سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بیش‌از ۲۸هزار هکتار از اراضی قزوین زیر پوشش جنگلی است

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین گفت: جنگل‌های استان قزوین با مساحتی بالغ بر ۲۸هزار، حدود ۸/۱ درصد از سطح استان را تشکیل داده‌اند

حسن قاسم‌زاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار کرد: جنگل‌های استان قزوین با مساحتی بالغ بر ۲۸ هزار، حدود ۸/۱ درصد از سطح استان را تشکیل داده‌اند که عمدتاً در شمال استان در منطقه الموت و طارم سفلی قرارگرفته‌اند و به طور محدود در شهرستان‌های آبیک و تاکستان پراکنده شده‌اند.

وی اظهار کرد: پوشش جنگلی این استان شامل گونه‌های پهن‌برگ و سوزنی‌برگ درختی و درختچه‌ای مانند ارس، بلوط، بارانک، زالزالک، افرا (کیکم)، افرا (شیردار)، بادام‌کوهی، شیرخشت، سیاه تلو، پلاخور، زرشک، نسترن وحشی است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین تصریح کرد: گونه بلوط به‌طور کل با سطحی محدود در حسین‌آباد طارم سفلی و گونه ارس که بیشترین سطح جنگل‌های استان را تشکیل می‌دهد، بیشتر در منطقه الموت و طارم قرار دارند و عرصه کوچکی هم در صمغ‌آباد شهرستان آبیک وجود دارد.

وی یادآور شد: از دیگرگونه‌هایی که به‌عنوان ذخیره ژنتیکی می‌توان از آن نام برد، بنه یا پسته وحشی است که یکی از ذخیره‌گاه‌های این‌گونه در شهرستان تاکستان در داخل محدوده منطقه حفاظت شده باشگل قرار دارد.

قاسم‌زاده افزود: به طور کلی در استان ۱۴ ذخیره‌گاه ژنتیکی گونه‌های جنگلی با گونه‌هایی از قبیل ارس، بنه، بادام کوهی و ... وجود دارد.

وی گفت: با ثبت اراضی در فهرست ذخیره‌گاه‌های جنگلی استان قزوین اقدامات حفاظتی مربوط به آن‌ها افزایش یافته است که هرگونه ورود دام و قطع درختان در این مناطق ممنوع است و پیگیرد قضائی به همراه دارد.

سالانه دو و نیم میلیون درخت در استان قزوین کاشته می‌شود

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین با اشاره به اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بیان کرد: در راستای این طرح استان قزوین باید ۱۰ میلیون درخت را طی مدت چهارسال به منظور افزایش و حفاظت از سرانه درخت و جنگل‌های استان و جلوگیری بروز مشکلات زیست‌محیطی مانند ریزگردها، افزایش گاز‌های گلخانه‌ای، آلودگی آب و خاک کشت کند.

وی توضیح داد: این طرح از اسفند سال ۱۴۰۱ شروع به کار کرده و تاکنون کار تولید دوونیم میلیون اصله نهال انجام شده که کاشت آن برای ماه مهر تا اسفند سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی شده است.

قاسم‎زاده تاکید کرد: این نهال‌ها بیشتر از گونه‌های همچون بادام، سنجد، آلوچه و عناب هستند که هم متناسب با اقلیم استان قزوین بوده و هم نیاز آبی کمی دارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قزوین با اشاره به فعالیت‌های شبانه‌روزی نیرو‌های جنگل‌بانی در حفاظت از اراضی این استان یادآور شد: بیش‌از ۷۷۰ هزار از اراضی ملی توسط همکاران منابع طبیعی استان حفاظت می‌شوند، به علاوه اینکه در این راستا از ظرفیت بیش از پنج هزار همیار طبیعت نیز استفاده می‌شود.

قاسم‌زاده گفت: خوشبختانه به دلیل تلاش‌های صورت گرفته امسال در جشنواره ملی روز جنگلبان و جان نثاران منابع طبیعی، آقای مسعود جمشیدی معاون و جانشین یگان حفاظت استان قزوین به عنوان جنگل‎بان نمونه کشوری برگزیده و معرفی شد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.