سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

افزایش ظرفیت مخازن آب تبریز به ۴۵۰ هزار متر مکعب

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی از افزایش ظرفیت مخازن آب تبریز به ۴۵۰ هزار متر مکعب خبر داد.

غفارزاده گفت: بخش آب در سفر ریاست جمهوری به استان آذربایجان شرقی، امسال پررنگ دیده شد و اعتبار ۳۶۵۰ میلیارد تومانی برای پروژه‌های این بخش مصوب شده که باید در سه سال تخصیص یابد.

او  افزود: مبلغ ۱۶۵۰ میلیارد تومان از آن باید در سال ۱۴۰۱ تخصیص می‌یافت که تا به امروز حدود ۱۲۵۴ میلیارد تومان آن تخصیص یافته و حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز به حساب واریز شده است.

او ا بیان این‌که مصوبات سفر ریاست جمهوری شامل ۱۱ طرح و ۴۰ پروژه نیمه تمام می‌شود افزود: با واریز بخشی از اعتبار پروژه‌ها عملیات ۱۸ پروژه آبی به اتمام رسیده که در زمینه شبکه‌های پایاب و تامین آب شرب بوده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی گفت:مهمترین پروژه‌های افتتاح شده نیز مربوط به شبکه‌های پایاب پروژه پمپاژ کلاله، دارنا و ابراهیم سمیع می‌شود که در مجموع ۱۰۰۰ هکتار از اراضی دیم در نقطه صفر مرزی استان آذربایجان شرقی به اراضی آبی تبدیل شدند.

غفارزاده  با اشاره به اجرای پروژه‌های دیگر آبی، چون آیدوغموش میانه، سهند هشترود و قلعه چای عجب شیر ادامه داد: در این راستا نزدیک به ۵۰۰۰ هکتار از اراضی دیم به آبی تبدیل شدند.

او  خاطرنشان کرد: یکی از طرح‌های مهمی که در استان اجرا شد و به عنوان الگویی برای سطح کشور قرار گرفت طرح مشارکت مردم همراه با سرمایه گذار بود که بدون اعتبار دولتی اجرای پروژه‌ها تسریع می‌شود و بر اساس این طرح برنامه داریم تا در سال آینده نیز ۵۰۰۰ هکتار از اراضی دیم به آبی تبدیل شوند.

او در تشریح سایر پروژه‌های آبی استان، اظهار کرد: یک مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی در شهر تبریز افتتاح شد و به ظرفیت مخازن ذخیره آب شهر اضافه شد مخزن ۱۰۰ هزار مترمکعبی نیز با بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار به روز شده و ظرف دو ماه آینده در تبریز به اتمام می‌رسد که با افتتاح آن به پایداری آب شرب کمک خواهد کرد و مجموع ظرفیت مخازن آب تبریز به ۴۵۰ هزار مترمکعب می‌رسد و تفاوت آن با مقدار استاندارد مخزن برای یک شهر با جمعیت تبریز به ۱۰۰ هزار مترمکعب خواهد رسید.

او در خصوص پروژه تکمیل رینک تبریز نیز افزود: ۶۰ درصد آب تبریز از محل زرینه رود، ۲۵ درصد از چاه‌های دامنه شمالی سهند و ۱۵ درصد از سد نهند تامین می‌شود اگر رینک گذاری دورتادور تبریز انجام بگیرد که یک کار بسیار بزرگ است آب این سه منبع به رینک هدایت شده و آب با کیفیت به مردم انتقال خواهد یافت.

او افزود: در این راستا رینک جنوبی تبریز با طول ۲۶ کیلومتر را با هزینه بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان آغاز کردیم که این پروژه آب زرینه رود را به چاه‌ها وصل می‌کند ۲۳ کیلومتر آن تمام شده و سه کیلومتر باقی نیز سه ماه آینده تمام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی در خصوص مزیت این طرح افزود: وقتی آب در منبع زرینه رود بیشتر شود برداشت از چاه‌ها کاهش خواهد یافت و آب این چاه‌ها برای روز‌های آینده ذخیره می‌شود.

غفارزاده تعویض لوله خط نهند به طول ۷.۵ کیلومتر با اعتبار بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان را از دیگر پروژه‌های امسال عنوان کرد و ادامه داد: آبگیری اولیه سد گرمی‌چای میانه را با لوله گذاری ۴۵ کیلومتری که یکی از وعده‌های ما برای اوایل سال آینده است سعی می‌کنیم تا فروردین ۱۴۰۲ به اتمام برسانیم.

او  با بیان این‌که میزان تخصیص اعتبار بخش آب استان نسبت به سال گذشته دو برابر شده است، گفت: پروژه انتقال آب ارس به تبریز شاید بزرگترین پروژه آبی استان باشد که تاثیرگذاری بالایی در تامین آب شرب، صنایع و اشتغال مسیر انتقال خواهد داشت و آینده استان به این طرح وابسته است.

او گفت:پیگیر هستیم تا بحث تامین مالی این طرح با پیمانکاری خاتم الانبیا به تدریج انجام گیرد و در وقت مقرر به اتمام برسد.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی ادامه داد: پروژه تصفیه خانه تبریز با میزان ۱۲۵ میلیون مترمکعب از دیگر پروژه‌های آب منطقه‌ای بود که ۸۵ میلیون مترمکعب آن برای دریاچه ارومیه تخصیص یافت این خط انتقال پساب از تصفیه خانه تا دریاچه به طول ۵۰ کیلومتر اجرا شده و آب به دریاچه رسیده ۱۰ کیلومتر ابتدایی این مسیر لوله گذاری شده و پیشنهاد شده تا ۱۰ کیلومتر بعدی هم حداقل لوله گذاری شود.

غفارزاده با اشاره به مشکلات آبگیری سد شهید مدنی افزود: اقدامات برای رفع مشکلات تملک و راه این سد ادامه دارد. با توجه به نزدیکی این سد به تبریز افتتاح آن می‌تواند یک ظرفیت بسیار بالای گردشگری در تبریز ایجاد کند این سد مبلغ ۵۰۰ میلیارد تومان برای اتمام نیاز دارد و برای بحث گردشگری آن به دنبال سرمایه گذار هستیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.