سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تاراج طلای سبز کهگیلویه و بویراحمد با اره سودجویان

درختان جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد که بیشتر آن‌ها را گونه ارزشمند بلوط تشکیل می‌دهد این روز‌ها زیر تیغ اره سودجویان در حال تاراج است.

براساس آخرین برآوردی که پارسال از سوی کارشناسان انجام شده ارزش مادی اکولوژیکی هر درخت بلوط ۵۰ تا ۱۰۰ ساله حدود ۲۰۰ هزار دلار (یعنی مبلغی معادل بیش از ۲میلیارد تومان) است، اما برخی افراد سودجو این گونه‌های ارزشمند را برای کسب درآمدی اندک قطع می‌کنند.

داستان غم انگیز درختان رعنایی که سالیان متمادی در گذر روزگار مشق زندگی کرده‌اند و حالا این چنین بی‌رحمانه سلاخی می‌شوند دل هر انسان طبیعت دوستی را به درد می‌آورد.

این روز‌ها در جنگل‌های بکرترین نقاط استان کهگیلویه و بویراحمد به جای نغمه پرندگان و خروش آب‌های روان صدای اره برقی برای قطع درختان جنگلی طبیعت دوستان را با فریاد بیداد درختان همنوا کرده است.

سودجویان حتی در جا‌هایی که راه‌ها سختگذر است چهارپایانی، چون الاغ را برداشته و چوب‌های درختان قطع شده را بر گرده آنان گذاشته و گاهی هم در همان جنگل چوب‌ها را تبدیل به زغال می‌کنند.

سرنوشتی که درس نشد

معاون اداره حفاظت محیط زیست گچساران با اشاره به اینکه یک متخلف سودجو که چند هفته پیش اقدام به قطع۲۰ اصله درخت کهنسال بلوط کرده بود دستگیر و با همکاری دادستان روانه زندان شد گفت: راه برون رفت از تاراج جنگل‌های زاگرس فرهنگ سازی و آگاهی بخشی به جوامع محلی است.

قدرت علی پور با اشاره به اینکه این متخلف عرصه‌های طبیعی منطقه حفاظت شده دیل اقدام به قطع درختان بلوط کرده بود افزود: در خانه این فرد یک دستگاه اره برقی و ٩ تن هیزم کشف شد.

قطع درختان جنگلی کهگیلویه و بویراحمد از کجا آب می‌خورد؟

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت:با وجود تلاش‌های نیرو‌های حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی، اما پراکندگی، وسعت جنگل‌ها و کمبود نیرو‌های قرقبان باعث شده که قاچاق چوب در جنگل‌های استان ادامه داشته باشد.

گودرز باقری فرد تاکید کرد: وجود راه‌های دسترسی که برای عشایر ایجاد شده منجر به افزایش قطع درختان جنگلی شده و تلاش‌های منابع طبیعی با بستن برخی راه‌ها نتیجه دلخواه را نداشته است.

وی تاکید کرد: با وجودی که هر ساله در کمیته فنی استان میزان جریمه‌ها تعیین می‌شود، اما جریمه‌های پیش بینی شده برای قطع درختان جنگلی بازدارندگی قابل قبولی ندارد.

باقری فرد تاکید کرد: هم اکنون سودجویان به ازای هر کیلوگرم هیزم خشک ۱۵۰ هزار تومان، هیزم‌تر ۱۷۰ هزار تومان و زغال ۳۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند.

مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری کهگیلویه و بویراحمدگفت: تلاش‌های زیادی برای پیشگیری از قاچاق چوب در جنگل‌های استان می‌شود به طوری که همین روز گذشته ۱۹ کوره تولید زغال در منطقه سرتنگ عزیزی لوداب از توابع این استان کشف شده است.

سعید جاوید بخت افزود: در پی گزارش‌های مردمی مبنی بر وجود کوره‌های زغال و قاچاق چوب این موضوع با همکاری دستگاه قضایی کهگیلویه و بویراحمد در دستور کار قرار گرفت.

وی اضافه کرد: با همکاری نیروی انتظامی و یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان بویراحمد، کوره‌های زغال کشف و ۵۰۰ کیلوگرم زغال موجود در این کوره‌ها نیز به منابع طبیعی شهرستان بویراحمد منتقل شد.

مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد همچنین از پلمپ کارگاه تولید زغال با چوب بلوط در منطقه دشتروم شهرستان بویراحمد خبر داد.

وی افزود: این کارخانه که براساس مجوز باید از چوب‌های غیرجنگلی برای تامین مواد اولیه استفاده می‌کرد با چوب درختان جنگلی اقدام به تولید کرده بود.

مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد از ادامه برخورد با عاملان تهیه و توزیع کنندگان زغال غیر مجاز با چوب بلوط خبر داد و گفت: قاچاق چوب درختان جنگلی بلوط از مهمترین عوامل تخریب عرصه‌های جنگلی استان محسوب می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت:مشارکت اداره‌های محیط زیست و منابع طبیعی برای مقابله با تولید کنندگان و فروشندگان غیر قانونی زغال افزایش می‌یابد.

اسلام جاودان خردافزود: گزارش‌های دریافتی از سامانه مردمی و رایگان ۱۵۴۰ حاکی از این است که عده‌ای سودجو با قطع درختان بلوط اقدام به تولید زغال می‌کنند و آن را از مسیر‌های مختلفی به استان‌های همجوار قاچاق می‌کنند.

