سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

از روشن کردن آتش تا حل اختلافات؛

آداب و رسوم مردم یمن در ماه مبارک رمضان

آداب و رسوم ماه مبارک رمضان در کشور یمن شامل نظافت خانه هاست که برگرفته از دوران ملکه بلقیس است.

وبگاه نبضات یمانیه در گزارشی به آداب و رسوم مردم یمن در ماه رمضان پرداخته است. ماه رمضان به همان میزان که یک مناسبت مذهبی است، میراثی معنوی و آداب و سننی است که از یک کشور اسلامی به کشور دیگر متفاوت است.

بی تردید میراث هر ملتی عبارت از اموری است که در طول دوران‌های مختلف به آداب و رسوم و سنن تبدیل می‌شوند.

به گزارش میدل ایست نیوز، درباره آداب و رسوم ماه مبارک رمضان در کشور یمن که به فرهنگی خاص تبدیل شده و متفاوت با دیگر کشور‌ها است می‌توان گفت که برخی از این رسوم به پیش از اسلام و به سنن سبایی‌ها و حمیری‌ها باز می‌گردد و بخشی از دین یهود وارد شده است که مردم یمن در دوران ملکه بلقیس به آن گرویدند و تا زمان پادشاهی ابی نواس، آخرین پاداشاهان حمیری پیش از ورود حبشی‌ها به یمن ادامه داشت.

روشن کردن آتش و نظافت خانه ها

یکی از آداب و رسوم مردم یمن در استقبال از ماه مبارک رمضان، روشن کردن آتش بر پشت بام خانه‌ها و قله کوه‌ها بوده است که البته این رسم در زمان حاضر به آتش زدن لاستیک‌ها در شهر‌ها و روستا‌ها تبدیل شده است.

از دیگر رسوم استقبال از ماه مبارک رمضان در کشور یمن، نظافت خانه‌ها و مکان‌های عبادت و رنگ کردن مجدد آن‌ها و سفید کردن آن‌ها است حتی در صورتی که تمیز و مرتب باشند و بانوان رسم نظافت را به عنوان رسمی که حتما باید پیش از ماه مبارک انجام شود ادامه می‌دهند.

شیرینی های ماه رمضان در یمن

از آداب و رسوم دیگر ماه مبارک در یمن، اختصاص دادن برخی غذا‌ها به ماه رمضان است که آن را از دیگر ایام متمایز می‌کند و با گذر زمان انواع دیگری از خوراکی‌ها از فرهنگ‌های دیگر وارد یمن شده است مانند انواع شیرینی‌های رمضانی که به علت حضور حکومت ترکیه در یمن به غذا‌های مردم یمن در این ماه مبارک افزوده شده است.

از جمله این شیرینی ها، روانی و شعوبیه و قدید و قمرالدین و ... است که از روز‌های آخر ماه شعبان تهیه می‌شوند.

با وجودی که برخی از ابعاد جشن ماه رمضان به دلیل عوامل اقتصادی و شتاب زندگی از بین رفته است، ولی بسیاری از خانواده‌های یمنی، آیین‌های ویژه این ماه مبارک را حفظ کرده اند.

تفاوت غذا‌های ماه مبارک رمضان با دیگر اوقات سال قابل ملاحظه است و غذای شفوت که یکی از مهم‌ترین غذا‌های سنتی ماه رمضان در یمن است در این ماه برای سفره افطار تهیه می‌شود.

این غذا از نان یا لحوح (نوعی نان یمنی) و ماست و برخی سبزیجات تهیه می‌شود.

مردم یمن همچنین به بنت الصحن که یکی از مشهورترین شیرینی هاست علاقه دارند، علاوه بر سنبوسه و طعمیه یا باجیه (فلافل) و مهلبی (نوعی دسر با شیر) که در سفره موجود است و همچنین قهوه در انواع مختلف آن نوشیدنی خاصی برای مردم یمن به شمار می‌رود و آن را همراه با خرما در هنگام افطار یا سحری سرو می‌کنند.

مردم یمن در این ماه مبارک که حال و هوای معنوی خاصی دارد بسیار به دید و بازدید و تبادل غذا میان خود علاقه دارند و این کار برای تحکیم پیوند‌های دوستی و محبت میان آن‌ها صورت می‌گیرد.

همچنین این ماه فرصت مناسبی برای حل بسیاری از مشکلات اجتماعی و اختلافات میان آن‌ها است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.