سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

خداداده:

۲۶ هزار کانون فرهنگی مساجد دارای مجوز هستند

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: برای ۲۶ هزار کانون مجوز صادر شد که ۱۳ هزار و اندی روستایی و ۱۲ هزار شهری هستند.

حجت الاسلام کمال خداداده رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور در نشست خبری این ستاد به مناسبت سی امین سالروز تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور گفت: فردا شب آغاز دهه تکریم و آیین غبارروبی مساجد سراسر کشور است، ماه رمضان و تلاقی با نوروز، مراسم عبادی و برگزاری مجالس قرانی است برای سالروز تاسیس هم مراسم شادی خواهیم داشت.

به گفته خداده، سی امین سال نقطه عطفی برای فعالیت‌های کانون‌های مساجد است، فراز و فرود‌های زیادی در دهه‌های مختلف داشته ایم و شاید امروز آن قناعت وجدانی که متولیان امر فرهنگ و حکمرانی کشور بدان رسیدند، این است که جایگاه مسجد درست باشد. آرامشی که مسجد به انسان می‌دهد، در هیچ جا قابل لمس نیست.

دراین سال ما در عرصه کتاب، قرائت خانه و مطالعه مخصوصا برای نوجوانان و جوانان باید توجه داشته باشیم هم این نقاط قوت اردوها، اوقات فراغت و نقاط ضعف را ببینیم.

حجت الاسلام خداداده گفت: برای ۲۶ هزار کانون مجوز صادر شد که ۱۳ هزار و اندی روستایی و ۱۲ هزار شهری هستند؛ بنابراین در کشور تمام مساجد مخاطب ما هستند و غیر از آن نمی‌توانیم هیچ جایی صدور مجوز برای کانون داشته باشیم. باید اقتضائات را درنظر داشت.

وی یادآور شد: دهه‌ها و سال‌هایی را داشته ایم که ستاد فراموش شد و در حال حاضر نیاز به عزم تشکیلاتی و قدرتمند وجود دارد، دیگر نهاد‌ها مثل حوزه‌ها و شورای ائمه جمعه در احیا و پویایی مساجد کمک کنند تا ما تشکیلات کانون‌ها را در کشور اداره کنیم.

وی افزود: بسیاری علاقه دارند لحظه تحویل سال نو را در مساجد باشند و خوشبختانه ایران اسلامی هم این شرایط را فراهم می‌کند حضور رهبری در حرم رضوی هر ساله نشان می‌دهد که لحظات آغاز سال در این مکان‌ها به چه میزان مهم است ما هم به تاسی همین سیره امسال ویژه برنامه خواهیم دات، برخی مساجد منتخب امکان دارند لحظه تحویل سال را در محله خود داشته باشند. امسال تمرکز ما بر روی محلات است.

وی افزود: شیوه نامه‌ای از بحث آذین بندی معابر و مساجد، عید نوروز و ماه رمضان، افطاری، جشن روزه اولی‌ها و چند ایده دیگر هم مکتوب ارائه خواهد شد.

خداداده گفت: ۲۶ هزار مسجد مجوز دارای مجوز هستند، اما قطعا همه فعال نیستند، نزدیک ۹ ماه است که این مسئولیت را گرفته ام و از آن زمان اعلام کردم سامانه بروز شود. تا امروز بیش از ۱۵ هزار کانون آمارشان به روز شده، بقیه هم در دست کار است.

خداده گفت: تا کنون ۷۸۰۰ کانون آثارشان را برای ارزیابی ثبت کرده اند و این موارد قطعی فعال هستند، در حال حاضر کانون فرهنگی مساجر دارای ۴۸۰۰ گروه سرود است که فعال هستند و در سامانه قابل رویت است.
حجت الاسلام خداداده با اشاره به برنامه‌های سی و یکمین سال تأسیس کانون‌های فرهنگی مساجد کشور گفت: تلاش داریم یک نگاه تحولی را با شعار «کانون‌های مساجد خواستگاه فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی» را ایجاد کنیم.

او می‌گوید: انشاالله خانه‌های سرود را در همه استان‌ها فعال می‌کنیم و همه خدمات را در یک بازارگاه ایجاد می‌کنیم که اوایل سال بعد اعلان رسمی خواهد شد تا گروه‌ها هم اقتصاد خود را تأمین کنند و هم خدمات ارائه دهند.

وی افزود: ما یک ظرفیتی نیز با عنوان محافل یک صفحه با قرآن به نام تلاوت نور به راه اندازی کرده ایم که در سازمان‌ها از آن هم استقبال شد و به خوبی زیرساخت آن فراهم شد، در کنار این طرح امسال مسابقه دوره پانزدهم مدهامتان را داشته ایم و تلاش داریم پایگاه‌های قرآنی مساجد را به راه بیاندازیم و جوانان و نوجوانان را جذب کنیم.

حجت‌الاسلام خداداده با اشاره به ثبت ۱۲۱۳۹ کتابخانه در مساجد گفت: تعریف ما از کتابخانه همان پیشخوان کتاب است، اولین اقداممان نیز پالایس این کتابخانه‌ها بود که ۲۵۰ هزار کتاب تا به حال از مخازن خارج و در پویشی به استان‌ها تحویل و آن‌هایی که مورد نیاز نبود، خمیر شده و بقیه استفاده شد که تا الان ۱۰۰ هزار جلد کتاب به قفسه‌ها اضافه شده است. تلاش داریم سال بعد هم این طرح را ادامه دهیم و پایگاه‌ها را اصلاح کنیم.

خداداده گفت: گرفتاری کانون فقط مالی نیست، ستاد نباید عابربانک عده‌ای شود، به هر حال تحولات بودجه بالا و پایین دارد این نگاه باید اصلاح شود که ما تمام تلاشمان ارتقا و توانمندسازی و احیا کانون‌ها است که بخشی از مدیران کانون‌ها هستند که توانمندی اداره یک مجموعه غیردولتی مردمی را دارند و از آن‌ها استفاده می‌کنیم.

او می‌گوید: برنامه‌هایی در این عرصه حتی برای مهد‌های کودک داریم که برای سال بعد انجام خواهد شد. امسال تفاهم نامه‌ای با مرکز رسیدگی با امور مساجد صورت دادیم که موافقتی برای تمامی مدیران عضو هیئت امنای مساجد است و این اقدم بزرگی است اگر مدیران ما جزو کارگزاران مساجد شوند، مطمئنا اثرگذار خواهد بود. الان بخش اعظم مساجد ما نه کانون فرهگنی و نه امام جماعت دارند و این‌ها باید اصلاح شود.

وی درباره سند ملی مساجد نیز گفت: این سند در حال تدوین است، امیدواریم شورای عالی انقلاب فرهنگی به یک جمع بندی دراین رابطه بزودی برسد. حجت الاسلام خداداده درباره ارتباطشان با سازمان بسیج نیز توضیح داد: پایگاه‌ها در مساجد منشأ اثر هستند و این هم افزایی باید در بدنه فرهنگ و هنر صورت بگیرد تا هم در عرصه‌های هنری و هم کتاب کمک کار خوبی برای مساجد باشیم. تفاهم نامه‌ای کانون با سازمان بسیج داشته‌و در صدد هستیم دوباره برخی ظرفیت‌ها را فعال‌تر کنیم، درنهایت کلام رهبری فصل الخطاب هست که فرمودند کانون‌ها را فراموش نکنید البته با همکاری بسیج، بنابراین این هم افزایی باید بیشتر شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.