سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

غربالگری شنوایی ۱۹ هزار نوزاد همدانی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: از ابتدای سال تا اول اسفند ۱۹ هزار و ۵۹ نوزاد تازه متولد شده در سطح شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه از نظر شنوایی غربالگری شدند.

دکتر فاطمه ترکمان اسدی افزود: غربالگری شنوایی نوزادان ۳ تا ۵ روزه با هدف شناسایی به موقع و زود هنگام اختلالات شنوایی و ارائه خدمات لازم و مداخله به هنگام جهت جلوگیری از عوارض کم شنوایی حداکثر تا سن یک ماهگی نوزاد صورت می‌گیرد.

او گفت: نوزادانی که در این طرح مشکوک بوده و به مرحله تشخیص، مداخله و انجام آزمایش‌های بیشتر ارجاع داده می‌شوند خدمات رایگان دریافت می‌کنند، ضمن اینکه این روند تا سن سه تا چهار سالگی ادامه پیدا می‌کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: در این مرحله نیز در صورتی که پزشک متخصص تأیید کند که کودک با مشکل جدی شنوایی روبرو است از سوی بهزیستی، برای کاشت حلزون معرفی خواهد شد.

ترکمان اسدی افزود: همچنین کودکان و نوزادانی که دچار مشکلات شنوایی کمتری بوده و نیاز به کاشت حلزون نداشته باشند به مراکز تخصصی ارجاع داده شده و هزینه‌های درمانی شأن از جمله تهیه سمعک نیز پرداخت می‌شود.

او تصریح کرد: این مهم کمک شایانی به پیشگیری از بروز معلولیت‌های شنوایی، گفتاری و به دنبال آن آسیب‌های روانی و اجتماعی هم برای فرد و خانواده و هم برای اجتماع می‌کند و شاهد کاهش چشمگیر تعداد افرادی که دچار معلولیت هستند خواهیم بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: کودکان دارای مشکل شنوایی قبل از ۲ سالگی نیازمند به اقدامات درمانی از جمله کاشت حلزون یا دریافت سمعک هستند تا بتوانند در سنین پیش از دبستان از آموزش‌های لازم جهت زبان آموزی و تربیت شنیداری بهره‌مند شده و دچار معلولیت شنوایی نشوند و این مهم تأثیر زیادی در افزایش سطح سلامت عمومی جامعه دارد.

بترکمان اسدی افزود: از ۱۹ هزار نوزاد غربالگری شده ۱۴۷ نفر وارد مرحله تشخیص و ۵۱ نفر نیز وارد مرحله درمان شده‌اند.

او از غربالگری شنوایی ۱۹ هزار ۷۴۰ کودک ۳ تا ۵ ساله در سطح استان خبر داد و افزود: طرح غربالگری این گروه سنی از مهر ماه آغاز شده و دانشگاه علوم پزشکی همدان جزو معدود استان‌های کشور است که این طرح را آغاز کرده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: کودکان کم شنوا در صورت عدم شناسایی به موقع، از نظر رشد گفتاری نسبت به همسالان خود عقب می‌مانند و از لحاظ ارتباط و گفتار نیز دچار مشکلات جبران ناپذیری می‌شوند.

او تاکید کرد: بیش از نیمی از کم شنوایی‌ها قابل پیشگیری هستند و مداخله زودهنگام برای موفقیت همه کودکان کم شنوا از بدو تولد ضروری است بنابراین آگاهی افراد جامعه نسبت به اینگونه مسائل می‌تواند به پیشگیری از کم شنوایی‌ها از بدو تولد کودکان کمک کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هم اکنون ۹ مرکز غربالگری شنوایی در استان فعالیت دارند.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.