سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دستور استاندار کرمان برای ترمیم فوری سیل‌بند جیرفت

استاندار کرمان گفت: نمی‌توان جیرفت را در مقابل خطراتی که از همه طرف آن را احاطه کرده بی دفاع گذاشت، پس باید بلافاصله سیل بند این شهر ترمیم شود.

محمد مهدی فداکار امروز چهارشنبه پس از بازدید از مناطق درگیر سیل دیشب جیرفت در نشست ستاد حوادث این شهرستان گفت: برداشتن سیل بند خطرناک بوده است؛ بنابراین شورای تامین مصوب کند، اقدامی برای ساخت و ساز انجام نشود و بلافاصله سیل بند آنجا ترمیم شود.

او با اشاره به حکمی که یک تعاونی برای تخریب سیل بند گرفته است، افزود: اگر زمین حق آن هاست در جای دیگری به آن‌ها زمین داده شود؛ چراکه سیل بند در اولویت است.

استاندار کرمان تصریح کرد: جیرفت از چند طرف به رودخانه می‌رسد و اگر مراقبت نشود، خطرات سیل آن را تهدید می‌کند.

او به حوادثی که در بخش اسماعیلی جیرفت در نتیجه سیل رخ داد، اشاره کرد و گفت: روستای اکبرآباد بیشترین آسیب را دیده و منازل دچار آبگرفتگی شده است.

فداکار تاکید کرد: در استاندارد‌ها سختگیری و تدبیر صورت گیرد تا راه‌های جایگزین پیدا شود و مردم در مسیر زون (محدوده عبور) سیل ساخت و ساز نکنند.

او با بیان اینکه باید آسیب‌ها مستندسازی شود تا مشخص گردد آیا دستگاهی کوتاهی کرده است یا خیر افزود: جهاد کشاورزی خسارت‌های کشاورزی را برآورد و راهداری نیز ارزیابی خسارت و ترمیم جاده‌ها را آغاز کند.

نقص زیرساخت‌های هواشناسی

استاندار کرمان با اشاره به کمبود‌ها در حوزه هواشناسی تصریح کرد: نقص اصلی زیرساخت‌های هواشناسی مشهود است و اطلاعات به‌روزی از میزان بارندگی در اسماعیلی وجود ندارد.

فرماندار جیرفت گفته است به دلیل حکم دستگاه قضایی قسمتی از این سیل بند که در املاک شرکتی بوده تخریب و هم اکنون این سیل بند ناقص برای شهر جیرفت خطر آفرین شده است.

 فرماندار شهرستان جیرفت نیز گفت: لوله‌های رها شده گاز توسط پیمانکار موجب سد مسیر پل آبگرم بخش اسماعیلی و افزایش خسارات شد.

 احمد بلندنظر در جلسه ستاد حوادث شهرستان جیرفت افزود: این لوله‌ها پل آبگرم با ۱۰ دهانه را مسدود کرده که درختان به آن گیر می‌کنند و موجب می‌شود آب جمع شده از روی پل بگذرد.

او تصریح کرد: در این شرایط یک خودرو وارد مسیر پل شد و سیلاب موجب مرگ سه نفر از سرنشینان آن شد.

بلندنظر با بیان اینکه پنج روستای بخش اسماعیلی دچار خساراتی شدند، بیان داشت: منزلی تخریب نشده، اما آبگرفتگی و خسارت به وسایل منازل وارد شده است.

او افزود: هلال احمر، بسیج و سپاه در منطقه حضور پیدا کردند و به کمک مردم رفتند.

فرماندار جیرفت تصریح کرد: برخی از این روستا‌ها در یک پهنه سیلابی قرار دارد، ساخت و ساز‌ها در مسیر صورت گرفته که با کمترین بارندگی دچار سیلاب می‌شوند.

او در رابطه با شهر جیرفت هم گفت: ادارات مقداری از زمین‌ها را که در زون آبی شهر است، واگذار کرده بودند، اما چون زون آبی بوده اجازه کاری بر روی زمین داده نشده بود و ستاد بحران تصمیم به تقویت خاکریز در آنجا می‌گیرد.

بلندنظر افزود: شرکت تعاونی از ستاد بحران شاکی می‌شود و حکم تخریب بخشی از سیل بند گرفته می‌شود.

او تاکید کرد: کوتاهی و ترک فعل از سوی مسئولین آن زمان رخ داده و برای اعتراض در دادگاه حضور پیدا نکردند.

