سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چه کنیم ماهی قرمز عید بیشتر عمر کند؟

در آستانه سال نو خرید ماهی قرمز زینت بخش سفره های نوروز ما ایرانیان است اما گاه رعایت نکردن برخی موارد باعث تلف شدن ماهی قرمز می شود.

با صدور اطلاعیه‌ای نکاتی را جهت رعایت بهداشت فردی و امکان ادامه حیات این جانداران زیبا اطلاع رسانی کرد، نکات مهم به شرح ذیل است:

۱- متقاضیان عرضه و فروش جهت انتقال و حمل ونقل بین شهری ماهیان نوروزی در مقادیر بالا می‌بایست گواهی حمل قرنطینه‌ای لازم را از شبکه دامپزشکی مبدأ تهیه کنید.

۲- تهیه ماهی قرمز از مراکزی که دارای مکان‌های مسقف و لوازم شستشو و ضد عفونی می‌باشند انجام دهید این عمل ضمن حفظ بهداشت فردی، شرایط تداوم عمر آن‌ها را فراهم می‌کند.

۳- اگر می‌خواهید ماهی قرمز را به مدت طولانی در خانه و یا در کنار سفره هفت سین نگهداری کنید برای هر ماهی یک لیتر آب در نظر بگیرید.

۴- از ظروف دهان گشاد برای نگهداری ماهی استفاده کنید. (فضای مورد نیاز برای هر ماهی دو برابر حجم آب است).

۵- آب ماهی‌ها را تماماً عوض نکنید و در هر بار تعویض آب تنها ۴/۱ کل آب را تعویض کنید.

۶- اگر از آب شرب شهری استفاده می‌کنید باید جهت کلر زدایی، آب مورد استفاده را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهید تا کلر موجود در آب از بین برود. سپس این آب کلرزدایی شده را به آب ماهی‌ها اضافه کنید.

۷- مناسب‌ترین PH آب برای نگهداری ماهی‌ها ۵/۷-۸/۶ و بهترین دمای آب ۲۵-۱۰ درجه سانتیگراد است.

۸- جهت تغذیه ماهی‌ها از غذا‌های آماده‌ای که در فروشگاه‌های عرضه ماهی زینتی وجود دارد استفاده کنید.

۹ - غذا‌های ماهیان زینتی را با رعایت تاریخ مصرف در جا‌های خشک، خنک و تاریک و در ظروف کاملاً در بسته نگهداری کنید.

۱۰- از خرید ماهی‌های مریض، بی حال و دارای لکه‌های سفید روی پوست بدن و باله‌ها خودداری کنید، در صورت مریض شدن ماهی و بروز تلفات هر چه سریعتر آن‌ها را از بقیه ماهی‌ها جدا کنید.

۱۱- کودکان را از دست زدن و بازی کردن با ماهی باز دارید، زیرا ممکن است عوامل بیماریزای احتمالی را به چشم و دهان خود منتقل کنید.

۱۲- اگر سابقه‌ی بیماری پوستی و یا آلرژی دارید برای دست زدن به ماهی‌ها و ظروف نگهداری آن‌ها از دستکش استفاده کنید.

۱۳- برای ضد عفونی ظروف نگهداری ماهی از نمک طعام، پرمنگنات پتاسیم، پرکلرین و بتادین می‌توان استفاده کرد.

۱۴- برای جلوگیری ازمخاطرات بهداشتی، از رهاسازی ماهیان در منابع آبی طبیعی خودداری نمایید. برای این کار به مکان‌های مشخص شده از سوی شهرداری مراجعه کنید.

۱۵- آب تعویضی ماهی‌ها را مستقیماً در چاه یا فاضلاب تخلیه کنید و از ریختن آن در معابر عمومی و یا باغچه خودداری کنید.

۱۶- از اضافه کردن ماهی جدید پیش از حصول اطمینان از سلامتی آن در کنار سایر ماهی‌ها خودداری کنید.

