سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرح الگوی کشت ۱۴ محصول زراعی در گلستان آماده اجرا است

دبیر الگوی کشت استان گلستان گفت: طرح الگوی کشت ۱۴ محصول زراعی تهیه شده و برای اجرا به شهرستان‌های استان ابلاغ گردید.

علیرضا کیانی گفت: محصولات زراعی که برای اجرای الگوی کشت در گلستان معرفی شده شامل گندم، جو، کلزا، برنج، سویا، پنبه، ذرت علوفه‌ای، چغندرقند، سیب زمینی، گوجه فرنگی، یونجه، نخود، پیاز و ذرت دانه‌ای است.

این پژوهشگر بخش کشاورزی گلستان افزود: در اجرای این طرح قرار است تولیدات محصول زراعی در زمین‌های دیم ۵۵ درصد، آبی ۱۸ درصد و درآمد ناخالص از دیم‌زار‌ها ۴۰ و آبی ۱۰ درصد افزایش یابد.

او یادآور شد: تمرکز اجرای الگوی کشت در استان روی زمین‌های دیمزار با افزایش ۳۰ درصد سطح بوده و در مقابل سطح زمین‌های آبی زیر کشت، پنج درصد کاهش می‌یابد.

دبیر اجرای الگوی کشت در گلستان گفت: زراعت چغندرقند پنح برابر، گیاهان دارویی ۱۰۰ درصد، سبزی ۳۵ درصد و حبوبات ۱۰ درصد در استان افزایش خواهد یافت.

لزوم فرهنگ سازی برای اجرای الگوی کشت

کیانی با اشاره به این که اجرای الگوی کشت راهکاری موثر برای استفاده بهینه از منابع در اختیار تولیدات کشاورزی است، افزود: ترغیب بهره‌برداران در اجرای این طرح نیازمند فرهنگ سازی در جامعه است که این طرح با برگزاری نشست‌های هماهنگی با متخصصان مراکز آموزش عالی و کارشناسان و مسوولان دستگاه‌های مرتبط آغاز شده است.

۱۹ مهر سال ۱۴۰۱ در نخستین اجلاس سراسری الگوی کشت محصولات کشاورزی، با حضور مسوولان دولتی، بخش خصوصی و نمایدندگان مجلس شورای اسلامی از این سند رونمایی و برای اجرا در سال زراعی ۱۴۰۲ ـ ۱۴۰۱ ابلاغ شد.

با اجرای الگوی کشت در کشور کاهش ۶ درصدی مصرف آب معادل (۳ میلیارد مترمکعب)، افزایش ۱۸ درصدی بهره‌وری آب، افزایش ۱۱ درصدی تولید، صرفه‌جویی ۲.۲ میلیارد دلاری ارزی، افزایش ۴.۵ میلیون تنی تولیدات دیمزارها، افزایش ۱۵۸ درصدی تولید دانه‌های روغنی را موجب می‌شود.

در این طرح بخشودگی ۵۰ درصدی آب‌بها به‌ازای افزایش بهره‌وری تخفیف ۵۰ درصدی به کشاورزان از جمله مشوق‌های این طرح است.

گلستان با بیش از ۲۰ هزار کیلومتر مربع وسعت و جای دادن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در همسایگی سه استان مازندران، خراسان‌شمالی و سمنان و کشور ترکمنستان قرار دارد و در تولید محصولات کشاورزی از جایگاه ممتازی در کشور برخوردار است به طوری که بخش کشاورزی این استان با ۲۲۰ هزار خانوار بهره‌بردار معادل ۳۸ درصد اشتغال خالص را به خود اختصاص داده است.

استان گلستان با این جمعیت بهره‌برداران کشاورزی، در تولید ۱۵ محصول راهبردی کشور شامل دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج)، پیله‌تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را دارد.

به گفته مسوولان جهادکشاورزی گلستان، این دستگاه برای پنج سال آینده نقشه راه افزایش تولید محصولات کشاورزی را برای هفت میلیون تن هدفگذاری کرده است.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.