سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وفاداری کن تا جلب اعتماد کنی/ اعتماد المثنی ندارد!

بی‌اعتمادی پایه محبت را از بین می‌برد. احساس بی‌وفایی محبت را مثل خوره می‌خورد و از بین می‌برد.

محبت ورزیدن، سرمایه‌ای است که در اول ازدواج، خدا به دختر و پسر هدیه می‌کند. به یکدیگر محبت پیدا می‌کنند. این را باید نگه داشت. محبت همسر شما به شما، وابسته به عمل شماست. اگر بخواهید همسرتان به شما آن محبتش محفوظ بماند باید رفتار خودتان را محبت برانگیز کنید. حالا معلوم است که انسان چه کار باید بکند تا محبتش معلوم شود.

بایستی وفاداری کنید، امانت نشان بدهید، صفا نشان بدهید. توقعات خود را خیلی بالا نبرید باید همکاری کنید، باید اظهار محبت کنید، این‌ها محبت ایجاد می‌کند. هر دو نسبت به هم این وظیفه را داند. محبت در زندگی باید باشد. همکاری باشد، ایراد گیری و زیاده طلبی نباشد. اساس محبت، اطمینان است. اگر اعتماد بین زن و شوهر از بین رفت، محبت آرام آرام از بین خواهد رفت. باید به هم اعتماد داشته باشید.»

این فرمایشات بخشی از توصیه‌های رهبر معظم انقلاب به جوانان دم بخت و خانواده هاست. بیاناتی که هر یک از زوجین باید آن را ملکه ذهن خود کنند تا مبادا عشق در زندگی مشترک‌شان راهش را گم کند و رابطه‌شان به بیراهه کشیده شود.

شما همراهان عزیز دیگر می‌دانید که هر هفته مهمان کلام مبارک و توصیه‌های رهبر معظم انقلاب برای بهتر شدن روابط زناشویی هستیم. فرمایشاتی که در کتاب مطلع عشق جمع آوری شده و ما هر هفته یکی از سرفصل‌های آن را برایتان روایت می‌کنیم. پس تا انتهای این گزارش همراه ما باشید.

هوای این پل را داشته باشید!

«اعتماد» یکی از اصلی‌ترین محور‌های رابطه زناشویی است که می‌توان آن را به یک پل تشبیه کرد؛ پلی که احترام و صمیمیت و عشق بین زن و شوهر فراهم می‌کند. این پل به قدری حائز اهمیت است که اگر خدایی نکرده بین زوجین اعتماد کم رنگ شود و یا وفایی صورت گیرد، این پل سست می‌شود و حتی نابود می‌شود و با نابودی این پل مهم، پایه‌های زندگی مشترک حتی مستحکم‌ترین آن هم نابود می‌شود و حتی ممکن است منجر به جدایی و طلاق شود.

این داستان؛ فقط برای همسرم وقت ندارم!

علی سرش را در تلفن همراهش فرو برده است. مریم دست روی شانه او می‌گذارد و می‌گوید: «بچه‌ها به سختی خوابیدند. سرم خیلی درد میکنه.» علی واکنشی نشان نمی‌دهد و همچنان مشغول تایپ در صفحه کوچک موبایلش است. مریم دو مرتبه می‌گوید: «وقت داری چند دقیقه با هم صحبت کنیم؟» علی که دلش نمی‌خواهد موبایلش را از خودش دور کند بدون اینکه سرش را بلند کند با کمی اعصاب خوردی می‌گوید: نه الان وقت ندارم. خسته ام.

مریم سرخورده از اینکه شوهرش حتی یک هم صحبتی ساده را هم از دریغ می‌کند، یک شب بخیر می‌گوید، اما به سمت آشپزخانه می‌رود. به جان کابینت‌های مرتب خانه می‌افتد و یک بار دیگر بی‌صدا سرو سامانی به آن می‌دهد تا کمی فکر و خیال‌های این چند وقت را از یاد ببرد. چند وقتی است که همسرش رفتار‌های عجیب و غریب می‌کند و احساساتش کمرنگ شده است. مریم به او شک کرده که نکند پای زن دیگری در میان باشد.

