سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ابطال پروانه جعلی مطب ۷۴ پزشک/ معرفی شبکه متخلفین به مراجع قضائی

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: حتی صدور یک پروانه غیر قانونی هم برای ما حساسیت برانگیز است.

محمد رئیس زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: صحت و اعتبار مجوز‌های صادر شده برای پروانه طبابت برای سازمان نظام پزشکی و مردم کشور بسیار مهم است؛ زیرا مطب پزشکان محل مراجعه مردم برای بررسی وضعیت سلامتشان است. بنابراین برای این که به کسی اجازه دهیم به کار طبابت بپردازد، کسب پروانه طبابت مهم است و باید درصد اعتبار بالایی داشته باشد. از این رو سازمان نظام پزشکی درباره این موضوع بسیار حساس است.

وی با اشاره به این که سالانه حدود ۲۰ هزار پروانه مطب در کشور صادر می‌شوند، اظهار کرد: همه این پروانه‌ها بر اساس اعتبار سنجی مستندات لازم صادر می‌شوند. از طرفی پزشک نیز باید بر اساس ضوابط موجود امتیازات لازم برای تاسیس مطب را داشته باشد. طبق قانون اعلامی وزارت بهداشت برای کلانشهر‌ها لازم بود ۳۶۰ امتیاز اخذ شود که اکنون ۲۵۰ امتیاز شده است و برای سایر شهر‌ها هم این عدد ۲۵۰ امتیاز بود که در جهت تسهیل فضای کسب و کار تبدیل به ۱۸۰ امتیاز شد. این اقدام از این جهت انجام شد که همکاران جوان زودتر امتیازات را کسب کرده و وارد فضای کسب و کار شوند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی، تاکید کرد: علی‌رغم همه این تسهیلات، مشاهده شد که تعدادی پروانه مطب در طول سنوات گذشته صادر شده اند که گواهی‌ها و امتیازات لازم را نداشته اند. درست است که تعداد این نوع پروانه‌ها کم است؛ اما حتی یک پروانه صادر شده به این شکل هم برای ما مهم است و باید جلوی آن را بگیریم.

او ادامه داد: با افزایش بررسی‌ها مشخص شد که مجموعه‌ای متشکل از افرادی خارج از سازمان نظام پزشکی با تعداد اندکی از افرادی شاغل در سازمان نظام پزشکی به شکل یک شبکه، امتیازات لازم برای صدور پروانه را جعل می‌کردند و گاهی بدون این که اعضای نظام پزشکی در جریان باشند با بهانه‌های توجیه شده در ازای دریافت مبالغ مختلفی برایشان پروانه مطب صادر می‌کردند.

رئیس‌زاده با تاکید بر این که صدور پروانه جعلی برای تعداد محدودی از پزشکان اتفاق افتاده است، توضیح داد: این شبکه گواهی خدمت در مناطق محروم که دارای امتیاز است را جعل می‌کردند و یا تعداد انگشت شماری از داخل نظام پزشکی در ازای دریافت مبالغ قابل توجهی اقدام به صدور پروانه مطب در تهران می‌کردند.

او تاکید کرد: تاکنون ۷۴ پروانه مطب را که از این طریق صادر شده بود، باطل کردیم و ۷۲ پروانه مشکوک در دست بررسی هم داریم که اگر مطمئن شویم آن‌ها هم طبق ضوابط صادر نشده اند، آن‌ها را هم باطل خواهیم کرد. البته از این اقدام مهم‌تر اصلاح بستر‌های بروز این تخلفات در سامانه‌ها بود که انجام شد تا مردم مطمئن باشند وقتی پروانه مطب برای همکاران ما صادر می‌شود، معتبر بوده و قانونی و علمی است.

وی افزود: ما در حال بررسی تمام پروانه‌های صادر شده هستیم؛ اما از تخلفات محرز شده اکثر آن‌ها مربوط به شهر تهران بوده اند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی در پاسخ به سوالی درباره برخورد قضائی با متخلفان این موضوع، تصریح کرد: طبق ضوابط این موضوع به مراجع قضائی، دادستانی کل کشور و... اعلام شده است که برخورد لازم را انجام خواهند داد. فعلا پروانه مطب این ۷۴ پزشک باطل شده است و اگر بخواهند پروانه بگیرند، باید سیر عادی و قانونی را طی و امتیازات لازم را کسب کنند.

او در خاتمه تاکید کرد: این آمار در مقایسه با تعداد پروانه مطبی که در یک سال صادر می‌شوند، آمار بالایی نیست؛ اما حتی صدور یک پروانه غیر قانونی هم برای ما حساسیت برانگیز است.

منبع: ایسنا

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.