد شغل مستقیم برای بیش از ۴۰۰ نفر در دستور کار مسئولان قرار گرفت و در سفر هیئت دولت به استان نیز تکمیل آن به عنوان یکی از مصوبات سفر بر روی کاغذ رفت، ولی هنوز خبری از استارت از سرگیری مجدد عملیات اجرایی نیست.

۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی و ۵۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای تکمیل کارخانه بیواتانول باشت در سفر رئیس جمهوری به استان پیش بینی شد، ولی این مصوبه تاکنون تنها روی کاغد مانده است.

مدیرکل صنعت، معدن و‌تجارت کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: کارخانه بیواتانول باشت با سرمایه‌گذاری ایدرو در حال انجام بوده و هم اکنون ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

کریم روزبهان این را هم گفت: که ایدرو مشابه همین کارخانه را در استان کرمانشاه با پیشرفت فیزیکی بالا دارد و می‌گوید تا تکمیل و بهره برداری از کازخانه کرمانشاه به سراغ باشت نمی‌آید. 

 وی تاکید کرد: واقعیت امر برای رفع مشکلات سد راه عملیات اجرایی این کارخانه در سطح وزارتخانه و رئیس جمهوری باید ورود شود.

روزبهان خاطرنشان کرد: با بهره برداری از کارخانه بیواتانول باشت زمینه تولید روزانه ۲۰۰ تن کنجاله تخمیری و ۲۰۰ هزار لیتر سوخت سبز در روز فراهم می‌شود.

مزایای احداث کارخانه بیواتانول تنها محدود به توسعه اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد محدود نمی‌شود بلکه این طرح با تولید بنزین گیاهی به کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی نیز کمک می‌شود.

به گفته کارشناسان تولید سوخت اتانول (Ethanol fuel) به عنوان سوخت اصلی موتور یا یک افزودنی به بنزین به کاهش آلودگی هوا هم کمک می‌کند به عبارت دیگر بهره برداری از این طرح می‌تواند سهمی اثرگذاری در کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی، سلامت انسان و موجودات زنده نیز داشته باشد.

زیست‌اتانول بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر محسوب می‌شود و از مواد خام کشاورزی و فراورده‌هایی مانند نیشکر، سیب‌زمینی و ذرت بدست می‌آید.

از میان الکل‌ها اتانول تنها الکلی است که نامش برای همه آشنا است، اما تنها کاربردی این آشنایی استفاده از آن به عنوان ضدعفونی کننده و بخش بهداشت و درمان است، غافل از آن آنکه استفاده از آن به عنوان مکمل، بهبود دهنده و جایگزین سوخت‌های فسیلی نقش مهمی در حفظ محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار خواهد داشت.

دستاورد‌های ناگوار استفاده از سوخت‌های فسیلی که آلودگی‌های زیست محیطی و گرم شدن کره زمین را برای ساکنان این سیاره خاکی به ارمغان آورد، بشر را به این فکر انداخت که برای رفع این مشکل چاره‌ای بیندیشد.

تردیدی نیست که رسیدن به توسعه پایدار ممکن نخواهد بود مگر اینکه از روش‌ها و اصولی استفاده شود که حافظ محیط زیست باشد و در این میان تولید اتانول زیستی کمک شایان توجهی به نسل بشر خواهد کرد، زیرا اتانول زیستی بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر محسوب می‌شود که بخش عمده آن از مواد خام کشاورزی بدست می‌آید.

اتانول یا همان اتیلن الکل، ترکیبی ۲ کربنه است که بطور عمده از مواد اولیه زیستی با منشا قند، سلولز و نشاسته تولید می‌شود به گونه‌ای که مواد قندی و نشاسته‌ای که می‌توان از آن‌ها برای تولید اتانول استفاده کرد شامل چغندر قند، نیشکر، خرما و سایر میوه‌های شیرین، ذرت، گندم، سیب زمینی و برنج و سایر غلات است.

تولید بیواتانول از منابع زیستی بیشتر با روش بیوشیمیایی انجام می‌شود که عملیات ساخت آن از مراحل تخمیر الکلی شربت قند، تقطیر جز به جز و در نهایت آبگیری از بیواتانول تقطیر شده تشکیل شده است.

اتانول زیستی در سه بخش سوخت، بهداشت و درمان و صنعت کارایی دارد که استفاده از آن به عنوان جایگزینی برای سوخت‌های فسیلی می‌تواند کمک زیادی به حفظ محیط زیست کند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.