سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اجرای موفق الگوی کشت در آذربایجان غربی

معاون سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: پیشرفت فیزیکی اجرای الگوی کشت در محصولات پاییزه آبی در محصول گندم ۱۰۰ درصد، جو ۸۰ درصد است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در جلسه هم اندیشی کشت بهاره و ترویج الگوی کشت محصولات زراعی که در سالن آمفی تئاتر مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان برگزار شد، با بیان اینکه اجرای کشاورزی قراردادی یکی از مهمترین مشوق‌های الگوی کشت است افزود: یکی از ابزار‌های الگوی کشت، کشت قراردادی و قیمت گذاری مناسب محصولات کشاورزی است که باعث می‌شود کشاورزی از معیشتی به اقتصادی تغییر کند.

علی دیانتی با اشاره به ابلاغ دیرهنگام برنامه کشاورزی قرار دادی پس از اتمام کشت پاییزه گندم در این استان، افزود: کشت قراردادی گندم، سطح برنامه ابلاغی ۹۲ هزار و ۵۴۰ هکتار است که تا کنون ۴۹ هزار هکتار با زارعین عقد قرارداد شده که از پیشرفت فیزیکی ۵۲ درصد برخوردار است.

وی ادامه داد: تاکنون سطح عقد قرارداد بیمه زارعینی که اقدام به کشت قراردادی کرده اند، نیز به تعداد دو هزار و ۳۴۴ فقره بیمه نامه، در سطح ۱۰ هزار و ۵۲۲ هکتار است.

وی، توسعه و اجرای کشت نشائی در محصولات بهاره، اجرای روش آبیاری با نوار تیپ وممانعت از کشت دوم محصولات سبزی و صیفی و علوفه‌ای، تغییر آرایش کشت چغندر قند، جایگزینی علوفه‌های کم آب بر و توسعه کشت دانه روغنی کم آب بر کاملینا و ترویج استفاده از کود‌های زیستی جهت افزایش مقاومت گیاه به تنش خشکی و بالا بردن کیفیت محصول تولیدی را برنامه ابلاغی محصولات بهاره بر اساس الگوی کشت در سطح استان عنوان کرد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان ادامه داد: پیشرفت فیزیکی اجرای الگوی کشت در محصولات پاییزه آبی در محصول گندم ۱۰۰ درصد، جو ۸۰ درصد که ۲۰ درصد باقیمانده سطح جو به صورت بهاره کشت می‌شود و کلزا ۳۰ درصد است.

دیانتی خاطر نشان کرد: از ظرفیت کشاورزان پیشرو، شورا‌های اسلامی، دهیاری‌ها جهت تبلیغ و تبیین اهمیت اجرای الگوی کشت در بین کشاورزان استفقاده شود.

وی بیان کرد: برگزاری جلسات و کلاس‌های آموزشی در خصوص اهمیت و لزوم اجرای الگوی کشت با توجه به شرایط اقلیمی استان در دستور کار مدیران شهرستان‌ها قرار گیرد.

در ادامه این جلسه مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی، مدیر شرکت خدمات حمایتی، رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز به تبیین اقدامات و برنامه‌های اجرایی در راستای کشت بهاره و ترویج الگوی کشت محصولات زراعی در سطح استان پرداختند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.