آقای مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق گفت: بنابر برنامهریزی های صورت گرفته تا بیش از ۷ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاههای موجود تا تابستان سال ۱۴۰۲ اضافه خواهد شد.
به گفته او، وزارت نیرو در سال دوم دولت مردمی سیزدهم برنامهای مشتمل بر ۱۴۰ اقدام را تنظیم کرده است که شامل سه بخش تولید و تامین برق، مدیریت مصرف و تقاضا و برنامههای ضروری برای رفع محدودیتهای شبکه انتقال و فوق توزیع کشور در تابستان ۱۴۰۲ میشود.
سخنگوی صنعت برق افزود: این ۱۴۰ برنامه در حوزه تولید منجر به افزایش ظرفیت تولید نیروگاههای جدید به میزان ۶۰۰۰ مگاوات و همچنین افزایش ظرفیت نیروگاههای موجود و رفع نیروگاههای آسیب دیده در مجموع به میزان ۱۷۰۰ مگاوات است و بر این اساس ۷۷۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق نیروگاههای موجود افزوده خواهد شد تا بتوانیم تابستان را از لحاظ ظرفیت تولید به شکل مطمئنتری پشت سر بگذاریم.
او همچنین با اشاره به پیشبینی برنامههای کاربردی در بخش شبکههای انتقال ادامه داد: در بخش شبکههای انتقال با توجه به محدودیتهایی که سال ۱۴۰۱ در تامین برق وجود داشت، ۴۷ برنامه شامل ۶۳ پروژه پیشبینی شد که شامل خطوط انتقال و همچنین احداث پستهای انتقال و فوق توزیع بوده که خوشبختانه در دست اقدام است.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران درباره اقدامات صورت گرفته در راستای احداث نیروگاههای اختصاصی گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده در توسعه برق صنایع ۱۴۷۸ مگاوات نیروگاه حرارتی صنایع تا اوج بار مصرف برق ۱۴۰۲ در مدار تولید قرار خواهند گرفت. این حجم تولید شامل پنج ساختگاه است.
او گفت: نیروگاه سمنان واحد چهارم خود را بزودی در مدار تولید قرار خواهد داد، در فولاد مبارکه دو واحد نیروگاهی کلاس F در مجموع به ظرفیت ۶۱۴ مگاوت و همچنین واحدهای اول نیروگاههای گلگهر، لامرد و المهدی برای شرکتهای فولاد گل گهر، آلومینیوم سالکو و آلومینیوم المهدی احداث میشوند.
به گفته رجبی مشهدی، با ظرفیتهایی که واحدهای نیروگاهی صنایع مذکور اختصاص میدهند، در تابستان ۱۴۰۲ اجرای برنامههای «مدیریت مصرف» بخش صنعت نسبت به سال قبل کاهش پیدا خواهد کرد.
سخنگوی صنعت برق گفت: امیدواریم با برنامهریزی انجام شده، انرژی بیشتری را تحویل بخشهای متقاضی کشور به ویژه صنعت دهیم و در بخش خانگی، تجاری و خدمات محدودیت و یا خاموشی نداشته باشیم.