مهدی ساعی، داور اولین دوره جشنواره رادیویی پژواک در بخش مردمی و داور دومین دوره جشنواره در بخش جهاد تبیین و هدایت فرهنگی درباره ارزیابی آثار ارسالی گفت: با آثاری که در بخش حرفهای شنیدم مشخصه که امسال به واسطه حضور آثار حرفهایتر رقابت سخت و فشردهای ایجاد خواهد شد که کار داوران جشنواره را سختتر میکند. امسال به واسطه موضوعی شدن جشنواره افق نویی پیش پای این جشنواره قرار گرفته که این امر باعث تهیه و تولید آثار فاخری شده است.
وی در پاسخ به این پرسش که شما در امتیاز دهی آثار به چه ملاکهایی توجه میکنید؟ افزود: به نظر من سوژه یابی در مستند مهمترین رکن تولید آن است. بعد از آن پرداخت مناسب و پژوهش محور بودن برنامه از جمله شاخصهای داوری و ارزیابی مستند است. مستند، پرده برداری از واقعیت بصورت هنرمندانه است و این پرداخت هنرمندانه رکن مهمی در ساخت مستند است. سال گذشته داور بخش مردمی بودم و آثاری ماندگاری در ذهن دارم، قطعا آثار برتر در ذهن داوران باقی میماند.
مهدی ساعی درباره برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی گفت: چراغ جشنواره در یکسال گذشته بسیار پرفروغتر شده است، کلاسهای آموزشی در ارتقای سطح سواد مستندسازان نقش مهمی داشته، مستندسازی از دیدگاههای مختلفی برای تهیه کنندگان مورد بررسی و آموزش قرار گرفته است، انواع مستند و اصول ساخت حرفهای آنها آموزش داده شده و همین امر باعث ارتقای کمی و کیفی آثار شده است.
اختتامیه دومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای حوزه مستند ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ در سالن همایشهای بینالمللی صداوسیما برگزار میشود.