یک لعنت بر شیطان می‌گوید و سراغ دستمال گردگیری می‌رود. تلفن علی زنگ می‌خورد و او سریع صدایش را قطع می‌کند. اما نه. حالا صدای خودش می‌آید که آرام با مخاطب آن‌ور خط مشغول خوش و بِش می‌شود. لحنش آرام و خودمانی است. مریم با خود می‌گوید حتما همکارش است. اما بعد از چند ثانیه صدای قاه‌قاه خنده‌اش را با گفتن این جمله می‌شنود: «اختیار دارید خانومم! من همیشه برای شما وقت دارم. انگار دنیا روی سر مریم خراب می‌شود. شکسته‌های زندگی مشترکش مانند پتکی بر سرش می‌خورد.»

 بلور اعتماد اگر ترک بردارد، به آسانی جوش نمی‌خورد! / وفاداری کن تا جلب اعتماد کنی!

همانطور که می‌دانید و بالاتر گفتیم، اعتماد بین زوجین به قدری مهم است که اگر بلور اعتماد ترک بر دارد به آسانی جوش نمی‌خورد.

علیرضا شریفی یزدی جامعه‌شناس و روانشناس اجتماعی می‌گوید: «برخی بر این عقیده هستند که اعتماد المثنی ندارد. یعنی معتقدند اگر اعتماد سلب یا شکسته شد مثلا بین زن و شوهر شکسته شد تقریبا می‌توان گفت که قابل ترمیم نیست. شاید این تفکر کمی تند باشد. اما سالیان سال طول می‌کشد تا اعتماد شکل بگیرد و با دو سه رفتار بسیار کوچک ممکن است این اعتماد سالیان طولانی به هم بریزد و از بین برود.»

رهبر معظم انقلاب در این باره می‌فرمایند: «یکی از چیز‌هایی که محبت را در خانواده به کلی به هم می‌ریزد، بی‌اعتمادی زن و شوهر به همدیگر است. اگر زن یا شوهر احساس کند دل همسرش در گروی جای دیگر است اگر احساس کند به او راست نمی‌گوید اگر احساس کند با دورویی برخورد می‌کند اگر احساس کند صمیمیتی در بین نیست هرچه محبت داشته باشد این محبت ضعیف خواهد شد.

بی‌اعتمادی پایه محبت را از بین می‌برد. نگذارید این بی‌اعتمادی به وجود بیاید. احساس بی‌وفایی محبت را مثل خوره می‌خورد و از بین می‌برد. اگر زن احساس کرد شوهرش به او دروغ می‌گوید یا مرد احساس کرد زن به او دروغ می‌گوید و هر کدام احساس کردند دیگری در اظهار محبت صادق نیست، این دیگر پایه‌های محبت را سست خواهد کرد. اگر می‌خواهید محبت باقی بماند، اعتماد را حفظ کنید و اگر می‌خواهید زندگی پایدار بماند باید محبت را نگه دارید.»

 خیانت شاخ و دم ندارد! / دروغ‌های کوچک کیان زندگی را به آتش می‌کشند

اما چه جور رفتار‌هایی خیانت به حساب می‌آید یا چطور اعتماد‌ها با یک رفتار کوچک ممکن است از بین برود. باید بگوییم که خیانت که شاخ و دم ندارد. شاخ فیل شکستن هم نیست. خیلی ساده است؛ همین که با کسی حرف بزنید که همسرتان آن را منع کرده باشد. همین که در پنهان و خفا کاری کنید و مطمئن باشید اگر همسرتان بفهمد، دلخور و ناراحت می‌شود. همه و همه اسمش خیانت است. همین قدر ساده! دروغ گفتن که دیگر به کنار؛ که چه کوچک چه بزرگش، چه مصلحتی و چه غیر مصلحتی آن هیچ جایی میان زن و شوهر ندارد.

دکتر شریفی یزدی روانشناس اجتماعی در این باره می‌گوید: «برخی از زن و شوهر‌ها بر حسب عادت برخی هم بر حسب ترس و برخی هم برحسب منافع کوتاه مدت، متاسفانه پنهان کاری یا دروغ می‌گویند. دروغ‌های کوچک؛ و فکر می‌کنند دروغ‌های کوچک تاثیر منفی از خودش به جا نمی‌گذارد. در حالی که همین دروغ‌های کوچک مانند خار و خاشاک‌هایی هستند که هنگام آتش افروزی اول آن‌ها آتش می‌گیرند بعد کل کُنده بزرگ را آتش می‌زنند. دروغ‌های کوچک اعتماد و وفاداری را به همین راحتی به آتش می‌کشد و کل کیان زندگی دچار مشکل می‌شود.

