سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اولین سفر وزیر خارجه ترکیه به مصر پس از ۱۰ سال تیرگی روابط با قاهره

وزیر خارجه ترکیه به دعوت رسمی همتای مصری خود برای اولین بار در ۱۰ سال گذشته وارد قاهره شد.

«مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه با استقبال رسمی معاون وزیر خارجه مصر در فرودگاه قاهره وارد این کشور شد.

به گزارش «آناتولی»،او قرار است پس از دیدار با همتای مصری خود کنفرانس مطبوعاتی مشترک برگزار کند. این اولین سفر وزیر خارجه ترکیه به مصر پس از ۱۰ سال تیرگی روابط دو کشور است.

در ۲۷ فوریه گذشته وزیر خارجه مصر برای ابراز هم‌بستگی با ترکیه در حادثه زمین‌لرزه به آنکارا سفر کرد.

سامح شکری» وزیر خارجه مصر در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «مولود چاوش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه در قاهره، گفت که برای آغاز مرحله تازه در همکاری مشترک میان دو کشور تلاش می‌کند و افزود که مذاکرات «مهم و شفافی» با همتای ترکیه‌ای خود داشته است.

وی گفت که زمینه استواری برای همکاری‌ها وجود دارد و ابراز اطمینان کرد که روابط دو کشور به صورتی مستحکم از سر گرفته شود.

چاوش اوغلو نیز در این کنفرانس مطبوعاتی گفت که مذاکرات دو کشور ادامه خواهد داشت و از همتای مصری خود برای سفر به آنکارا دعوت کرد.

وی گفت که مصر کشوری مهم در حوضه دریای مدیترانه است و ترکیه توجه جدی به نقش مصر در منطقه دارد و با همه توان برای عادی شدن کامل روابط دو کشور تلاش می‌کند.

وزیر خارجه ترکیه گفت که مرحله پیش رو شاهد گسترش روابط در عرصه‌های گوناگون خواهد بود و دیگر به مرحله تنش در روابط بازنخواهیم گشت.

وی ادامه داد که برای بازگشت متقابل سفرای دو کشور تلاش می‌کند و افزود که اراده سیاسی جدی برای گسترش روابط مصر و ترکیه وجود دارد.

وزرای خارجه دو کشور همچنین تأکید کردند که تحولات فلسطین و سوریه و لیبی و عراق و توافق عربستان و ایران را بررسی کرده‌اند.

چاوش اوغلو نیز تأکید کرد که کشورش از تلاش‌های مصر و اردن برای کاهش تنش در سرزمین‌های فلسطینی در آستانه ماه رمضان حمایت می‌کند.

روابط مصر و ترکیه از سال ۲۰۱۳ به دنبال کودتای «عبدالفتاح السیسی» و دستگیری و زندانی کردن» محمد مرسی» رئیس جمهوری پیشین و از رهبران اخوان المسلمین بحرانی و تیره شد.

ترکیه پس از آن ریاست جمهوری السیسی را به رسمیت نشناخت و برکناری مرسی را «کودتای نظامی» توصیف کرد در حالی که مقام‌های مصری این رخداد را در کشورشان انقلاب می‌دانند.

مصر با محکوم کردن این موضع آنکارا مقام‌های دولت ترکیه را به حمایت از گروه اخوان المسلمین متهم کرد.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.