سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار قرمز سازمان هواشناسی؛

احتمال خسارت شدید به کشاورزان ۲۲ استان وجود دارد

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح قرمز درباره کاهش دما از احتمال خسارت به کشاورزان ۲۲ استان و توصیه های مهم برای مقابله با آن خبر داد.

پیش‌بینی کلی نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی نشان می‌دهد امروز سامانه بارشی به‌تدریج از شمال غرب وارد کشور می‌شود و در استان‌های واقع در شمال غرب، غرب،‌ جنوب غرب،‌ استان‌های ساحلی دریای خزر، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز مرکزی و استان‌های واقع در دامنه‌های زاگرس مرکزی باعث بارش برف و باران،‌ رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در مناطق مستعد بارش تگرگ می‌شود.

فردا شنبه در شمال غرب،‌ سواحل شمالی، شمال شرق، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز و استان‌های واقع در دامنه‌های زاگرس مرکزی بارش‌ها ادامه دارد. یکشنبه هفته آینده در ارتفاعات البرز،‌ سواحل دریای خزر، شمال شرق و دوشنبه در شمال شرق کشور بارش‌های پراکنده پیش‌بینی شده است.

برای روز سه‌شنبه جو آرامی در اکثر مناطق کشور پیش‌بینی شده است. طی ۲ روز آینده در شمال غرب،‌ غرب، استان‌های ساحلی دریای خزر، استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز و مناطق مرکزی کشور و شنبه و یکشنبه علاوه بر این مناطق در شمال شرق و شرق کشور کاهش محسوس دما روی می‌دهد و بارش‌ها در شمال غرب، برخی مناطق غرب و ارتفاعات البرز به‌صورت برف و کولاک خواهد بود.

بیشترین کاهش دما در استا‌ن‌های ساحلی دریای خزر و اردبیل بین ۱۰ تا ۱۵ درجه خواهد بود و سایر مناطق ذکرشده نیز کاهش ۴ تا ۹ درجه‌ای دما را خواهند داشت.

توصیف سامانه: نفوذ توده هوای سرد و تنش دمایی و کاهش ۱۰ تا ۱۵ درجه دما در استان های ساحلی دریای خزر و اردبیل در صبح جمعه مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۱۱ و تداوم کاهش دما از ۸ تا ۱۰درجه در شمال غرب کشور و دامنه‌های جنوبی البرز و به‌تدریج در شمال شرق کشور در صبح شنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۱۲ تداوم کاهش دما از ۵ تا ۷ درجه در شمال شرق و شرق کشور در صبح یکشنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۱۳.

نوع مخاطره: خسارت به محصولات کشاورزی

منطقه اثر:

روز جمعه: گیلان، گلستان، مازندران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، همدان، مرکزی، چهارمحال و بختیاری، لرستان.

روز شنبه: کردستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، قزوین، البرز، تهران، قم، گلستان، گیلان، مازندران، سمنان، خراسان رضوی، خراسان شمالی.

روز یکشنبه:سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان.

اثر مخاطره: خسارت به شکوفه‌های درختان و سرمازدگی جوانه‌ها

توصیه: استفاده از محلول‌های ضدسرمازدگی جهت مقابله با باکتری‌های مولد هسته یخ در گیاه، مصرف کود‌های اسیدآمینه و پتاسه و ترکیبات بُر و روی به‌صورت غیرمستقیم بالای تاج درختان، جهت مقاوم‏‌سازی درختان به سرما، تداوم افزایش رطوبت در مزارع و باغات با هدف تعدیل دمای محیط از طریق انجام آبیاری خارج از نوبت، ایجاد پوشش به‌روی نهال‌های جوان و درختان آسیب‌پذیر (پلاستیک سیاه، گونی، پلی‌اتیلن و نایلون)، تأمین سوخت، سرویس و راه‌اندازی وسایل حرارتی و کنترل دما و رطوبت و تهویه در گلخانه‌، مرغداری و دامداری‌ها با توجه به کاهش محسوس دما، محافظت از تأسیسات و سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به پایین بودن دمای سطح زمین، خودداری از انجام هرس،خودداری از انجام هرس درختان، روشن کردن آتش و ایجاد مه‌دود در باغات (در ساعات نزدیک صبح و بامداد)، عدم مبارزه شیمیایی در مناطقی که دما به زیر صفر می‌رسد.

