در این اطلاعیه آمده است: احتمال بروز بیماریهای پوستی از طریق تماس با ماهیهای زینتی وجود دارد و میتوان با اقدامات پیشگیرانه مانع از بروز این بیماریها شد.
در هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب ظرف ماهی خودداری شود و در صورت تماس با ماهی و یا آب ظرف، بلافاصله نسبت به شستشوی دستها با آب و صابون و یا استفاده از ضد عفونی کنندههای مناسب اقدام شود.
حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف برای حمل و جابجایی ماهی به منزل استفاده شود و از خرید ماهیان بیمار و بی حال با علائم شنای غیر فعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیها و عدم تماس دست به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی از بروز بیماریهای احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری کنند.
گروههای نظارتی دامپزشکی در این ایام بصورت مستمر در سطح شهر در حال فعالیت هستند و بر تمامی فروشگاههای عرضه ماهی قرمز نظارت دارند و با متخلفان برخورد قاطعانه میکنند.
پس از خرید و انتقال ماهی قرمز به منزل، بلافاصله نسبت به تعویض آب اقدام کرده و ماهیها به ظروف از قبل آماده شده منتقل شوند، ضمن اینکه ظروف حمل یکبار مصرف در کیسه زباله سربسته قرار گیرد و آب حمل و آب تعویضی ماهی مستقیماً در شبکه فاضلاب تخلیه شود و از ریختن آن در معابر عمومی خوداری شود.
از قراردادن آکواریومها و یا تنگهای ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه یا داخل آشپزخانه خودداری شود.
ظرف نگهداری ماهی یک ظرف با دهانه باز (دهان گشاد) برای تبادل اکسیژن با محیط باشد و میزان آب مورد نیاز برای هر قطعه ماهی حداقل یک لیتر است.
بهترین دمای آب نگهداری ماهی ۲۶- ۲۲ درجه سانتی گراد بوده که به منظور تعویض آب هر بار ۲۵ درصد کل آب تعویض شود و از تعویض یکباره کل آب خودداری شود.
ضمن اینکه در هنگام تعویض آب نیازی به دستکاری ماهی نیست، اما در صورت لزوم و بخصوص در افرادی با سابقه بیماری و یا حساسیتهای پوستی از دستکش استفاده شود.
شهروندان پس از پایان ایام نوروز از رها سازی ماهیان قرمز در منابع آبی آزاد همچون جویبارها و رودخانهها و دریاچهها به طور جدی خوداری کنند، زیرا میتواند مشکلات بهداشتی و زیست محیطی جدی را پدید آورد.