در روابط زوجین اگر مقوله اعتماد ولو در امری ساده از بین برود، باید زمان و هزینه روحی و فکری و روانی بسیار بالایی را خرج کرد تا بتوان بخشی از آن اعتماد را بازسازی کرد؛ بنابراین در رابطه زوجین اعتماد و وفاداری یکی از مهم‌ترین پایه‌های زندگی مشترک است.»

اعتماد یک امر قراردادی نیست

رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «اعتماد یک امر قراردادی نیست که بیا من به تو اعتماد کنم، تو به من اعتماد کن. این طوری نیست. اعتماد را باید جلب کرد. با خوبیِ عمل، با رعایت اخلاق، با رعایت آداب، با رعایت حدود و ثغور و موازین شرعی...»

با این تفاسیر باید بدانید که بی‌اعتمادی یک سم مهلک برای پایداری و کیان خانواده است. ممکن است بعد از یک یا چند دروغ کوچک یا حتی خیانت، زوجین به زندگی مشترک‌شان ادامه دهند، اما هر روز به بی‌اعتمادی و پنهان کاری‌های همدیگر فکر می‌کنند. خانواده اعتماد را مانند ستونی برای تداوم زندگی مشترک می‌داند و چنانچه این ستون با بی‌اعتمادی سست شود به سهولت موجب فروپاشی زندگی می‌شود.

روانشناس اجتماعی می‌گوید: «منشا بسیاری از بی‌اعتمادی‌ها در زندگی زوجین، عدم شکل گیری زوجیت است، در واقع پنهان کاری و دروغ در زندگی نشان می‌دهد که زوجیت و همدلی صمیمانه بین زن و شوهر وجود ندارد. در صورتی که همدلی و احساس صمیمانه بین زوجین پیش آید، بسیاری از مشکلات آن‌ها حل می‌شود، باید همسران برای یکدیگر حریم و حرمت قائل شده و به نیاز‌های همدیگر اهمیت دهند.»

منبع: فارس

برچسب ها: وفاداری ، اعتماد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۰۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
خدایا یار خوب و مهربان و شهید پرور به ما و من بده، آمین
ناشناس
۱۵:۲۵ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
بی زنی زندگی آزادی
ناشناس
۱۵:۱۹ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
بیحجابها در زندگی زناشویی قابل اعتماد نیستن
ناشناس
۱۵:۰۲ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
منشع بی اعتمادی فقر و گرانی تورم است
ناشناس
۱۴:۵۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
همش پوووووووول وفاداری میاره فقط پول فقط پول مشکلات روحی میکنه!!!
ناشناس
۱۴:۴۹ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
فعلا دور دور من نیست بتاز
می دونی یروز میاو کسی که شلاق کشش می کنید شلاق کشتون میکنه
یروزی یزید با سم اسب از رو تن امام حسین رد شد یروزم یزید زنده میشه امام حسین از روی استخوناش رد میشه فعلا سکوت اختیار می کنم
ناشناس
۱۴:۳۳ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
وزیر اموزش و پرورش چرا فوق العاده ویژه رو برقرار نمیکنه؟که بتونیم زن بگیریم
mfg
۱۴:۲۷ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
اولا من خودم خیانت نکرده ام ممکنه از روی ظاهر در گوشی گاهی شیطنت کنم تا یک ذره بخندم و دوما اگر قصد خیانت داشته باشم الان مجرد هستم میرم خیابان قبل ازدواج دوست دخترپیدا می کنم و سوما اگر قصد خیانت به همسر قبل ازدواج داشته باشم برام کاری نداره یک بلیط هواپیما به تایلند می گیرم هر روز با یکی می گردم پس اگر کسی قصد خیانت داشته باشه براش کاری نداره و خیانت زمانی اتفاق می افتد که واقعا با کسی رابطه برقرار کرده باشی پس خیانتی صورت نگرفته زود قضاوت نکنیم