توصیف سامانه: بارش برف و وزش باد شدید و کولاک برف

زمان شروع: جمعه 

زمان پایان: شنبه 

نوع مخاطره: بارش برف و وزش باد شدید و کولاک برف

منطقه اثر:

جمعه: اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، زنجان، کردستان، ارتفاعات در استان‌های قزوین، البرز، گیلان، مازندران، تهران، چهارمحال و بختیاری، لرستان، کرمانشاه، همدان، مرکزی و ارتفاعات شمال شرق خوزستان.

شنبه: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، خراسان شمالی و ارتفاعات استان‌های زنجان، کردستان، البرز، قزوین، تهران، سمنان، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری.

اثر مخاطره: لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، اختلال در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، در نواحی کوهستانی کولاک برف و ریزش سنگ، خسارت به سازه‌های موقت به‌ویژه چادرهای مسافرتی و خسارت به صنعت کشاورزی.

توصیه: اجتناب از سفرهای غیرضروری، همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی هنگام سفر با خودرو، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت به‌ویژه چادرهای مسافرتی، در نواحی سردسیر آمادگی برای برف‌روبی توسط دستگاه‌های مربوطه.

توصیف سامانه: کاهش ۱۰ تا ۱۵ درجه‌ای دما

زمان شروع: صبح جمعه

زمان پایان: صبح یکشنبه 

نوع مخاطره: کاهش محسوس دما

منطقه اثر:

جمعه: شمال غرب و گیلان.

شنبه: شمال غرب، غرب و استان‌های همدان، مرکزی و ارتفاعات استان‌های قزوین، البرز، تهران.

یکشنبه: شمال شرق و سمنان.

اثر مخاطره: خسارت به محصولات کشاورزی، یخزدگی و لغزندگی سطح معابر و جاده‌ها و افزایش مصرف حامل‌های انرژی.

توصیه: همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی هنگام سفر با خودرو، به‌کارگیری تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به محصولات کشاورزی

توصیف سامانه: بارش برف و باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در نقاط مستعد بارش تگرگ

زمان شروع: جمعه 

زمان پایان: شنبه 

نوع مخاطره: بارش برف و باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در نقاط مستعد بارش تگرگ

منطقه اثر:

جمعه: گیلان، مازندران، کرمانشاه، لرستان، شمال و شرق خوزستان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، همدان، قزوین، البرز، تهران.

شنبه: مازندران

اثر مخاطره: لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، اختلال در ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای، ریلی و هوایی، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، طغیان رودخانه‌ها، در نواحی کوهستانی صاعقه، رانش زمین و ریزش سنگ، خسارت به سازه‌های موقت به‌ویژه چادرهای مسافرتی.

توصیه: هنگام سفر با خودرو همراه داشتن تجهیزات لازم و سوخت کافی، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام و عدم تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت به‌ویژه چادرهای مسافرتی، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها

توصیف سامانه: وزش باد شدید در برخی نقاط همراه با گردوخاک

زمان شروع: جمعه 

زمان پایان: شنبه 

نوع مخاطره: وزش باد شدید در نواحی مستعد همراه با خیزش گردوخاک

منطقه اثر:

جمعه: خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان، کرمان، قم، مرکزی، تهران، البرز، قزوین،

شنبه: تهران، قم، قزوین، البرز، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد، اصفهان، مرکزی، کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان

اثر مخاطره: خیزش گردوخاک توأم با کاهش کیفیت هوا، کاهش شعاع دید و اختلال در ناوگان حمل‌ونقل، خسارت به تجهیزات شهری و برون‌شهری از جمله سقوط بنرها و تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت و سقوط اشیا از ارتفاعات

توصیه: در نواحی مستعد گردوخاک اجتناب از حضور در فضای باز و سفر، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، تعطیل کردن فعالیت‌های عمرانی و عدم عبور و مرور و پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه‌کاره و درختان کهنسال.

