سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

روستای لک‌لک‌های بروجرد جذابیتی برای گردشگران + عکس

حالا دیگر بیش از ۵۰ سال از اقامت لک لک‌ها در روستای کپر جودکی بروجرد که روستایی در نزدیکی تالاب بیشه دالان است، می‌گذرد.

 لک لک‌هایی که تا قبل از زلزله سال ۸۴ بروجرد، بیشتر بر پشت بام خانه‌های نسبتا بلند خانه داشتند و بعد از ویرانی‌های زلزله که بیشترین آسیب را به خانه‌های روستایی وارد آورد؛ آن‌ها هم متاثر از این حادثه طبیعی شدند و از آن پس، آشیانه هایشان را بر فراز تیر‌های بتنی برق ساختند.

لک لک‌ها ساکنان ثابت روستای کپرجودکی هستند و اهالی روستا هم حضور و بودن آن‌ها را سال هاست که پذیرفته اند. کوچک تر‌ها و کودکان هم از زمانی که چشم بازکرده اند بیگانه با این لک لک‌ها نبوده اند و بار‌ها همین لک لک‌های آرام، موضوع انشای شان بوده است.

امتداد کوچه و خیابان‌های روستا را که می‌گیری بر بالای هر تیر بتنی برق، می‌توانی آشیانه‌های بزرگ لک لک‌ها را مشاهده کرد و تصویری که شمایل این روستا را نسبت به روستا‌های دیگر متفاوت می‌کند همین همزیستی و پذیرش ساکنین محلی با لک لک‌ها است. تفاوتی که باعث شده است گردشگرانی از سایر نقاط راهی این روستا شوند و حال و هوایی متفاوت را مشاهده کنند.

روستای کپر جودکی از توابع بخش شیروان بروجرد در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی این شهرستان واقع شده و به دلیل همجواری با تالاب بیشه دالان، لک لک‌ها در این روستا لانه سازی کرده اند با رسیدن روز‌های میانی ماه اسفند لک لک‌های بیشتری راهی این روستا می‌شوند.

حالا سال هاست که روستای کپر جودکی در نزدیکی تالاب بیشه دالان بروجرد به واسطه وجود لک لک‌ها به یک ظرفیت گردشگری تبدیل شده است، رفتار خوب اهالی روستا باعث شده لک‌لک‌ها اینجا را خانه امن خود بدانند، در اوایل بهار بیش از ۲۰۰ لک لک روی تیر‌های برق این روستا زندگی از سر می‌گیرند.

اهالی روستا؛ از مسن‌تر‌ها گرفته تا کودکان همواره خود را در همسایگی با لک لک‌ها دیده اند، آن‌ها را نماد صلح و آرامش و برکت می‌دانند و همین تصور زیبا از این پرندگان مهاجر دوستی مردم با آن‌ها را بیشتر کرده است.

مردم روستا زلزله سال ۸۴ بروجرد را خوب به یاد دارند زلزله‌ای که بخش‌های زیادی از خانه‌های روستایی آسیب دید و لک لک‌ها از این زلزله در امان نبودند و آشیانه‌های شان را که بر ساختمان‌های بلندتر روستا ساخته بودند ویران شد و بعد از آن نه تنها مهاجرت از روستا را انتخاب نکردند بلکه فکر بهتری به ذهنشان رسید و بعد از آن آشیانه‌های خود را بر بالای تیر‌های بتنی برق بنا نهادند.

بنا بر گفته عضو شورای روستا روستای کپر جودکی با یکصد خانوار و ۴۰۰ نفر جمعیت جز بخش شیروان بروجرد و با شهر بروجرد ۱۰ کیلومتر فاصله دارد، نزدیکی روستا با تالاب باعث شده پرندگان مهاجر و بومی از این روستا عبور کنند.

جعفر کرمی‌پور می‌گوید: حدود ۱۶ جفت لک لک در روستا ماندگار هستند، اما در اوایل بهار شاهد حضور بیش از ۲۰۰ لک لک روی تیر‌های برق هستیم، سال گذشته که تعدادی از آشیانه‌های لک لک‌ها بر اثر وزش باد خراب شده بود، ۱۰ لانه فلزی برای لک لک ساخته شد و با همکاری اداره برق با استفاده از بالابر آشیانه‌ها نصب شدند.

عضو شورای روستا می‌گوید: جابجایی ترانس برق برای پیشگیری از آسیب‌های احتمالی برق گرفتگی لک لک‌ها از دیگر اقداماتی بود که با همکاری اداره برق انجام شد.

سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد با بیان اینکه تعداد پنج روستا با ظرفیت سرمایه گذاری بخش خصوصی برای معرفی به عنوان روستا‌های هدف گردشگری در بروجرد وجود دارد گفت: این روستا‌ها شامل منطقه ونایی، دهکرد، آق‌بلاغ، کوشکی و ملمی جان است، اما روستای کپر جودکی هم از ظرفیت‌های گردشگری قابل توجهی برخوردار است بطوری که گردشگرانی، دیدن این روستا را به عنوان مقصدی برای گردشگری انتخاب می‌کنند.

کامران حسینی افزود: روستای کپر جودکی در بروجرد که به روستای لک لک‌ها معروف است از ظرفیت‌های مناسبی برخوردار است و قابلیت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری روستایی را دارد.

وی در خصوص روستا‌های با قابلیت هدف گردشگری در بروجرد اضافه کرد: کنار زیرساخت‌های گردشگری که در این مناطق وجود دارد باید تاسیسات هم ایجاد کرد، تا شرایط اسکان و اقامت گردشگر در این مناطق فراهم شود.

وی افزود: زیرساخت‌های گردشگری بنا بر شرایط طبیعی و وجود آثار تاریخی شاخص به عنوان منطقه هدف گردشگری مشخص می‌شود، اما خدمات گردشگری بر عهده دستگاه‌های دولتی نیست سرمایه گذار متقاضی می‌تواند با در نظر گرفتن منطقه گردشگری مورد نظر سرمایه گذاری کند و بعنوان یک منبع درامد و توسعه گردشگری از نظر اقتصادی باعث پویایی و رشد در آن مناطق شود.

سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد یادآور شد: بروجرد از گذشته در یک دشت حاصلخیز قرار داشته که پیرامون آن روستا‌های پرتعدادی وجود داشته است با توجه به اینکه از آب کافی برخوردار بوده اند و شرایط اسکان را داشته اند امروزه نیز از زیرساخت‌های مطلوبی از نظر گردشگری برخوردار هستند.

با گذری در روستای معروف به روستای لک لک‌ها، می‌توان مشاهده کرد که؛ تقریبا بیشتر کوچه‌های روستا سنگ فرش هستند و سطل‌های زباله هم تقریبا در همه کوچه‌ها نصب شده است. این روستا از آب و برق و گاز برخوردار است و راه دسترسی به آن آسفالت است، اما فراتر از این‌ها، مردم مهمان نواز این روستا هستند که ده‌ها سال، همسایگی لک لک‌ها را دارند و به ورود گردشگرانی که به ذوق دیدن لک لک‌ها می‌آیند عادت دارند و حضور غریبه‌ها را بخوبی می‌پذیرند و این را می‌توان در رفتار و کلام پرمهرشان به خوبی مشاهده کرد.

منبع: ایرنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.