۱۷- با رعایت نکات بهداشتی در نگهداری ماهی‌ها ضمن تداوم عمر آنان، فرزندانمان را با حق حیات جانداران و نحوه رفتار صحیح با آن‌ها آشنا کنیم.

منبع: ایسنا

برچسب ها: ماهی قرمز ، عید نوروز
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۷:۲۵ ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
سلام من ماهی عید پارسال زنده ست یدونه بخرم سه تا بشن
ناشناس
۲۲:۲۱ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
مال من پارسال یه ساعت قبل سال تحویل مرد.
ناشناس
۲۲:۰۹ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
خاک بریزید سرش؛ شما هم بیکارید خبر پیدا نمی کنید
ناشناس
۲۱:۵۳ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
ماهی قرمز اووووق
ناشناس
۲۱:۵۳ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
من هیچ سالی ماهی برای سفره هفت سین نگرفته ام اصلا هم خوشم نمیاد
ناشناس
۱۹:۵۴ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
متنفرم از ماهی قرمز
ناشناس
۱۹:۲۰ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
من الان چهار ساله یکی ماهی قرمز دارم
علیپور
۱۷:۵۲ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
بهتره اصلا ماهی قرمز نخریم تا باعث مرگ بیهوده ماهی قرمز بیگناه وبیخبر از همه حانشویم وعیذمان عید ماهی کشون نشه.
به خدا رسم خوبی نیست که هر سال در اغاز بهار میلیونها ماهی قرمز هلاک بشن. درود بر هرکس ازین کار خودداری کند.
ناشناس
۱۶:۵۹ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
اگه احساس کردید دارن بیمار میشن // یه دونه کپسول اموکسی سیلین بریزید تو ابشان // در صورتی که ابشان از دو لیتر کمتر نباشه
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
میگن ماهی قرمز فرهنگ چینیه توسفره هفت سین ایرانی سیب سرخ مینداختند تو آب؛ چرا توزیع میشه نوقع عید؟
حافظ وطن
۱۶:۳۸ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
سلام دوستان.آب داخل ظرف ماهی را معتدل نگه دارید نه خیلی گرم ونه خیلی سرد.حدود دو هفته یکبار آب ظرف رو تعویض کنید.اگر از آب لوله کشی استفاده می کنید حتما" چند ساعت آب در ظرف دیگر باشد تا کلر آن از بین برود.از دست زدن به ماهی زینتی خوداری شود.اندکی آب قبلی داخل ظرف باشد آب تازه به آن اضافه شود.برای غذای ماهی برای یک عدد ماهی هر۱۰ روز فقط یک تکه کوچک سویا داخل آب بیندازید هیچوقت از تکه های نان یا پفک وغیره استفاده نکنید. اگرمدتی به مسافرت رفتید ظرف ماهی را در جای خنک قرار دهید.من این روش رو امتحان کردم تا نوروز سال بعد زنده بود.موفق باشید.نوروزتان پیروز وشاد باد.
ناشناس
۱۶:۳۳ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
آب ماهی را با آبی که تا یک روز در یخچال نگهداری کرده اید عوض کنید و به عنوان غذا به ماهییتان پودر بیسکوییت ساقه طلایی زرد بدهید. ماهی ما از عید سال 1395 با ماست. عضو خانواده شده!
ناشناس
۱۶:۰۷ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
مهم ترین دلیلی که میمیرن اینه که بهشون غذا نمیدین. عزیزان ماهی گلی با نون تغذیه نمیکنه باید براش غذای ماهی بخرین. خیلی هم گرون نیست. روزی سه چهارتا دونه هم بیشتر نمیخوره. در عوض زنده میمونه و بیخودی جونشو نمیگیرید
ناشناس
۱۵:۲۹ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
به خدا گناه دارن .....اصلا ماهی در فرهنگ سفره هفت سین نیست....
ناشناس
۱۴:۵۹ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
پشه بدین بخورن
ناشناس
۱۴:۳۶ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
پارسال برای اولین بار ماهی قرمز خریدیم‌.حالم داشت بهم میخورد از بس کثیف کاری داشتن
ناشناس
۱۹:۵۴ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
نخرید دیگه چیز مزخرفیه