توصیف سامانه: تقویت توده هوای سرد کاهش شدید دما ۱۲ تا ۱۵ درجه

زمان شروع: اوایل وقت جمعه 

زمان پایان: صبح یکشنبه 

نوع مخاطره: خسارت شدید به صنعت کشاورزی

منطقه اثر:

جمعه : اردبیل.

شنبه: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان.

یک‌شنبه: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان.

اثر مخاطره: صدمه به شکوفه‌ها و جوانه‌های درختان

توصیه: استفاده از کود‌های ضدسرمازدگی در باغ، ایجاد پوشش (پلاستیک، کاه، مالچ و غیره) در باغات برای کاهش اتلاف حرارت از سطح خاک، استفاده از ماشین‌های مولد باد در باغات به‌منظور ایجاد وارونگی دمایی و جایگزین کردن لایه هوای سرد سطحی با هوای گرم بالایی، مه‌پاشی در باغ به‌منظور جلوگیری از آسیب یخ‌زدگی، انجام آبیاری به‌منظور افزایش ظرفیت خاک برای ذخیره گرما و بهبود هدایت گرما به سطح خاک، استفاده از بخاری‌های باغی برای ایجاد گرما در لایه هوای اطراف درخت.

توصیف سامانه: افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج

زمان شروع: شنبه 

زمان پایان: سه‌شنبه 

نوع مخاطره:

شنبه: افزایش سرعت وزش باد در خلیج فارس (باد شمال غربی تا ۳۰نات) افزایش ارتفاع امواج تا ۱.۵ متر در سواحل استان خوزستان، درسواحل استان‌های هرمزگان و بوشهر تا ۳ متر و در فراساحل تا ۴ متر.

یکشنبه و دوشنبه: افزایش سرعت وزش باد (حداکثر ۳۰ نات) در خلیج فارس و تنگه هرمز، افزایش ارتفاع امواج در سواحل استان خوزستان تا ۱.۵ متر، در سواحل استان‌های هرمزگان و بوشهر تا ۳ متر و در فراساحل تا ۴متر.

سه‌شنبه: افزایش سرعت وزش باد (حداکثر ۲۵ نات)در خلیج فارس و تنگه هرمز، افزایش ارتفاع امواج در سواحل استان خوزستان تا ۱ متر، در سواحل استان‌های هرمزگان و بوشهر تا ۲ متر و در فراساحل تا ۳ متر.

منطقه اثر:

شنبه: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان.

یکشنبه: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان.

دوشنبه: خلیج فارس، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان.

و سه‌شنبه: خلیج فارس و تنگه هرمز، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان.

اثر مخاطره: احتمال غرق‌شدن شناگران، احتمال پاره‌شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های صیادی، احتمال خسارت به شناورهای سبک، صیادی، مسافربری، تفریحی، نیمه‌سنگین، اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه‌ها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی در سواحل و فراسواحل.

توصیه: اجتناب از عملیات تفریحی، به‌ویژه غواصی و شنا، محدودیت در تردد با شناورهای سبک، نیمه‌سنگین و قایق‌های صیادی، مسافربری و تفریحی، تمهیدات لازم جهت پیشگیری از هرگونه خسارت، جمع‌آوری تورهای صیادی و محدودیت در فعالیت‌های دریایی در سواحل و دور از سواحل.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۴:۴۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۲
چرا این هشدارها را به کشاوزان در مساجد وتعاونی ها نمی دهید .چرا کارشناسان جهاد کشاورزی فعال نمی شوند.چرا صدا وسیما فوق برنامه نمیگذارد.حاصل یکسال تلاش کشاورزان در یک شب فنا می شود.
ناشناس
۲۰:۲۳ ۱۱ فروردين ۱۴۰۲
سوال اگر پر ایران یعنی آسمان ایران باران برف ببارد وضع مردم خوب میشه یا اقتصاد برگردونده عقب بی‌دلیل تنگ دستی مردم
ناشناس
۰۰:۲۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۲
,هاااااااا؟
خودت فهمیدی چی گفتی