سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انتقال دانش فنّی و مهندسی از ایران به افغانستان

رئیس مرکز تجاری دائمی ایران در افغانستان گفت ایران زمینه انتقال دانش فنّی و مهندسی را به افغانستان فراهم می‌کند.

سما عبداللهی رئیس مرکز تجاری دائمی ایران در افغانستان گفت اینجا یک مرکز تجاری دائمی ایران و افغانستان است که نمایشگاه‌ها بخش کوچکی از فعالیت‌های این مرکز است. ما فعلاً فقط این مرکز را افتتاح کردیم و بخش اصلی که کار نمایشگاهی است در ماه دوم سال 1402 بر اساس نیازهای افعانستان آغاز می‌شود.

وی افزود: ما علاوه بر این که کالاهای مورد نیاز را به افغانستان بیاوریم، انتقال دانش فنی، مهندسی، آموزشی، علمی و صنایع وابسته به گروه‌های کالا را نیز می‌آوریم. همانطوری که دغدغه حکومت کنونی کابل اشتغال‌زایی برای مردم است ما می‌خواهیم زمینه کار را برای جوانان افغانستان فراهم کنیم. سالانه 200 هزار دانشجو را می‌پذیریم و متقابلاً می‌توانیم بر اساس نیازهای افعانستان اساتید را برای آموزش نیز روان کنیم.

تحصیل از راه دور را برای زنان افغانستان مهیا می کنیم

عبداللهی در مورد آموزش و تحصیل زنان افغانستان نیز گفت: بر اساس مذاکراتی که با وزرای حکومت کنونی افغانستان شده است، تلاش می‌شود تا آموزش از راه دور برای زنان افغانستان فراهم شود تا آنها از تحصیل عقب نمانند. کارهای مقدماتی این طرح انجام شده، تفاهم بین دو طرف صورت گرفته و قرار است به زودی اجرایی شود.

قدرت تولید را به مردم افغانستان می دهیم

رئیس مرکز تجاری دائمی ایران در افغانستان درباره اشتغال‌زایی نیز اظهارداشت طرح‌های اشتغال‌زایی در حوزه طلا و جواهرات، سنگ‌های قیمتی، کشاورزی و موارد دیگر با توجه به همایش‌ها از آنها رونمایی و دعوت به کار می‌شود.

وی ادامه داد بزرگترین طرح طلا و جواهر به افغانستان آورده شده است تا برای مردم اشتغال‌زایی شود همچنین از زنان بی‌سرپرست حمایت می‌کنیم. ما به آنها مواد اولیه می‌دهیم تا بتوانند در خانه و یا کارگاه‌های کوچک خودشان تولید داشته باشند و این تولیدات می‌تواند تا سطح صادرات به کشورهای اروپایی و کشورهای همسایه باشد.

عبداللهی همچنین گفت پس از افتتاح مرکز تجاری دائمی ایران و افغانستان در آینده نزدیک نمایندگی‌های این مرکز تجاری در ولایت‌های هرات، بلخ، ننگرهار و بامیان ایجاد خواهد شد.

گفتنی است که ایران و افعانستان روابط نزدیک فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دارند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.