سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

موارد ابتلا به کرونا در کشور افزایش یافت

در دیدوبازدیدها از دست دادن و روبوسی پرهیز کنیم

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: توصیه می‌کنیم که افراد مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا حتما در تعطیلات نوروز در منزل بمانند.

بابک عشرتی معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: از قبل، افزایش موارد کرونا در کشور پیش‌بینی می‌شد و فکر می‌کنم که این روند افزایشی تا مدتی ادامه یابد، اما فعلا نمی‌توانیم بگوییم که موارد بیماری چقدر افزایش می‌یابد. زیرا قابل پیش‌بینی نیست. در حال حاضر بیشترین سویه‌هایی هم که گزارش می‌شود، سویه‌های اُمیکرون است که عموما راه‌های تنفسی فوقانی یعنی حلق، بینی و گلو را درگیر می‌کند. به همین دلیل هم، بیماری نسبتا سبک‌تر است؛ اما سرایت‌پذیری آن بسیار بیشتر از سویه‌های قبلی است.

وی با بیان اینکه از آنجایی که بیماری سبک‌تر است، خوشبختانه میزان مرگ‌ومیر و بستری کمتر است، افزود: البته از آنجایی که تعداد موارد ابتلا افزایش می‌یابد، به تبع آن میزان مراجعین به بیمارستان‌ها هم افزایش می‌یابد و برخی مبتلایان به دلیل ابتلا به بیماری‌های زمینه‌ای و داشتن عوامل خطر بدحال شده و به بستری نیاز پیدا می‌کنند.

علائم و مدت زمان قرنطینه

عشرتی ادامه داد: باید بدانیم که کرونا تمام نشده و نمی‌توان گفت که این ویروس به سادگی از زندگی‌مان حدف می‌شود؛ بنابراین باید یاد بگیریم که مانند آنفولانزا و بسیاری از بیماری‌های دیگر با آن زندگی کنیم. توصیه می‌کنیم که افرادی که علامت‌دارند و علائمی مانند گلودرد، سرفه، تب، بدن درد، آبریزش بینی و... دارند، حتما در منزل بمانند و تا پنج روز بعد از رفع علائم حاد مانند تب و آبریزش بینی از قرنطینه و منزل خارج نشوند. این اقدام دو خاصیت دارد؛ اولا باعث می‌شود که انتقال ویروس بسیار کاهش یابد. زیرا بیشترین انتقال ویروس را افراد علامت‌دار انجام می‌دهند و دومین خاصیت ماندن در خانه هم این است که استراحت در منزل می‌تواند به سرعت بهبود علائم و بهبود بیماری کمک زیادی کند.

در مهمانی‌ها از دست دادن و روبوسی بپرهیزید

وی گفت: در عین حال افراد علامت‌دار در منزل از مایعات گرم، دمنوش‌های مختلفی که در طب سنتی وجود دارد، استفاده کنند تا علائم‌شان بهبود یابد. در عین حال اقدام دیگر این است که در مهمانی‌ها و دید و بازدید‌های نوروزی، از دست دادن و روبوسی بپرهیزیم. زیرا دست دادن و روبوسی می‌تواند بیماری را منتقل می‌کند. باید توجه کرد که همان دور هم بودن کفایت می‌کند و بهتر است که دست دادن و روبوسی را کنار بگذاریم.

عشرتی تاکید کرد: در عین حال در زمینه ترزریق واکسن کرونا، طبق اعلام وزارت بهداشت توصیه می‌کنیم که نوبت‌های یادآور واکسن یعنی دُزهای سوم و چهارم تزریق شوند؛ به ویژه افرادی که به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، فشار خون، انواع سرطان و... مبتلا هستند یا پیوند عضو انجام داده‌اند، حتما نوبت‌های یادآور خود را تزریق کنند. خیلی هم تفاوتی ندارد که چه واکسنی تزریق می‌کنند، اما به هر حال بهتر است که دُزهای یادآورشان را تزریق کنند.

وی با اشاره به ضرورت استفاده از ماسک، گفت: توصیه ما این است که به ویژه در فضا‌های بسته و جا‌هایی که ازدحام زیادی وجود دارد، مانند اتوبوس، مترو و... حتما ماسک بزنند. زیرا ماسک هنوز هم وسیله موثری برای جلوگیری از انتقال کرونا محسوب می‌شود.

چه کسانی حتما باید به پزشک بروند؟

عشرتی درباره زمان مراجعه به پزشک در افرادی که علامت‌دار شدند نیز اظهار کرد: افرادی که در سنین ۱۵ تا ۶۰ سال بوده و بیماری زمینه‌ای ندارند، معمولا برایشان مشکلی ایجاد نمی‌شود و بیماری به صورت سرماخوردگی برطرف می‌شود و نیاز به مراجعه به مراکز درمانی و پزشک وجود ندارد و استراحت در منزل کفایت می‌کند، اما اگر علائم شدیدی مانند تنگی نفس، حال عمومی بد، سرفه شدید یا تب و لرز بالا و... در بیماران ایجاد شد، باید به پزشک مراجعه کنند. در عین حال کسانیکه به بیماری زمینه‌ای مبتلا هستند و زنان باردار، حتما باید در صورت ابتلا به کرونا و داشتن علامت، به پزشک مراجعه کرده و ویزیت شوند.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: از آنجایی که کرونا یک بیماری ویروسی است، نیازی به استفاده از آنتی‌بیوتیک وجود ندارد؛ بنابراین مردم سرخود آنتی‌بیوتیک مصرف نکنند و از پزشکان هم درخواست تجویز آنتی‌بیوتیک نکنند. زیرا نه‌تن‌ها فایده ندارد؛ بلکه مصرف بی‌رویه آن ضرر هم دارد و منجر به بروز مقاومت میکروبی می‌شود.

