سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تشدید پنهانی سیاست‌های انگلیس علیه چین

دولت انگلیس با تشدید بدون سر و صدای سیاست‌های خود علیه چین، به دانشمندان چینی روادید نمی‌دهد.

دولت انگلیس با تشدید بدون سر و صدای سیاست‌های خود علیه چین، به دانشمندان چینی علاقه‌مند فعالیت در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی انگلیس روادید نمی‌دهد، زیرا آنان را تهدیدی برای امنیت ملی خود می‌داند.

اخبار منتشر شده در رسانه‌های انگلیس نشان می‌دهد وزارت خارجه انگلیس بدون اعلان سیاست جدید علیه چین درخواست روادید حدود یکهزار و یکصد دانشمند و دانشجوی دوره دکترا و پسادکترای چینی را رد کرده است.

روزنامه گاردین در این باره نوشت: شمار رد درخواست روادید چینی‌ها در انگلیس پارسال به میزان جدیدی رسید که نشان می‌دهد بی اعتمادی میان دو دولت در حال افزایش است.

این نشریه انگلیسی افزود: در حالی که در سال ۲۰۲۲ دولت انگلیس، یکهزار و ۱۰۴ درخواست روادید پژوهشگران چینی را رد کرد، این میزان در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱۲۸ مورد و در سال ۲۰۱۶ فقط ۱۳ مورد بود.

دولت انگلیس اخیرا همچنین بدون سر و صدا از ۵۰ پژوهشگر چینی خواسته است به علت ارتباط با ارتش آزادیبخش خلق چین از انگلیس خارج شوند.

روزنامه گاردین نوشت کاملا آشکار است که دولت انگلیس در حال قطع روابط علمی با چین است.

این روزنامه نوشت سازمان اطلاعاتی انگلیس مدعی شده است که پژوهشگران چینی شاغل در موسسات و دانشگاه‌های انگلیس می‌توانند اطلاعات موجود در انگلیس مثلا داده‌های ژنتیک موجود در نظام بهداشت و درمان این کشور را بربایند.

به نوشته گاردین، پیمان سه جانبه آمریکا، انگلیس و استرالیا به نام آکوس (Aukus) که این هفته بخشی از توافق‌های آن منتشر شد نشان می‌دهد این سه کشور در صدد مبارزه با گسترش نفوذ چین در منطقه هند- پاسیفیک در دهه‌های آینده هستند.

روزنامه گاردین نوشت اگرچه وزارت خارجه انگلیس، ملیت دانشمندانی را که درخواست روادیدشان رد شده است اعلام نمی‌کند، دانشگاه‌های برتر انگلیس همچون آکسفورد، کمبریج، امپریال کالج اعلام کرده اند بیشترین متقاضیانی که درخواست روادیدشان رد می‌شود، چینی هستند.

به نوشته گاردین، در پیروی از سیاست‌های آمریکا علیه چین، دولت انگلیس نیز در حال فاصله گرفتن از چین است، اما شماری از نمایندگان مجلس انگلیس می‌گویند این موضع گیری خصمانه علیه چین ناکافی است و باید چین را یک تهدید علیه امنیت انگلیس معرفی کرد.

در مقابل شماری از نمایندگان مجلس رویکرد کاهش تنش با چین را به نفع آینده این کشور می‌دانند و اصلاح موضع دولت در این باره را خواستارند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
علی
۱۳:۳۵ ۲۵ اسفند ۱۴۰۱
انگلیس تشدید سیاست هاش به خودش بر می گرده