سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ارزان ترین سوخت را در اختیار صنایع و پتروشیمی ها قرار می دهیم

عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت: ارزان ترین سوخت جهان را در اختیار صنایع و پتروشیمی ها قرار می دهیم.

هم اکنون یکی از مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم، یارانه‌های پنهان است. بخش مهمی از این یارانه‌های پنهان را واحد‌های تولیدی صنایع و پتروشیمی دریافت می‌کنند. در راستای حمایت از تولید، خوراک صنایع و پتروشیمی‌ها با قیمت پایین در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد، اما واقعیت این است که صنایع و پتروشیمی‌های ما رعایت مصرف انرژی را ندارند و غالباً فناوری‌ها و دستگاه‌هایی که در صنایع ما استفاده می‌شود پیشرفته نیست و منجر به هدر رفت سوخت می‌شود.

وقتی که می‌گوییم قیمت خوراک پتروشیمی‌ها را پایین‌تر از فوب خلیج فارس می‌دهیم، باید محصول را هم پایین‌تر از قیمت فوب خلیج‌فارس به فروش برسانیم. نمی‌شود که سوخت ارزان در اختیار صنایع و پتروشیمی‌ها بدهیم، اما محصول نهایی را با قیمت فوب خلیج فارس خریداری کنیم.

کارشناسان معتقدند وقتی محصول با قیمت بین المللی عرضه می‌شود، باید قیمت سوخت هم با قیمت‌های بین المللی در اختیار آن‌ها قرار بگیرد.

اله دهقانی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره اعتراضات به سوخت اعطایی به صنایع و پتروشیمی ها با قیمت لیتری ۵هزار تومان گفت: واقعیت این است که ما یارانه ای را در تمام بخش های انرژی، اقتصادی و صنعتی کشور و حتی مصارف خانگی تخصیص می دهیم.

این نماینده مجلس یازدهم افزود: در حوزه مصرف، قیمت تمام شده و تولید اگر در بخش هایی دچار تغییر شود، در نتیجه در بخش های دیگر هم دچار تغییر می شویم و این امر باعث می شود در شرایطی تحریمی که تولید و اشتغال با مشکل مواجه شده اند و به صورت حلقه های زنجیره به هم وصل هستند، با مشکلات زیادی مواجه شویم.

دهقانی با اذعان به اینکه نسبت به قیمت جهانی ارزان ترین سوخت را در اختیار صنایع و پتروشیمی ها قرار می دهیم، گفت: این رانت در بخش های مختلف اقتصادی ما وجود دارد. اگر بخواهیم تصمیمی در این خصوص بگیرم باید برای همه این رانت حذف شود و نمی توان فقط رانت برخی از بخش ها را حذف کرد. این امر خودش به وجود آوردن یک رانت دیگر است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن تاکید بر اینکه حذف سوخت صنایع و پتروشیمی ها در نوع خودش یک بی عدالتی دیگر است، افزود: این قیمت تعیین شده برای سوخت صنایع و پتروشیمی ها رانتی را برای صنعت و تولید کننده به وجود آورده است، زیرا آنها با قیمت پایین و با انرژی ارزان تولید می کنند و سایر بخش های جامعه از این رانت برخوردار نیستند.

دهقانی درباره اینکه آیا اعطای سوخت یارانه ای به به صنایع و پتروشیمی ها در عدم ارتقا زنجیره ارزش تاثیر گذار است، گفت: این مسئله نمی تواند در خام فروشی و از بین بردن زنجیره ارزش تاثیر گذار باشد و دلیل این موضوع این است که استراتژی کلان اقتصادی در کشور نداریم.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس توضیح داد: صنایع و پتروشیمی ها محصولات خود را به صورت نیمه خام تولید می کنند، چون در این قسمت به انرژی ارزان و خوراک ارزان سود زیادی به آنها می رساند و به همین دلیل صنایع و پتروشیمی ها راغب هستند که کالاهای واسطه ای را تولید کنند، زیرا اگر به سمت صنایع پایین دستی بروند سودشان کمتر می شود.

دهقانی گفت: سیاست‌های درستی را اتخاذ کنیم زیرا وقتی این سوبسید و یارانه را در بخش انرژی و خوراک به صنایع می دهیم، باید آنها را ملزم کنیم که محصولات خود را به صورت نهایی به تولید برسانند و محصول را در حد نیمه واسطه تولید کنیم و تا جایی که برای آنها سود سرسام آور و بالایی داشته باشد آن را متوقف کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: باید مدیران صنعتی کشور این شرایط را مدیریت کنند. امکان اینکه این رانت تخصیص یافته به صنایع در بودجه حذف شود وجود دارد ولی امکان اینکه این سود حذف شود وجود ندارد.

دهقانی گفت: در شرایط فعلی اقتصادی هم نمی توان تصمیمی گرفت که به اشتغال تولید و ارز آوری ضربه وارد شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.