میزان رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی ۴۶.۷۲ درصد بوده است

وزارت بهداشت اعلام کرد: میانگین میزان رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی استان‌های کشور در بازه زمانی ۱۷ تا ۲۴ اسفند ۱۴۰۱، بالغ بر ۴۶.۷۲ درصد بوده است. در این شاخص بیشترین میزان رعایت در استان یزد با ۸۰.۸۸ درصد و کمترین میزان رعایت هم در استان گیلان با ۳۲.۷۳ درصد بوده است.

همچنین میانگین رعایت بهداشت فردی در اماکن عمومی کشور از ۱۰ تا ۲۴ اسفند ۱۴۰۱، بالغ بر ۴۶.۷۲ درصد بوده است که استادیوم‌ها با ۹۵.۴۵ درصد بیشترین میزان رعایت و کارگاه‌ها و صنایع کوچک با ۴۳.۰۵ درصد کمترین میزان رعایت را در این شاخص داشته‌ است.

میانگین استفاده از ماسک در شاغلان و خدمت‌گیرندگان به تفکیک اماکن عمومی استان‌های کشور از ۱۷ تا ۲۴ اسفند، ۱۵.۵۵ درصد بوده است که بیشترین میزان رعایت در استان هرمزگان با ۳۲.۹۶ درصد و کمترین میزان رعایت مربوط به همدان با ۴.۰۲۹ درصد رعایت بوده همچنین میانگین استفاده از ماسک در شاغلین و خدمت گیرندگان به تفکیک اماکن عمومی کشور نیز از ۱۰ تا ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، ۱۵.۵۵ درصد بوده است که بیشترین میزان استفاده از ماسک در اماکن عمومی مربوط به فرودگاه‌ها با ۷۸.۷۹ درصد و کمترین میزان استفاده از ماسک مربوط به مراکز تفریحی با ۱۱.۱۱ درصد است.

میانگین درصد رعایت پروتکل فاصله‌گذاری در اماکن عمومی استان‌های کشور از ۱۷ تا ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، ۲۸.۶۶ درصد بوده است که بیشترین میزان رعایت مربوط به یزد با ۵۰.۴۱ درصد و کمترین میزان رعایت مربوط به همدان با ۱۲.۳۷ درصد بوده همچنین میانگین درصد رعایت پروتکل فاصله‌گذاری در اماکن عمومی کشور از ۱۰ تا ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۱، ۲۸.۶۶ درصد بوده که فرودگاه‌ها با ۸۱.۸۲ درصد بیشترین درصد رعایت و پایانه‌های مسافربری برون‌شهری با ۲۳.۵۰ درصد کمترین میزان رعایت را داشته‌ است.

میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی استان‌های کشور از ۱۷ تا ۲۴ اسفند ماه جاری، ۴۵.۲۲ درصد بوده است. در عین حال بیشترین میزان رعایت مربوط به استان یزد با ۷۰.۹۱ درصد و کمترین میزان رعایت مربوط به اصفهان با ۳۰.۳۳ درصد بوده همچنین میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی کشور از ۱۰ تا ۲۴ اسفند ماه امسال، ۴۵.۲۲ درصد بوده است. فرودگاه‌ها با ۸۷.۸۸ درصد رعایت تهویه مناسب، در بالاترین حد رعایت بوده‌اند و مدارس با ۴۴.۲۲ درصد در قعر رعایت این پروتکل قرار دارند.

بر همین اساس وزارت بهداشت اکیدا به مردم توصیه می‌کنند که در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۲، رعایت پروتکل‌های بهداشتی را جدی گرفته، از روبوسی کردن و دست دادن در مهمانی‌ها بپرهیزند، در مکان‌های شلوغ و سربسته ماسک بزنند و اگر علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد، بدن درد، آبریزش بینی و... دارند، تا زمان رفع علائم در منزل بمانند.

طبق آخرین نقشه رنگ‌بندی کرونایی کشور نیز در حال حاضر ۱۰ شهر در وضعیت قرمز، ۳۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۹۸ شهر در وضعیت زرد و ۲۰۷ شهر در وضعیت آبی قرار دارند که این موضوع نشان دهنده افزایش آمار بیماران بستری است. بنابراین باید همچنان دستورالعمل‌های بهداشتی ضد کرونایی را رعایت کرد تا نوروز با درد کرونا و بیماری همراه نشود.

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۲۳:۱۸ ۰۱ فروردين ۱۴۰۲
آمار این را بدهید که هر شخص فوت شده چند دوز واکسن زده است
ناشناس
۱۷:۳۹ ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
و سیعلم الذین ظلمو ای منقلب ینقلبون

و آنان که ظلم و ستم کردند به زودی خواهند دانست که به چه کیفرگاهی باز می گردند
امین
۱۵:۱۶ ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
دید وبازدید کجا بود تو این اوضاع مردم نهایت همه ۲جا اقوام نزدیک میرن
ناشناس
۱۵:۰۶ ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
شما کمبود سرم و دارو جبران کن فکر روبوسی نباش وظیفه خودت انجام بده
ناشناس
۱۴:۰۲ ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
سرایت کرونا ربطی به روبوسی نداره تو ازدحام مذهبی و سیاسی و ورزشی تو فضاهای بسته منتقل میشه
ناشناس
۱۴:۰۱ ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
کرونا با این چیزا منتقل نمیشه تو مسجدا منتقل میشه
ناشناس
۱۸:۴۷ ۲۹ اسفند ۱۴۰۱
کرونا فقط تو مسجد منتقل میشه؟!!!! تو جاده شمال که ملت ریختن توش منتقل نمیشه.