وی بیان کرد: براساس هماهنگی‌های انجام گرفته با دادستان شهرستان دنا موضوع زغال به صورت جدی برخورد قانونی و قاطع با سوداگران در دستور کار دستگاه‌های اجرایی محیط زیست و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد قرار گرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: براساس برنامه ریزی‌های صورت گرفته با مراجع قضایی، این همکاری‌ها ادامه خواهد یافت و تولید کنندگان زغال هر لحظه باید منتظر اعمال قانون باشند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد نیز خصوص این مساله مهم گفت:سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۷۰ محموله زغال در استان کشف شده و ۶۰ تن چوب جنگلی از متعرضان به جنگل‌های استان کشف شده است.

جاوید بخت بیان کرد:همچنین در این مدت ۴۱ کوره زغال و ۱۵۰ خودروی حامل چوب و زغال قاچاق در کهگیلویه و بویراحمد توقیف شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: این استان یک میلیون و ۵۵۰ هزار هکتار وسعت دارد که حدود یک درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داد.

وی اظهار کرد: کهگیلویه و بویراحمد در زمینه سرانه جنگل در سطح کشور رتبه نخست را دارد بطوریکه به ازای هر نفر از جمعیت استان ۱.۲۵ هکتار جنگل وجود دارد که باید با صیانت از این ثروت طبیعی قدردانی خود را نشان دهیم.

جاوید بخت خاطرنشان کرد: بیش از ۵۶درصد استان را جنگل تشکیل می‌دهد که در مجموع ۵۰ درصد از جنگل‌های کهگیلویه و بویراحمد از گونه بلوط است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۱۹ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
البته در سایه بی تدبیری و بی لیاقتی مسئولین استانی.
علی
۱۶:۱۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
سالها در آنجا فعال محیط زیست بودم ،اما از دادن یک کارت به هر دلیلی خودداری میکردن، پیشنهاد چند منطقه قرق نزدیک به شهرها رو دادم با آوردن دلایل بیخود از این کار خودداری میکردن...!!! چه کسی اینطوری مانع ایجاد میکنه جز مدیران قومی و قبیله ای؟؟؟!!!
علی
۱۶:۱۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
سالها در آنجا فعال محیط زیست بودم ،اما از دادن یک کارت به هر دلیلی خودداری میکردن، پیشنهاد چند منطقه قرق نزدیک به شهرها رو دادم با آوردن دلایل بیخود از این کار خودداری میکردن...!!! چه کسی اینطوری مانع ایجاد میکنه جز مدیران قومی و قبیله ای؟؟؟!!!
ناشناس
۱۶:۰۴ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
متاسفانه آشنابازی و رشوه باعث شده این خلافا به شدت زیاد بشه و زیاد طول نمیکشه چیزی از این جنگلا نمیمونه
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
اول ثروت کشور را عادلانه تقسیم کنید که اینقدر فقر وشکاف طبقاتی نداشته باشیم،شکم سیر خبر از گرسنه ندارد،درخت که سهل است حتی جان خودش را هم برای داشتن درآمد به خطر می اندازد.
ناشناس
۱۵:۲۴ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
دارن جنگل های استان رو به تاراج میبرن، مسئولین هم نگاه میکنن
چیتاب
۱۵:۰۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
آقای حسنی آقای ماک حسینی دستگاه قضا تورابه قران قسمتان میدهم چیتاب رادریابید دیگه جگلی نمونده نابود شده طبیعت هر روز درهرتپه وگردنه ودره صداب اره برقیها گوش فلک راکر کرده
چیتاب
۱۵:۰۳ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
تازمانی که دستگاه قضای ما ومسیولین منابع طبیعی ومحیط زیست بامتخلفین مماشات وسازش میکنند وواسطه گران دراین دستگاهها وجود داردوضعیت بدتر خواهد شد درهر خونه دربخش کبگیان اره برقی بدستان به جان طبیعت افتادند نابودشان کردند درچیتاب که دیگه درختی نمانده
ناشناس
۱۴:۴۹ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
با چند تا پهباد میشه جنگل ها را کنترل کرد وجلوی قطع درختان را گرفت شناسایی از این راحت تر نداریم منتها کمی اراده می خواهد ودلسوزی
ناشناس
۱۴:۴۶ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
کاری نداره حمل چوب رو حرام و ممنوع کنید کل جاده ها رو از عبور کامیون با تنه درخت ممنوع کنید مگر کسی دیگه می تونه چوب ببره؟
ناشناس
۱۳:۵۱ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
اگر از مملکت غافل شویم روزگارمان تیره و تار خواهد شد
ج ح
۱۳:۴۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
باید دامدار وروستایرا آموزش حفظ جنگل داد وخرید وفروش ذغال بلوط را بشدت جریمه واحد فروش را پلمب کرد وسایل متخلف مصادره وشبکه تولید وتوزیع را شناسای وجریمه کرد ودرازای یک کیلوذغال بلوط وادار به کاشت درخت وتا مدتی مواظبت کرد والا تا ۵ سال دیگر اثری از بلوط نمی‌ماند وبلوط وجنگل به یوز ایرانی میپیونندند
ناشناس
۱۳:۲۰ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
از بس مملکت قانون داره
معلم
۱۳:۱۳ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
مردم اون منطقه از بیکاری وفقر بشدت رنج می برند و حتی دام آنها هم نصیب دلال‌ها می‌شود، مردم برای معاش چاره ای جز فروش درختان و زغال نداشتند
ناشناس
۱۰:۱۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
لرستان هم گرفتار این افراد نادان هستش ولی مماشات عوامل محیط زیست و منابع طبیعی روند قطع درختان رو سرعت بخشیده
ناشناس
۱۵:۲۷ ۱۸ فروردين ۱۴۰۲
لطفا از جنگل خواری از دل جنگل های یاسوج که از پنجره اتاق مسئولین در یاسوج هم هویداست گزارش تهیه کنیین