عباسعلی وفائی نژاد، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران با بیان این که تیمهای نظارتی استانی متشکل از فرمانداریها، جهاد کشاورزی، صمت، اداره کل غله، شبکه بهداشت و اتحادیه خبازان به منظور سهولت دسترسی شهروندان به نان به عملکرد انبارهای آرد، نحوه آردرسانی به نانواییها و عملکرد واحدهای خبازی نظارت دارند، گفت: تیمهای نظارت بر عملکرد خبازیهای استان از ۲۵ اسفند پارسال تا پایان نوروز ۱۴۰۲ با اجرای طرح تشدید نظارت از ۱۱۸۶ واحد خبازی در ۲۲ شهرستان بازدید به عمل آوردند.
او با بیان اینکه نظارت بر نحوه توزیع آرد، مصرف سهمیه آرد فوق العاده نوروزی و اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان دردستور کار قرار گرفت، افزود: مواردی نظیر نحوه توزیع آرد به واحدهای خبازی، نصب بنر کشیک نوروزی جهت معرفی به شهروندان و مسافرین، انجام تراکنشهای متعارف در پخت و عرضه نان، رعایت ساعت پخت نان ابلاغ شده به واحد خبازی، برخورد با تعطیلات خودسرانه، رعایت بهداشت فردی و محیط، وضعیت وزن چانه مورد ارزیابی قرار گرفت.
وفائی نژاد گفت: ۶۱ واحد خبازی به دلیل تخلف تعطیلی غیرمجاز، ۱۳۸ واحد به دلیل کسری وزن چانه، ۶۲ واحد به دلیل عدم رعایت بهداشت و ۵۰۵ واحد به دلیل عدم حضور متصدی، شناسایی و مراتب جهت برخورد قانونی به دستگاههای ذیصلاح ارجاع گردید.
او با اشاره به روند آردرسانی به خبازیهای استان در ایام نوروز و ماه رمضان، افزود: نان مورد نیاز مسافرین استان در ایام نوروز بدون هیچ مشکلی تامین گردید که با رعایت ساعت کار ابلاغی به نانوایان استان هیچ مشکلی برای تامین نان مورد نیاز شهروندان روزه دار در ماه مبارک رمضان وجود نخواهد داشت.
وفائی نژاد با بیان اینکه عملکرد هر واحد خبازی از طریق سامانه هوشمند وزارت امور اقتصادی و دارایی پایش میشود، گفت: در صورت بروز هر گونه مغایرت در عملکرد و عدم رعایت ضوابط ابلاغی و انجام تراکنشهای غیرمتعارف در تولید و عرضه نان، سامانه به صورت خودکار سهمیه آن واحد را تعدیل خواهد کرد.