بلندنظر تصریح کرد: یک ماه پیش قصد اجرای حکم و تخریب بخشی از خاکریز سیل بند را داشتند که با رایزنی به تعویق انداختیم، اما ۲ هفته گذشته حکم اجرا شد.

وی گفت: ۴۰۰ متر از خاکریز بالادست شهرک شهید بهشتی برداشته شد و از آنجا آب وارد شهر شد که با کمک راهداری و شهرداری آب را به قسمت دیگری هدایت کردیم.

سیل بند باید احیا شود

امام جمعه جیرفت هم در این جلسه با اشاره به اینکه مدیران مسائل بحران را جدی بگیرند تا شاهد خسارت‌ها نباشیم، گفت: همیشه شهر را سیل تهدید می‌کرده و سیل بند مانع بوده و اکنون از قسمت تخریب شده آب وارد شهر شد و اگر نیم ساعت دیگر باران ادامه داشت، خطرات جدی شهر را تهدید می‌کرد.

حجت‌الاسلام میثم تارم افزود: از هر طریق قانونی سیل بند احیا شود، چونکه از بین رفتن سیل بند تهدید جدی برای شهر است.

او تاکید کرد: هر دستگاهی که با کوتاهی موجب خسارت می‌شود باید پاسخگو باشد.

بیمه کشاورزان پیگیری شود

نماینده  مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس هم گفت: به دلیل بسته شدن پل روستای آبگرم سیل وارد روستا و زمین‌ها شده است.

ذبیح الله اعظمی افزود: سیل به زمین‌ها و مزارع آسیب زده؛ بنابراین جهاد کشاورزی باید پیگیر بیمه کشاورزان و محصولات شود تا در چنین مواقعی متضرر نشوند.

او تصریح کرد: کار احداث پایگاه هلال احمر بخش اسماعیلی پیش نرفته است و ساماندهی رودخانه ملنتی مصوب شده، اما اجرا نشده است.

روستای آبگرم باید تخلیه شود

بخشدار اسماعیلی نیز گفت: ۱۶۵ چشمه بهداشتی و ۶۷ هکتار زمین آسیب دیده، چهار پل تخریب شده و نیاز مبرم به ساخت ۶ پل دیگر وجود دارد.

مرسلپور افزود: اگر دقایقی بیشتر بارندگی در روستای گساله سفلی ادامه داشت، جان ساکنین آن که در محاصره آب هستند به خطر می‌افتاد و این روستا نیاز به چهار پل اصلی دارد.

او تصریح کرد: ورودی و خروجی روستا‌های اکبرآباد و آبگرم هم نیاز به پل دارد.

مرسلپور بیان کرد: قسمتی از روستای آبگرم در پهنه سیلاب قرار دارد و باید تخلیه شود.

بخشدار اسماعیلی تاکید کرد: بخش اسماعیلی پایگاه امداد جاده‌ای نیاز دارد که دیشب خلا آن احساس می‌شد.

بنیاد مسکن برای ساخت و ساز در زون سیلاب اصرار نکند

مدیر امور منابع آب جیرفت هم گفت:۸۰ درصد طرح‌های هادی در پهنه سیلابی است و نباید بنیاد مسکن توقع داشته باشد اجازه ساخت و ساز در پهنه دهیم.

حمید آذربیگ افزود: با بارندگی در دلفارد، روان آب‌ها وارد رودخانه شور می‌شود و برای ساماندهی آن نیاز به اعتبار ملی است.

سند زمین‌ها در زون آبی جیرفت خلاف قانون است

سرپرست شهرداری جیرفت هم گفت: سند صادره برای زمین‌ها در زون آبی شهر برخلاف قوانین و مقرارت بوده است.

تورج امیرافضلی افزود: علاوه بر آبگرفتگی منازل مردم، زیرساخت‌ها در شهرک شهید بهشتی تخریب شد.

او تصریح کرد: حد مرز زمین فرهنگیان و زمین دولت مشخص شود تا سیل بند را بتوانیم در زمین‌های دولت ایجاد کنیم.

امیرافصلی بیان داشت: در کلرود و کهروئیه در حاشیه شهر هم میزان تخریب بویژه باغات مردم بالا بود.

او گفت: تجهیزات شهرداری محدود و مربوط به ۱۸ سال قبل و فرسوده شده است.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.