سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توسعه وام‌های قرض‌الحسنه و بدون سود، از کانال بورس

به گفته کارشناسان با پذیره‌نویسی اوراق قرض‌الحسنه در بورس، تامین نقدینگی برای اعطای تسهیلات بدون بهره و جهت امور خیریه از کانال بازار سرمایه، فراهم می‌شود.

از سال ۱۳۹۸ تاریخ ۱۴ اسفند به‌عنوان روز ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه نام‌گذاری شد قرض‌الحسنه‌ای که به عنوان یک رفتار اقتصادی از روش‌های تامین مالی مورد تاکید اسلام است.

موضوعی که آقای احسان خاندوزی وزیر اقتصاد با تاکید بر شفافیت در این حوزه می‌گوید: هر بخشی از اقتصاد که کارآمدتر است، از قرض‌الحسنه بهره خواهد برد و با شفافیت بیشتر در این امر، اعتماد جامعه نیز بیشتر خواهد شد.

معوقات بانکی در بانک های قرض الحسنه فقط نیم درصد است

به گفته او، درحالی‌که بانک‌های کشور بیش از پنج درصد معوقه در پرداخت‌ها دارند، این نرخ در بانک‌های قرض‌الحسنه جمهوری اسلامی ایران نیم درصد است که نرخی کمتر از نرخ‌های رایج دنیاست.

بنابراین با توجه به نام‌گذاری ۱۴ اسفند و اختصاص  این روز به  حوزه قرض‌الحسنه بهانه مناسبی فراهم شد، تا روز گذشته از نخستین اوراق قرض‌الحسنه بازار سرمایه رونمایی شود.

اوراق قرض‌الحسنه یکی از انواع ابزار‌های مالی غیرانتفاعی است

اوراقی که آقای محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس ایران در رابطه با آن می‌گوید: اوراق قرض‌الحسنه یکی از انواع ابزار‌های مالی غیرانتفاعی است که براساس عقد قرض‌الحسنه یعنی قرض بدون بهره منتشر می‌شود، از این رو فاقد هرگونه سود است. ناشر اوراق صرفا به میزان ارزش اسمی اوراق منتشر شده به دارندگان اوراق بدهکار است و باید در سررسید به آنان بپردازد.

به گفته مسئولان تعداد یک میلیون اوراق قرض‌الحسنه با قیمت اسمی یک میلیون ریال از یکشنبه ۱۴ اسفند تا یکشنبه ۲۱ اسفند به مدت پنج روز کاری پذیره‌نویسی می‌شود که پس از اتمام پذیره‌نویسی، معاملات ثانویه این اوراق در بازار ابزار‌های نوین مالی فرابورس ایران آغاز خواهد شد.

پذیره‌نویسی اوراق قرض‌الحسنه در بازار سرمایه ویژگی و مزیت‌هایی دارد که آقای شیرازی مدیرعامل فرابورس با اشاره به برخی از نکات، گفت: خریداران این اوراق قادر خواهند بود از تسهیلات با کارمزد ۲ درصد استفاده کرده و همچنین اوراق را نزد دیگر بانک‌ها به عنوان وثیقه جهت دریافت وام بگذارند.

او افزود: با توجه به اعطای تسهیلات با کارمزد ۴ درصد از محل تامین مالی صورت‌گرفته با این اوراق، خریداران می‌توانند علاوه بر استفاده از تسهیلات قرض‌الحسنه، با فراهم کردن امکان اعطای وام از طریق منابع حاصل از پذیره‌نویسی، در امر خیر و ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه مشارکت داشته باشند.

در ادامه نیز آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: پذیره‌نویسی این اوراق چندین نکته را به همراه دارد. در گام اول اینکه سبب تنوع بخشی به ابزار‌های بازار سرمایه می‌شود و این موضوع خود سبب پویا‌تر شدن بازار خواهد شد. این اوراق می‌تواند سبب جذب سرمایه‌های خرد برای اقدامات عام المنفعه و خیر خواهانه هم شود.

 تامین نقدینگی برای اعطای تسهیلات به مردم با پذیره‌نویسی اوراق قرضه الحسنه

او می‌گوید: نکته مهم‌تر که مدیرعامل فرابورس نیز به آن اشاره کرد این است که با پذیره‌نویسی اوراق قرضه الحسنه تامین نقدینگی برای اعطای تسهیلات به مردم فراهم می‌شود و این اوراق پیوند بسیار خوبی میان بانک‌ها و بازار سرمایه را ایجاد خواهد کرد.

به گفته کارشناسان و مسئولان، تامین نقدینگی برای اعطای تسهیلات به مردم و مشارکت در اقدامات خیرخواهانه از جمله مزیت‌های اوراق قرض‌الحسنه محسوب می‌شود.

لازم به ذکر است این گزارش باشگاه خبرنگاران جوان به معنی تشویق یا توصیه برای شرکت در پذیره نویسی و معاملات ثانویه اوراق قرض الحسنه محسوب نمی‌شود.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۹:۲۰ ۱۵ اسفند ۱۴۰۱
جالبه مردم پول میزاشتن بانک برای قرض الحسنه برای رضای خدا شاید وامی به دست مستحقش برسه اما بانکها این وامها رو بین خودشون تقسیم میکردن و حالشو میبردن همین کارها باعث شد تا مردم قید قرض الحسنه رو بزنن الانم دوتا بانکی که وام مثلا قرض الحسنه میدن باید پولتو تو بانک چندین ماه بلوکه کنی و تهش یه وام میدن با سود 2-4 درصد که اگه حساب کنی این وام همینجوریش داره با سود 15-18 درصد به دست ملت میرسه