سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اعلام نظام جدید تعرفه‌ای پزشکان مراکز درمان تأمین اجتماعی

مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان رضوی گفت: به زودی نظام پرداخت پزشکان طرف قرارداد مراکز درمان این سازمان اصلاح و اعلام می‌شود.

علی رضازاده مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان رضوی گفت: به دلیل تفاوت‌هایی که بین میزان پرداخت تعرفه‌های مراکز دولتی تأمین اجتماعی و مراکز دانشگاهی با بخش خصوصی وجود دارد، پزشکان تمایل زیادی به همکاری با بخش درمان تأمین اجتماعی ندارند.

او با بیان اینکه تعرفه‌های فعلی بخش خصوصی و دولتی توسط قانون‌گذار تعیین شده، افزود: اصلاح نظام پرداخت پزشکان طرف قرارداد این سازمان در جلسه هیات امنا مطرح شده و در حال تصویب شدن است. به زودی در پرداختی پزشکان و دندان‌پزشکان شاهد تغییرات خوبی خواهیم بود.

رضازاده با اشاره به اینکه این افزایش تعرفه موجب استقبال بیشتر پزشکان از مراکز می‌شود، ادامه داد: با توجه به اینکه در رشته‌های تخصصی داخلی، اطفال و همچنین رادیولوژی و ارتوپدی با کمبود پزشک بیشتری مواجه‌ایم، برای همین در نظام اصلاح تعرفه‌ها میزان پرداخت برای رشته‌های خاص بیشتر خواهد بود.

مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان رضوی با بیان اینکه اکثر نیاز مربوط به بخش‌های دندانپزشکی، رادیولوژی و سونوگرافی است، بیان کرد: سازمان تأمین اجتماعی درمان مستقیم و غیر مستقیم دارد. درمان مستقیم شامل مراکز خود سازمان مانند درمانگاه‌ها، بیمارستان فارابی و ۱۷ شهریور در مشهد و بیمارستان رازی در تربت حیدریه می‌شود.

او تصریح کرد: به جز مشهد فقط در تربت حیدریه بیمارستان داریم. همچنین از ۱۸ مرکز سرپایی، ۶ مرکز در مشهد و ۱۲ مرکز در شهر‌های استان فعالیت دارد که از این تعداد ۲ مرکز خواف و درگز جدیدا افتتاح شده است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان رضوی تاکید کرد: بخشی از خدمات در قالب درمان مستقیم به مردم ارائه می‌شود، ولی بخش دیگر خدمات را از مراکز خصوصی و دولتی خرید خدمت می‌کنیم که در این رابطه هزینه‌های قابل توجهی پرداخت می‌شود.

رضازاده اظهار کرد: به دلیل اینکه خدمات درمان مستقیم رایگان است، مراجعات بسیاری داریم. این وضعیت موجب شده خدماتی که ارائه می‌دهیم، به لحاظ کمی متناسب با میزان مراجعات نباشد، اما در حوزه درمان غیر مستقیم حدود ۴۵۰۰ مرکز طرف قرارداد ما هستند که شامل پزشکان، داروخانه‌ها، مراکز بستری خصوصی، آزمایشگاه‌ها و پاراکلینیک‌ها می‌شود.

او افزود: در حال حاضر در بخش درمان مستقیم سه بیمارستان و ۱۸ مرکز سر پایی در خراسان رضوی داریم که نسبت به میانگین کشور وضعیت خوبی است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: به دلیل اینکه تعرفه‌های پزشکان بخش خصوصی بالاست، همه‌ساله میزان مراجعات به مراکز درمان تأمین اجتماعی افزایش می‌یابد؛ به طوری که در ۹ ماه امسال به نسبت مدت مشابه سال قبل شاهد افزایش ۱۵ درصدی میزان مراجعات به مراکز ملکی درمان مستقیم پزشکان تأمین اجتماعی هستیم.

رضازاده در ادامه با بیان اینکه با تدابیر و پیش‌بینی‌های انجام شده در مراکز ملکی هیچگونه بحران دارو نداشتیم و ارائه دارو‌هایی که در تعهد داریم با چالش و مشکلی مواجه نیست، بیان کرد: فقط دارو‌هایی که در تعهد مراکز ملکی نباشد، باید از بیرون تهیه شود.

داشتن درمانگاه تامین اجتماعی در صورت داشتن ۲۰ هزار بیمه شده

او تصریح کرد: بر اساس نظام سطح‌بندی برای اینکه شهر‌ها بتوانند درمانگاه تأمین اجتماعی داشته باشند، باید جمعیت بیمه شده‌شان بیش از ۲۰ هزار نفر باشد.

مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان رضوی با بیان اینکه اکنون چهار شهر خراسان رضوی که بیمه شده بالای ۲۰ هزار نفر دارند، فاقد درمانگاه هستند، تاکید کرد: بردسکن، جوین، طرقبه‌شاندیز و زبرخان جز شهر‌هایی هستند که جمعیت بیمه شده‌شان به حد نصاب داشتن درمانگاه رسیده است.

رضازاده اظهار کرد: تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا با تأمین زمین بتوانیم در این چهار شهرستان درمانگاه را داشته باشیم، البته به زودی کلنگ احداث درمانگاه تأمین اجتماعی بردسکن به زمین زده می‌شود. سایر شهر‌هایی هم که جمعیت بیمه شده‌شان زیر ۲۰ هزار نفر است، فاقد درمانگاه هستند.

از ظرفیت به کارگیری پزشکان طرحی و ضریب کا محروم هستیم

او افزود: در راستای حمایت از بیمه‌شدگان و ایجاد عدالت در شهر‌هایی که درمانگاه و مرکز ملکی نداریم. بیمه‌شدگان می‌توانند به بیمارستان‌های دولتی مراجعه کنند و فقط هزینه‌های بستری‌شان رایگان خواهد بود.

مدیر درمان تأمین اجتماعی خراسان رضوی ادامه داد: در شهر‌هایی هم که بیمارستان و مرکز ملکی داریم، افراد بالای ۶۵ سال اگر به بیمارستان‌های دولتی مراجعه کنند، تمام هزینه‌های خدمات بستری‌شان را ما پرداخت می‌کنیم.

رضازاده هزینه‌های امسال بخش درمان خراسان رضوی را حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و بیان کرد: چون از ظرفیت به کارگیری پزشکان طرحی و ضریب کا محروم هستیم و نمی‌توانیم از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم، در به کارگیری پزشک با مشکلاتی مواجه‌ایم. تلاش می‌شود بتوانیم از پزشکان طرحی هم بتوانیم استفاده کنیم.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.