سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

رابطه سبک زندگی سالم با روند کاهشی زوال حافظه

نتایج یک مطالعه نشان داد که بین سبک زندگی سالم و سرعت زوال حافظه در افراد مسن ارتباط وجود دارد.

محققان ۲۹۰۷۲ فرد مسن (۶۰ سال و بالاتر) را در  ۱۰ سال دنبال کردند تا ارتباط بین انتخاب سبک زندگی و از دست دادن حافظه را بررسی کنند.

آن‌ها حتی با وجود ژن APOE Ɛ ۴ که با بیماری آلزایمر مرتبط است، ارتباطی بین سبک زندگی سالم و روند آهسته‌تر زوال حافظه یافتند.

از دست دادن تدریجی توانایی‌های فکری مانند حافظه، استدلال و سرعت روانی حرکتی بخشی طبیعی از پیری است. با این حال، برخی مطالعات نشان داده است که می‌توان از زوال شناختی از طریق بهبود شیوه زندگی جلوگیری کرد.

دکتر «جیان پینگ جیا»، متخصص مغز و اعصاب و استاد دانشگاه پزشکی کپیتال چین، اثرات ترکیبی شش عامل سبک زندگی بر کاهش حافظه را در یک جمعیت بزرگ مورد مطالعه در طول ۱۰ سال بررسی کردند.

وی در این باره گفت: نتایج ما نشان داد که پیروی از ترکیبی از رفتار‌های سبک زندگی سالم با سرعت آهسته‌تر روند زوال حافظه در افراد مسن‌تر، از جمله افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد زوال حافظه هستند، مرتبط است.

برای این مطالعه، دکتر جیا و همکارانش از دستورالعمل‌های آمریکایی و یافته‌های مطالعات قبلی برای تعریف سبک زندگی سالم استفاده کردند. آن‌ها شش عامل را شناسایی کردند:

رژیم غذایی سالم – رعایت حداقل ۷ مورد از ۱۲ ماده غذایی واجد شرایط (میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، گوشت، محصولات لبنی، نمک، روغن، تخم مرغ، غلات، حبوبات، آجیل، و چای)

ورزش بدنی منظم – حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت با شدت متوسط یا حداقل ۷۵ دقیقه فعالیت با شدت شدید در هفته

 ارتباط اجتماعی فعال (شرکت در جلسات یا شرکت در مهمانی‌ها، دیدار با دوستان یا اقوام، مسافرت و چت آنلاین) - حداقل دو بار در هفته

فعالیت شناختی فعال (نوشتن، خواندن، انجام بازی‌های فکری) – حداقل دو بار در هفته

عدم استعمال سیگار (شرکت کنندگانی که در طول زندگی خود کمتر از ۱۰۰ نخ سیگار کشیده بودند) یا سیگار می‌کشیدند (شرکت کنندگانی که حداقل ۳ سال قبل از مطالعه سیگار را ترک کرده بودند)

نتایج نشان داد که یک رژیم غذایی سالم قوی‌ترین اثر را بر حافظه داشت و به دنبال آن یک فعالیت شناختی فعال، ورزش بدنی منظم، ارتباط اجتماعی فعال، هرگز یا سابقاً سیگار کشیدن و هرگز مشروب نخوردن قرار داشت.

آلل APOE ε۴، که در ۲۰.۴۳ درصد از شرکت کنندگان در مطالعه وجود داشت، با زوال حافظه زودتر و سریع‌تر پیشرونده مرتبط است و یک عامل خطر اصلی برای بیماری آلزایمر است.

در این مطالعه، محققان مشاهده کردند که یک سبک زندگی سالم به طور مثبت بر حافظه همه شرکت‌کنندگان تأثیر می‌گذارد، صرف نظر از اینکه آن‌ها حامل آلل APOE ε۴ باشند یا نه.

منبع: مدیکال نیوز

برچسب ها: حافظه ، سبک زندگی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.