سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افشین یداللهی به رادیو فرهنگ می‌رود

برنامه «مستند فرهنگ» نگاهی کوتاه به زندگینامه زنده یاد افشین یداللهی دارد و با پخش بخشی از ترانه‌سرایی او یاد و خاطره اش را زنده می‌کند.

برنامه «مستند فرهنگ» کاری از گروه تولید و تامین رادیو فرهنگ است که با موضوع روایت زندگی مفاخر فرهنگی، هنری، ادبی کشور هرروز ساعت ۱۴:۳۰ پخش می‌شود.

۲۵ اسفند سالگرد درگذشت «افشین یداللهی» ترانه سرای مطرح کشورمان بود. او که نقش زیادی در جان گرفتن دوباره ترانه بعد از انقلاب داشت، خودش هم ترانه سرایی بسیار توانمند بود که متاسفانه بسیار زود و ناگهانی در اثر تصادف از بین ما رفت و رادیو فرهنگ به همین مناسبت امروز در مستند فرهنگ روایتگر بخش‌هایی از زندگی وی می‌شود.

افشین یداللهی ترانه‌سرای نام‌آشنایی که جای خالیش هنوز اهالی ترانه و موسیقی را آزار می‌دهد، در دی‌ماه ۱۳۴۷ در اصفهان متولد شد. او که پزشک متخصص اعصاب و روان هم بود، فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۷۶ در صدا و سیما آغاز کرد. ترانه «از پارس تا خزر» یکی از کار‌های او در ابتدای فعالیتش است که با صدای خشایار اعتمادی شنیده شده است.

او با سرودن تیتراژ‌های تلویریونی نام خود را بر سر زبان‌ها انداخت. اما به این مطرح شدن اکتفا نکرد. او نه تنها خودش مسیر پیشرفت را طی کرد بلکه کوشید مسیر ترانه‌سرایان جوان‌تر از خودش و همچنین اعتلای ترانه را هموار کند. تلاش او در کنار دیگر همکارانش برای تاسیس خانه ترانه همچنین اداره این انجمن پس از جدایی دیگر موسسان در راستای اهمیتی است که به ترانه و ترانه‌سرایی می‌داد.

یداللهی به نوعی نقش واسطه نسل ترانه‌سرایان قبل و بعد از انقلاب به شمار می‌رود. یکی از کسانی است که سعی کرد در نبود بزرگان ترانه فارسی در کشور با درک آثار آنان و انتقال آنچه دریافت کرده است به ترانه‌سرایان جوان خلاء بیست سال سکوت موسیقی پاپ داخل کشور را در حد توانش پر کند.

او به جز ترانه در شعر سپید هم طبع‌آزمایی کرده و چند کتاب در این زمینه منتشر کرده است. آثار چاپ شده یداللهی که شامل شعر سپیدند عبارتنداز: «روزشمار یک عشق»، «مشتری میکده‌ای بسته» و «حرف‌هایی که باید می‌گفتم و تو باید می‌شنیدی»؛ اما تنها مجموعه ترانه چاپ شده او با نام «جنون منطقی» یادگار دست‌وپنجه گرم کردن اوست با گونه‌ای از ادبیات که با آن شناخته شده است.

افشین یداللهی بامداد چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ در مسیر بازگشت از هشتگرد به سمت تهران به دلیل برخورد شدید یک دستگاه کامیون با خودرویش، به شدت مجروح شده و درگذشت. روز ۲۷ اسفند در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده شد.

گفتنی است در این برنامه بخشی از شعرخوانی افشین یداللهی پخش می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.