سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نماینده ایران در نیویورک:

محدودیت‌های اعمال شده بر زنان و دختران افغانستانی نگران کننده است

نماینده ایران در نیویورک گفت: هدف ما دستیابی به صلح همه جانبه و پایدار در افغانستان و نیز توسعه پایدار در کشور است

امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک در نشست شورای امنیت در مورد وضعیت افغانستان گفت: از آگوست ۲۰۲۱، افغانستان با چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کند. با وجود تلاش‌های سازمان ملل برای کاهش بحران انسانی، وضعیت همچنان وخیم است و پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۲۳ حدود ۲۸ میلیون نفر به کمک‌های بشردوستانه و حفاظتی نیاز داشته باشند.

وی افزود: محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های اخیر اعمال شده بر زنان و دختران افغانستانی که مانع از دسترسی آنها به آموزش می‌شود، بسیار نگران کننده است. با این حال، ما باید مراقب سیاسی شدن یا بهره برداری از کمک‌های بشردوستانه برای اهداف سیاسی باشیم. چنین اقداماتی به مردم افغانستان که برای بقای خود به این کمک‌ها وابسته هستند آسیب می‌رساند.

ایروانی تاکید کرد: همچنین بسیار مهم است که آزادسازی دارایی‌های مسدود شده متعلق به مردم افغانستان تسریع شود و تابع شرایط سیاسی نباشد. این برای احیای اقتصاد افغانستان و نجات جان مردم بسیار مهم است.

سفیر ایران در سازمان ملل ادامه داد: برای حصول اطمینان از اینکه مردم افغانستان حمایت مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند، کمک‌های بشردوستانه باید بی طرفانه و بدون قید و شرط باقی  ارائه شود. ما باید رفاه مردم افغانستان را بیش از هر چیز در اولویت قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه ایران عمیقا نگران پیامدهای فاجعه بار وضعیت جاری در افغانستان است، ادامه داد: حضور گروه‌های وابسته به داعش و القاعده و همچنین کشت و قاچاق مواد مخدر، امنیت افغانستان، کشورهای همسایه و کل منطقه را تهدید می‌کند. اگر این چالش‌ها به طور موثر مورد توجه قرار نگیرد، این وضعیت می‌تواند منجر به فقر گسترده و هجوم گسترده مهاجران به کشورهای همسایه شود که در حال حاضر با میزبانی میلیون‌ها آواره مواجه هستند.

ایروانی ضمن تاکید بر اینکه ایران از تمدید مأموریت یوناما حمایت می‌کند، گفت: یوناما نقش مهمی در ارتقای صلح و ثبات در افغانستان دارد و ضروری است که مأموریت آن برای تضمین حمایت مستمر از مردم افغانستان در این دوران چالش برانگیز گسترش یابد.

نماینده ایران ادامه داد: ایران میزبان بیش از پنج میلیون افغانستانی است و این کشور را به یکی از بزرگترین کشورهای میزبان تبدیل کرده است. علیرغم دریافت حداقل حمایت از جامعه جهانی و کشورهای کمک کننده و مواجهه با چالش‌های ناشی از تحریم‌های غیرانسانی یکجانبه آمریکا و کشورهای غربی، ایران برای بیش از چهار دهه به ارائه خدمات ضروری به افغانستانی های مقیم ایران ادامه داده است.

وی افزود: از زمانی که طالبان در اوت ۲۰۲۱ کنترل افغانستان را به دست گرفت، ایران موضعی روشن، منسجم و صریح اتخاذ کرده است. ایران بارها از هیئت حاکمه سرپرستی در افغانستان خواسته است تا یک دولت فراگیر تشکیل کنند که نماینده همه گروه‌های مذهبی، زبانی و سیاسی قومی افغانستان باشد.

سفیر ایران در سازمان ملل گفت: ایران بار دیگر تاکید کرده است که به رسمیت شناختن هیئت حاکمه سرپرستی منوط به رعایت تعهدات آن‌ها از جمله ایجاد یک دولت فراگیر و منتخب است. این موضع تغییر نکرده و به قوت خود باقی است. ما متعهد به رعایت اصول خود هستیم. با این حال، ما باید مطمئن شویم که این موضع اصولی ما بر زندگی و معیشت برادران و خواهران افغانستانی تأثیر منفی نمی‌گذارد یا وضعیت وخیم بشردوستانه در افغانستان را تشدید نمی‌کند.

وی ادامه داد: ما متعهد هستیم که با همه کشورهای همسایه افغانستان و سایر شرکای مرتبط برای حمایت از مردم افغانستان در این دوران چالش برانگیز همکاری کنیم. در این راستا، اخیراً کشورهای همسایه افغانستان به همراه روسیه اولین نشست نمایندگان ویژه خود در امور افغانستان در تاریخ  مارس ۲۰۲۳ در تاشکند برگزار کردند. گفت‌وگوها در این نشست پیرامون وضعیت کنونی افغانستان و چگونگی همکاری طرفین برای بهبود وضعیت این کشور و ایجاد صلح و ثبات بلندمدت در افغانستان متمرکز بود.

ایروانی همچنین گفت: هدف ما دستیابی به صلح همه جانبه و پایدار در افغانستان و نیز توسعه پایدار در کشور است. ما معتقدیم که این امر تنها از طریق تلاش مشترک و همکاری جمعی میان همسایگان، کشورهای مربوطه در منطقه و جامعه بین‌المللی محقق می‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.